UEFA Kupası bile böyle geldi

UEFA Kupası bile böyle geldi

Sarı-kırmızılıların Ş. Ligi'ne kötü başlaması akıllara geçmiş tecrübeleri getirdi. G.Saray taraftarı şimdi tarihin tekerrür etmesini beklemeye başladı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde yeni sezonu evinde kaybettiği iki puanla açtı. Anderlecht ile berabere kalan Cim Bom, böylece son yıllarda alışkanlık haline getirdiği açılışı bir kez daha gerçekleştirmiş oldu. Sarı-kırmızılılar önemli başarılar yakaladığı son iki sezonda da devler ligine iyi bir başlangıç yapamamıştı.
 
Galatasaray çeyrek final oynadığı 2012-2013 sezonuna Manchester United'a yenilerek başlamıştı. Sonrasında İstanbul'da Braga'ya yenilen Cim Bom, üçüncü haftada da galibiyetle tanışamamış, yine evinde Cluj ile berabere kalmıştı.
 
Zorlu rakiplerle eşleştiği 2013-2014 sezonunda gruplardan çıkarak ikinci tura yükselme başarısı gösteren Galatasaray, yine yenilgiyle başlarken Arena'da Real Madrid'e 6 golle boyun eğdi. Sonrasında Juventus ile berabere kalan sarı-kırmızılı ekip üç puanı ancak Kopenhag'ı yendiği üçüncü haftada gördü.
 
Ancak bu kötü başlangıçlara karşın Şampiyonlar Ligi'nde geçirilen başarılı son iki sezon, Galatasaray taraftarına 'Yine mi?' dedirtti. Anderlecht karşısında evde kaybedilen iki puana üzülen sarı-kırmızılılar, geçmiş tecrübelerin verdiği umutla takımlarının yine sonradan açılıp yukarılara tırmanacağı ümidine kapıldı.
 
UEFA Kupası bile böyle geldi
 
Galatasaray, tarihinin en büyük başarısını yakaladığı UEFA Kupası'nı kazandığı 1999-2000 sezonuna bile kötü sonuçlarla start vermişti. Milan, Chelsea ve Hertha Berlin'in yer aldığı grupta son anda grubu üçüncü bitirmeyi başaran sarı-kırmızılılar, UEFA Kupası'na kalarak sonrasında burada finale kadar uzanıp, kupayı müzesine götürmüştü.  
 
2013-2014
Galatasaray-Real Madrid:            1-6
Juventus-Galatasaray:  2-2
Galatasaray-Kopenhag:               3-1
Kopenhag-Galatasaray:               1-0
Real Madrid-Galatasaray:            4-1
Galatasaray-Juventus:  1-0

2012-2013
M. United-Galatasaray:               1-0
Galatasaray-Braga:         0-2
Galatasaray-Cluj:             1-1
Cluj-Galatasaray:             1-3
Galatasaray-M. United:               1-0
Braga-Galatasaray:         1-2

1999-2000
Galatasaray-H.Berlin:    2-2
Milan-Galatasaray:         2-1
Chelsea-Galatasaray:    1-0
Galatasaray-Chelsea:    0-5
H. Berlin-Galatasaray:   1-4
Galatasaray-Milan:         3-2

Milliyet