Özyer'den Smith açıklaması

Özyer'den Smith açıklaması
Güncelleme:

Murat Özyer, Nolan Smith'le ilgili kararlarını önümüzdeki günlerde vereceklerini söyledi.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, "Nolan Smith, bu sezonki yapılanmamızda bizim önemli rol biçtiğimiz bir oyuncuydu. Bence, gençliğinin de verdiği tecrübesizlikle yanlış bir reaksyion gösterdi. Bir saygısızlık yaptı" dedi.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube  Koordinatörü Murat Özyer, Galatasaray Liv Hospital'ın Türkiye Basketbol Ligi  ikinci haftasında dün Banvit ile oynadığı maçta başantrenör Ergin Ataman ile  gerginlik yaşayan ABD'li oyuncuları Nolan Smith'le ilgili kararlarını önümüzdeki  günlerde vereceklerini söyledi.
 
Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Banvit maçı sırasında  Nolan Smith'in oyundan çıkarken elindeki havluyu başantrenör Ergin Ataman'a  fırlatması ve sonrasında ikilinin tartışmasına değinirken, sağlıklı karar  alabilmeleri için olayın üzerinden biraz zaman geçmesi gerektiğini kaydetti.
 
"Nolan Smith, bu sezonki yapılanmamızda bizim önemli rol biçtiğimiz  bir oyuncuydu" diyen Özyer, şunları söyledi: "Bence, gençliğinin de verdiği tecrübesizlikle yanlış bir reaksiyon  gösterdi. Bir saygısızlık yaptı. Süreci takip edip, onun hakkında bir karar  alacağız. Bu kararın ne zaman çıkacağıyla ilgili kesin bir tarih söyleyemem.  Çünkü biraz gözlem yapmamız lazım. Bu olaydan sonra sağlıklı karar alabilmek için  biraz zamanın geçmesi de gerekiyor. Süreci doğru değerlendirecek şekilde  gözlemleyeceğiz."
 
Başantrenör Ergin Ataman'ın, konuyla ilgili açıklamasını net bir  şekilde yaptığını ve kendi aralarındaki görüşmede de aynı şeylerin konuşulduğunu  aktaran Özyer, bu süreçte oyuncunun tepkileri ve yaklaşımının da kararlarında  etkili olacağını vurguladı.
 
"Her oyuncumuzdan gereken verimi alamadık" 

 
Türkiye Basketbol Ligi'nin ikinci haftasında, deplasmanda Banvit'e  69-67 yenilmeleriyle ilgili olarak Murat Özyer, istedikleri performansı ortaya  koyamadıklarını vurguladı.
 
Banvit maçı öncesi sakat oyuncuları bulunduğunu aktaran Özyer, "Banvit  karşısında her oyuncumuzdan gereken verimi alamadık. Oyun içinde de birtakım  (Nolan-Ataman gerginliği) sorunlarımız oldu. Maçta 12 sayı geriden dönmeyi de  başardık ve dolayısıyla oyuncularımızın mücadele etmediğini söyleyemem. Fakat  sonucun şans toplarına kaldığının da altını çizmekte fayda var"  değerlendirmesinde bulundu.
 
Özyer, iyi bir kadroları olduğuna inandıklarını aktararak, "Uyum  yakalanması için kasım ayının ikinci yarısının doğru bir tarih olduğuna  inanıyorum. Tabii ki bu, o zamana kadar hedeflerimizden vazgeçeceğimiz anlamına  gelmiyor. Bu süreç içerisinde, hedeflerimiz doğrultusunda maçlarımızı kazanmamız  lazım" ifadelerini kullandı.
 
Türkiye Basketbol Ligi'nde yeni bir sisteme geçildiğini de dile  getiren Özyer, "Ligde takımların yerlerinin aralık ayına kadar belli olmayacağını  düşünüyorum. Çok sayıda sürpriz sonucun çıkması da muhtemel. Ligimize birçok yeni  oyuncu ve başantrenör geldi. Yeni bir yabancı oyuncu sistemine geçildi.  Yeniliklerin çok olduğu bir sezona başladık. Ligin oturması da aralık ayını  bulacaktır" şeklinde konuştu.
 
"Taraftarımızla ilk buluşma önemli" 
 
Murat Özyer, THY Avrupa Ligi D Grubu ikinci maçında 23 Ekim Perşembe günü Valencia Basket'i ağırlayacaklarını hatırlatırken, "Taraftarımızla ilk  buluşma önemli" şeklinde görüş belirtti.
 
Ligin ilk haftasında Uşak Sportif'le, cezalı olmaları nedeniyle  seyircisiz oynadıklarını, ardından ise THY Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız Telekom ve  Türkiye Basketbol Ligi'nde Banvit deplasmanlarına gittiklerini anlatan Özyer,  "Valencia Basket maçında, bu sezon ilk defa taraftarımızla buluşacağız. Bu  nedenle hem bizlerde hem de oyuncularımızda büyük bir heyecan var. Bence güzel  bir atmosfer olacak" değerlendirmesinde bulundu.