Zekeriya Alp hakemlerini eleştirdi

Zekeriya Alp hakemlerini eleştirdi

MHK Başkanı Zekeriya Alp, Süper Lig'in 10.haftasında görev alan hakemler hakkında değerlendirmede bulundu.

İşte Zekeriya Alp'in hakemler hakkındaki değerlendirmeleri; 

İki gündür bir sıkıntı yaşıyoruz, çok sevdiğimiz Cüneyt Çakır'ın ani olan sakatlığından dolayı Ankara'da tedavi altında. Dün kendisiyle, ailesi ve doktorlarıyla görüştük, sanırım 3-4 güne kadar hastaneden taburcu edileceğini söyleyebilirim. 10 gün içerisinde de antrenmanlara başlayacaktır.

GALATASARAY - TRABZONSPOR MAÇI

Özellikle geçtiğimiz yıllarda 7-8. haftalarda hakemlerimizde bir düşüş oluyordu, bu sene bu haftaları güzel atlattık ancak 1-2 hafta sonra bazı hakem hataları yaşandı. Geçmişi bir kenara bırakıyorum ve bu haftaya dönüyor. Geçtiğimiz hafta Galatasaray - Trabzonspor maçı dışında diğer maçların başarılı geçtiğini söyleyebilirim. Bundan sonraki haftalarda bu tarzaz hataların olduğu maçlar izleriz. Bir sevindirici haber de geçtiğimiz haftanın maçlarına baktığımız zaman futbolcu kardeşlerimizin gösterdiği iyi niyet çok önemli, kendilerin teşekkür ediyoruz.

İŞTE YAPILAN HATALAR

Galatasaray - Trabzonspor maçında ilk golden önce bir hata yaşandı, sonra Gençlerbirliği - Karabük maçında da bir hata yapıldı, Beşiktaş - Kasımpaşa maçında da iki numaralı hakemin yanlış bir ofsayt kararı var. Eskişehirspor - K.Erciyesspor maçında da Eskişehir'in attığı ilk golün 9 cm'lik bir ofsayt var. Hakemlerimize verdiğimiz talimat gereği, şüphe duyuyorsan oyunu devam ettir. Bursaspor - Fenerbahçe maçında da iki ofsayt kararı yanlış verildi.

AYDINUS VE YILDIRIM TESTLERİ GEÇEMEDİ

Fırat Aydınus ve Bülent Yıldırım, yapılan testlerde istediğimiz başarıyı elde edemedi, o yaşlarda bu koşuları koşan yok mu var. Herkes üzülür, onlar da üzüldü ve aynı şey benim de başıma geldi. Bülent ile Fırat'ın 8 yıldır FIFA kokartı taktığını düşündüğümüzde bu üzüntü de gayet normaldir. Biz, Pazartesi ya da Salı günleri etap çalışması yapıyoruz, iki ekip halinde haftanın maçları değerlendiriliyor, görüntüler eşliğinde analizler yapılıyor ve daha sonra da hakem atamaları da yapılıyor.

BİR DUYSANIZ NELER SÖYLENİYOR

Hakemleri mutlaka korumamız lazım. 15-20 yıl mücadele edip istenilen düzeyde hakemlik yapıyor. Benim bazı şeyleri ifade etmeye terbiyem müsade etmiyor. Bir duysanız neler söyleniyor. Hakemler de insan ve ona göre davranmamız gerekiyor