Tarih yazarı !

Tarih yazarı !
Güncelleme:

Devleri dize getiren, nice başarılar yaşayan G.Saray Odeabank, taraftarının önünde bir kez daha destan yazdı

Galatasaray tarih yazdı ve Eurocup’ı kazandı. Fransa’da 4 sayı farkla rakibine yenilen Cim-Bom, Abdi İpekçi’de 11 sayı farkla (78-67) kazanarak kupayı müzesine götürdü. Abdi İpekçi’deki unutulmaz gecede 15 bine yakın taraftarının desteği ile maça hızlı başlayan Galatasaray Odeabank Strasbourg’a potayı göstermedi. Lasme blokları ile çember altında korku salarken, Sinan, Schilb ve Micov da sayılarıyla farkı açtı. İşleyen düzen Lasme’nin çeyreğin ortasında ikinci faulünü erken almasıyla biraz sekteye uğradı. Collins ile hayata tutunan Fransızlar yine de ilk 10 dakikanın 27-16 bitmesine engel olmadılar.  İkinci periyot Cim-Bom karşısında Fransızlar farkı eriterek 3 sayıya kadar indirdi. 
 
Çeyreğin son bölümünde Galatasaray Odeabank yine toparlanarak devreyi 8 sayı farkla 43-35 önde bitirdi. 3. periyoda Galatasaray Göksenin ve Lasme’nin sayıları ile başlayıp farkı 13’lere çıkardı ama maçı bir türlü koparamadı. Strasbourg periyot sonunu iyi oynayıp Campbell önderliğinde ayakta durmayı başardı. Son çeyreğe Galatasaray 7 sayı farkla önde girdi (61-54). 
 
McCollum geçit vermedi
 
Son çeyrekte McCollum sazı eline aldı. Periyodun başındaki 5 sayısı ile Strasbuorg’un umutlanmasına izin vermedi. Bitime 4.20  kala farkı 13’e çıkaran 3’lük yine ondan geldi.  Ancak 2 dakikada Collins’in sayıları ile  fark 6’ya kadar düştü. Stres dolu son anlar da Ergin Ataman’ın öğrencileri hata yapmadı ve mücadeleyi 78-67 kazandı. Galatasaray Odebank Eurocup’ı Türkiye’ye getiren ilk takım olurken yine tarihi bir başarıya imza attı.
 
 Yönetim tam kadro 
 
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın da izlediği karşılaşmayı Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu da  tam kadro takip ederek basketbol takımına destek verdi. Kulüp başkanı Dursun Özbek ve yönetim kurulu üyeleri, protokol  tribününden karşılaşmayı izledi. Kulüp eski başkanlarından Faruk Süren ile Duygun Yarsuvat da müsabakayı takip etti.
 
 Protesto sürdü 
 
Galatasaray taraftarlarının Dursun Özbek yönetimine olan tepkisi, sarı-kırmızılı erkek basketbol takımının Eurocup’ta şampiyonluğuna ulaştığı günde de sürdü. Elde edilen başarının kutlandığı anlarda yapılan, “Yönetim istifa”  tezahüratları dikkati çekti.
 
 Futbolcular da maçta 
 
Galatasaray Futbol Takımı Teknik Direktörü Jan Olde  Rikerink ile sarı-kırmızılı oyuncular Wesley Sneijder, Lukas Podolski, Selçuk İnan, Hakan Balta ve Semih Kaya da karşılaşmayı izlemek için Abdi İpekçi Arena’ya geldi.
 
 Güler: Çok  mutluyuz 
 
Sarı-kırmızılı takımın kaptanı Sinan Güler, şampiyonluklarının Türk basketboluna hayırlı olmasını diledi. Güler “Gerçekten çok mutluyuz. Galatasaray ailesine hayırlı olsun. Bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
 
Taraftar sığmadı
 
Galatasaray taraftarının büyük ilgi gösterdiği ve bilet talebinin 80 binleri bulduğu açıklanan final maçında Abdi İpekçi tarihi günlerinden birisini daha yaşadı. Salonun tamamı dolarken, bileti olmamasına rağmen, maça girebilme umuduyla Abdi İpekçi’nin çevresine gelen taraftarlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Ancak karşılaşmanın başında ve kupa töreni yapılırken, taraftarların büyük bölümünün ezeli rakiplerine küfürlü tezahüratlar yaparak galibiyete kutlaması bir kısım taraftarın da tepkisine yol açtı.
 
 Koreografi şov 
 
Galatasaray taraftarı final için özel hazırlıklar yapmıştı. Maç öncesi tüm koltuklarda oturanlara dağıtılan sarı-kırmızı kartonlar renkli görüntüler oluşmasını sağlarken, asıl şov, üç tribünde açılan dev pankartlardı. ‘Gençlik marşı’ eşliğinde hazırlanan koreografi, salondaki coşkuyu daha da artırdı. 
 
Euroleague biletini kaptı
 
Galatasaray Odeabank, Strasbourg engelini geçerek, gelecek sezon Türkiye’yi Turkish Airlines Euroleague’de temsil etme hakkı kazandı. Sarı-kırmızılı ekip, oynanmakta olan sezonda Euroleague’e davet edilmemiş ve bu duruma tepki gösteren Ergin Ataman sezon başında “Eurocup şampiyonu olarak bu lige yeniden gireceğiz” iddiasında bulunmuştu. Statüye göre, Eurocup’ta sezonu şampiyon tamamlayan takım bir sonraki sezon Euroleague’e katılma hakkı elde ediyor.

Milliyet