Timsah Arena sezona hazır

Timsah Arena sezona hazır

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan "Timsah Arena"da, sona doğru geliniyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanma aşamasına getirilen ve şimdiden Bursalıların göz bebeği haline gelen "Timsah Arena"nın, Spor Toto Süper Lig'de 27 Eylül'de oynanacak Bursaspor-Eskişehirspor maçıyla hizmete gireceği bildirildi.  

ÇİMLER SERİLDİ

23 Haziranda başlayan çim serme işlerinin de son bulmasıyla stad zemini muhteşem bir görüntüye büründü. 7 ay özel olarak Bursa'da bakılan ve Premier Lig'i andıran çimlerin özel olarak yurt dışında üretildiği belirtildi.   

MUHİTTİN İPEK: SIKINTISIZ KIŞ GEÇİRECEĞİZ

Bursaspor Kulubü çim uzmanı Muhittin İpek yaptığı açıklamada "Çimle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Maç yapılmaya hazır. Şu an Bursa Atatürk Stadı ayarında bir çim zeminimiz var. 'Timsah Arena Stadı'nda, en ağır kış şartlarında bile bozulmayacak bir zemin oluşturuldu. Burası, fiziki güzelliğinin yanı sıra çimleriyle de kendisinden bahsettirecek. 'Timsah Arena'nın çimleri Bursa iklimine göre yetiştirildi. Bursa'da ağır kış koşulları olmadığı halde hem stadımızda zemin ısıtma sistemi var hem de stadımızın oturuş şekli dik değil, yaygın. Bunun için ışık gören alanımız fazla. Bundan dolayı en kötü hava şartlarında bile buzlanma ve bozulma gibi hiçbir sıkıntı yaşanmadan bütün kışları atlatacağız. Uzun seneler bu zemin hizmet edecek. 'Timsah Arena'nın zemini her zaman adeta bir halı gibi olacak." dedi.  

BİTTİ BİTİYOR

Dünya ölçeğinde üst düzey niteliklere sahip stadı Bursa'ya kazandırdıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Recep Altepe, şunları kaydetti: "Çim hazır, dış alandaki kaplamalar da hemen hemen bitti. Maç yapılabilecek hale gelen saha içinin yanı sıra elektronik cihazlar takılıyor, çevre düzenlemeleri de hızla tamamlanıyor. Stadımız artık aydınlanıyor, tüm aydınlatma cihazları takıldı. Son sistem elektronik skorbordların montajları tamamlandı, denemeleri yapılıyor. Saha kenarındaki elektronik reklam panolarının da montajları yapılıyor."