Trabzonspor'a büyük alkış !

Trabzonspor'a büyük alkış !

Karadeniz ekibi Trabzonspor, yeni sezon öncesi ortaya koyduğu performans ile taraftardan büyük alkış aldı.

Bordo-mavili takımda 2. etap çalışması olan Almanya kampı da sona ererken, hem Teknik Direktör Şota Arveladze hem de oyuncular tam not aldı. Kamplarda 3 hazırlık maçı yapan, UEFA Avrupa Ligi’nde de 2 eleme karşılaşması oynayan Trabzon’un bileği bükülmedi, galip gelmesini bildi.

Trabzonspor, Hollanda’nın ardından Almanya kampını da tamamladı. Bordo-mavililer, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Rabotnicki ile yapacağı ilk maç için bugün Almanya’dan Makedonya’ya hareket edecek.

Teknik Direktör Şota Arveladze ile yenilenen Karadeniz ekibi hem hazırlık maçlarında hem de UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı toplam 5 karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Karşılaşmaların yıldızı ise Hollanda ve Almanya kamplarında rakip ağları boş geçmeyen Yusuf Erdoğan oldu. Takımda ilk on bir şekillenirken, gidecek oyuncular da belirlendi. Hollanda kampının ardından 5, Almanya kampı sonrası da 3 futbolcudan kendilerine kulüp bulmaları istendi.

Kamp döneminin en şanssız olayı ise yeni transfer Mbia’nın sakatlığı oldu. Sevilla’dan alınan tecrübeli oyuncu, iki kampta da takımla çalışamadı. Bordo-mavili takımla 2 Temmuz’da sözleşme imzalayan futbolcunun, ilk idmanda ayağı çime takılınca sağ dizinde ödem oluştu.

Cavanda’ya tam not

Kadroya Almanya’da dahil olan Cavanda ise ilk kez önceki gün Eintracht Trier maçında görev yaptı. Karşılaşmada 90 dakika oynayan Belçikalı futbolcunun Rabotnicki maçıyla resmi bir maçta da forma giymesi bekleniyor. Okay Yokuşlu da başarılı performansıyla orta alanda Özer Hurmacı, Mehmet Ekici ve Mbia gibi oyuncuların sakatlığının bulunduğu takımda ilk on birde yer bulması beklenen diğer isim oldu.

Hakem Pawel Gil

Trabzonspor’un Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Makedonya’nın Rabotnicki takımıyla deplasmanda yapacağı ilk maçın hakemi belirlendi. UEFA’dan yapılan açıklamaya göre, perşembe günü yapılacak karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonu’ndan Pawel Gil yönetecek. Karşılaşmada Gil’in yardımcılıklarını Piotr Sadczuk ile Marcin Borkowski yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Bartosz Frankowski olacak.