Orduspor'dan saldırıya tepki

Orduspor'dan saldırıya tepki

Orduspor, Elazığspor karşılaşması öncesi ve sonrası taraftara yapılan saldırıyı kınayarak, tepki gösterdi..

Orduspor Yönetim kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Elazığspor ile oynanan karşılaşmanın ardından yaşanan tatsız olaylar Sporun centilmenlik ruhuna ve saygınlığına gölge düşürmüştür.

Öncelikli olarak Ordu'dan Elazığ'a kadar gelerek takımlarına destek olmak isteyen taraftarlarımız biletleri ile stadyum görevlileri tarafından uzun süre bekletilip, turnikelerde arıza meydana geldiği iddia edilerek psikolojik olarak yıpratılmak istenmiştir.

Maçın hemen ardından ise taraftarlarımız tarafından asılan ve kendi gruplarının isimlerinin yer aldığı pankartlar yerlerinden sökülmek istendiğinde ise stadyumda görevli olan güvenlik görevlilerinin saldırısına uğramışlardır. Sebepsiz yere taraftarımızı kışkırtmaya yönelik bu saldırıya ise taraftarımızın tepki vermesi üzerine Emniyet görevlileri tarafından coplu saldırıya uğramışlardır.

Taraftarımız hedef alan şiddetin sorumlularının emniyet ve Özel güvenlik olmak üzere ortaya çıkartılmasını ve açıklanmasını bekliyoruz. Orduspor Kulübü Olarak İçişleri Bakanlığı ve Elazığ Valiliğine başvurularımızı yaptık.

Yine karşılaşmada sadece görevi haber yapmak bazı gazetecilerin taraftarımıza yönelik olarak yaptıkları uygunsuz el hareketlerinin de bu kişilerden sorulması için TFF'ye gerekli başvuruların yapıldığını bilenmesini isteriz.

Maç sonrasında ise Ordu'nun en güzel türküsü olan 'Ordu'nun Dereleri'nin Elazığ Stadyumunun hoparlöründen çalınması ve alay edercesine bunun yapılması Fair Play ruhuna yakışmamaktadır. Futbolun sahada oynanıp, sahada bittiğini anlamaktan uzak bu ruhların yaptığı maskaralık ancak yapanları küçük düşürür.

Geçtiğimiz yıl TFF tarafından ilk kez düzenlenen Centilmenlik liginde 2. olan Orduspor taraftarını kışkırtmak için ellerinden gelen herşeyi yapanlara şu hususları hatırlatırız:

"Sporun ruhunu biz her zaman centilmenlikte arıyor, her zaman rakibe saygıyı boynumuzun borcu olarak biliyoruz. Futbolda ilk kuralın rakibe saygı olduğunu unutmayın. Memleketinize misafir olarak gelen bir takım ve taraftarını kabul etmek yerine, bir bedel ödetmek için kışkırtmak futbolun ruhuna yakışmamaktadır. Futbol sahada oynanan bir oyundur."

Büyük Orduspor taraftarı, "Gün birlik ve beraberlik olma günüdür. Orduspor taraftarına yapılanlar tarihin kara sayfasında her zaman yerini alacaktır. Bu tür olaylar Ordusporluları daha fazla kenetleyecektir. Yapılan haksızlıklara kenetlenirsek ancak ayakta kalabiliriz. Büyük taraftarımızdan tek isteğimiz, yüreğimizi ortaya koyarak birlik ve beraberlik içinde takımımıza sahip çıkarak son haftaya kadar hep birlikte mücadele etmektir. Birileri istiyor diye Süper Ligi bırakmayacağız. Tek Aşk Orduspor diyerek yıkılmadan, her maçımızı final kabul ederek çalışacağız ve rakiplerimizi bir bir geçeceğiz. Bunu da ancak birlikte başarabiliriz.

Orduspor'un taraftarından başka dostunun olmadığının bilinci ile hep birlikte takımımıza sahip çıkalım. Güzel günler yakında.”