Van Persie, Ahamada'yı kutladı

Van Persie, Ahamada'yı kutladı

Süper Lig'in penaltı canavarı kalecisi Ali Ahamada, France Football dergisine açıklamalarda bulundu.

Kayserispor kalecisi Ahamada, Fernandao'nun penaltısını kurtardığı Fenerbahçe maçında, Van Persie'nin kendisini özel olarak tebrik ettiğini söyledi.

Kayserispor'un  devre arasında Toulouse'tan kadrosuna kattığı 24 yaşındaki futbolcu, Türkiye'de kendisi adına beyaz bir sayfa açtığını belirtti.

4 penaltıda 1 gol yedi

Futbol hayatını Türkiye'de sürdürmekten büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Fransız kaleci, 4 penaltıda sadece 1 gol yediği başarısının yanı sıra sarı-kırmızılı forma ile yaşadığı bazı anlara dair itiraflarda da bulundu, Fernandao'nun penaltısını kurtardığı Fenerbahçe maçında, Robin van Persie'nin kendisini özel olarak tebrik ettiğini söyledi. Kayseri maçında iki futbolcu beyaz noktanın üzerinde bir süre konuşmuş, sonrasında Hollandalı yıldız atışı Fernandao'ya bırakmıştı. 

Eto'o da tebrik etti

Ahamada, "Kaleci antrenörümüz benim performansımdan memnun. Aynı şekilde yöneticiler ve taraftarlardan da olumlu tepkiler alıyorum. Fenerbahçe ile oynadığımız ve 1-0 sona eren maçta Robin van Persie de beni tebrik etti. Böyle bir oyuncudan tebrik gelmesi çok güzel bir şeydi. Antalyaspor  maçında da Samuel Eto'o kutlamıştı" dedi.

'İki vuruşta başarılıydım'

Fransa'da forma giydiği dönemde penaltı atışlarındaki başarısıyla öne çıktığı ve Türkiye'de de bunu sürdürüp sürdürmediği yönündeki soruya Ahamada şöyle yanıt verdi: "Bizim aleyhimize ben takıma katıldıktan sonra çalınan penaltılardan ikisini kurtardım. Trabzonsporlu Muhammet Demir ve Fenerbahçeli Fernandao'nun penaltılarında başarılıydım".

Mario Gomez de atamadı

Kayserispor'un son olarak Beşiktaş ile oynadığı maçta siyah-beyazlı ekip de beyaz noktadan deneyimli file bekçisini geçemedi. Fransa U-21 Milli Takımı forması da giymişliği bulunan Ahmada'ya karşı Beşiktaşlı Mario Gomez topu dışarıya gönderdi. Süper Lig'de dört penaltı atışıyla karşı karşıya kalan Fransız eldiven, sadece Gençlerbirliği'nden Stancu'nun vuruşunda topu filelerinde gördü ancak orada da topu parmaklarının ucundan kaçırdı.

Milliyet