UEFA’nın gözü Fenerbahçe’nin üzerinde

UEFA’nın gözü Fenerbahçe’nin üzerinde

Fenerbahçe, Shakhtar Donetsk ile oynanacak Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçının "yüksek riskli maç" olarak belirlendiğini taraftarlarına hatırlattı.

Kulübün yaptığı açıklamada şu sözlerle ihraç konusuna dikkat çekildi: "Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanabilecek en ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali, takımımızın emin adımlarla yürüyeceğine inandığımız Avrupa yolunda geri dönülemez bir yaptırıma sebep olacak, takımımız Avrupa'dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır."

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda 0-0’ın rövanşında Shakhtar Donetsk ile bu akşam saat 21:45’te deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe, UEFA’nın kıskacında…

Ukrayna’nın Lviv kentinde oynanacak karşılaşmayı “Yüksek riskli maç” olarak belirleyen UEFA, karşılaşma için atanan UEFA delegesine eş olarak UEFA güvenlik temsilcisini de bu maç için görevlendirildi.

Bunun üzerine kulübün resmi sitesinden bir açıklama yayınlayan Fenerbahçe, taraftarlardan taşkınlık yapmamalarını istedi. Shakhtar Donetsk’le oynanan ilk maçta sarı-lacivertli taraftarın ‘müsabaka organizasyonu ve seyirci davranışları’bakımından UEFA’dan tam not aldığı belirtilerek, rövanş maçında da aynı dikkatin gösterilmesini istedi.

İHRAÇ GELEBİLİR

Fenerbahçe’nin 2012-2013 futbol sezonunda UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı maçlarda yaşanan önemli disiplin ve güvenlik ihlalleri nedeniyle sarı-lacivertli kulübün çok ciddi yaptırımlara ve para cezalarına maruz kaldığı hatırlatılarak, şu ifadeler kullanıldı:

“Yaşanan olaylar nedeniyle kulübümüzle ilgili UEFA müsabakalarından ihraç kararı verilmiş ve kulübümüzün cezası, benzer olayların bir daha yaşanmaması koşuluyla ertelenmiştir. Shakhtar Donetsk-Fenerbahçe karşılaşmasında yaşanabilecek en ufak bir disiplin ve güvenlik ihlali, takımımızın emin adımlarla yürüyeceğine inandığımız Avrupa yolunda geri dönülemez bir yaptırıma sebep olacak, takımımız Avrupa’dan men edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır.”

Açıklamada ayrıca, karşılaşmayı tribünden takip edecek Fenerbahçeli taraftarların maç öncesi, sırası ve sonrasında uyması gereken konular hakkında bilgiler verilirken, biletsiz taraftarların stat etrafına alınmayacağına vurgu yapıldı.

AMK Gazetesi