''Önemli olan limana yanaşmak''

''Önemli olan limana yanaşmak''

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kimsenin iyi oyuna, yaratılan fırsatlara bakmadığını söyledi.

Letonya maçı sonrası ay-yıldızlı oyuncularla bir toplantı yapan tecrübeli hocanın, “Sizlerin denizde hangi dalgalarla boğuştuğunuza, hangi rüzgârlarla başa çıktığınıza kimse bakmaz. Önemli olan o geminin limana yanaşmasıdır, insanlar buna bakar. O yüzden bu maçın tesellisi yok” dediği öğrenildi.

A Milli Takım’ın, Letonya karşısında uzatma dakikalarında yediği golle galibiyeti kaçırması Teknik Direktör Fatih Terim’i adeta kahretti. Maç sonundaki basın toplantısında oldukça üzgün görünen Terim’in, kamp yapılan otelde sabaha kadar uyumadığı öğrenildi.

Letonya karşısında sayısız fırsatları gole çeviremeyen ay - yıldızlı futbolculara soyunma odasında bir konuşma yapan tecrübeli çalıştıcının, “Hepinizin ne kadar üzüntülü olduğunu biliyorum... Müthiş bir avantajı elimizin tersiyle geri çevirdik. Bakın arkadaşlar, hiç kimse iyi oyuna, yaratılan fırsatlara, kaçırılan gollere bakmaz. Sizlerin bu zorlu doksan dakikalık mücadelede denizde hangi dalgalarla boğuştuğunuza, hangi rüzgârlarla başa çıktığınıza, batmamak için verdiğiniz uğraşlara kimse bakmaz. Önemli olan o geminin limana yanaşmasıdır, insanlar buna bakar. Yani gemi limana yanaşırken neler çektiğiniz asla önemli değildir. Herkes tabeladaki rakamları anımsar, ona bakar. Bu maçın tesellisi olmaz. Sizler emeğinizin karşılığını alamadınız. Bu oyunda pozizyona girmek elbette önemli, ancak topu filelere gönderemiyorsanız yaptığınız olumlu işlerin bir anlamı kalmıyor” diye konuştuğu öğrenildi.

Moral sıfır

Otelde yardımcılarıyla birlikte Letonya maçının kasetini defalarca izleyen Terim’in kaçan fırsatların yanısıra en çok uzatmada yenilen gole üzüldüğü bildirildi. Ay-yıldızlı oyuncuların ise yaşadıkları sürpriz puan kaybı ve kaçan büyük fırsat nedeniyle ağızlarını bıçak açmazken, herkesin odasına kapandığı öğrenildi.

Milliyet