Olaylı derbi Beşiktaş'ın

Olaylı derbi Beşiktaş'ın
Güncelleme:

Erkekler 1. Voleybol Ligi Klasman ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı. Olaylı karşılaşmayı Beşiktaş kazandı...

Erkekler 1. Voleybol Ligi Klasman ilk maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş karşılaştı.
 
İki ekip taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle yaklaşık 1 saat 40 dakika geç başlayan derbide Beşiktaş, Fenerbahçe’yi 23-25, 33-31, 23-25 ve 25-21’lik setlerle 3-1 mağlup etti.
 
SALON: İzmir Atatürk
HAKEMLER: Zeki Bocutcu, Ersin Altıparmak

FENERBAHÇE: Ediz, Bohme, Arslan, Nikic, Emin, Miljkovic, Serkan, Rıfat, Metin, İzzet, Burak
BAŞANTRENÖR: Daniel Castellani

BEŞİKTAŞ: Ceyhun, Mustafa Kırıcı, Ferhat, Klapwijk, Caldeira, Ahmet Arslan, Ahmet Karataş, Mustafa Alkan, Ali, Demirhan, Yankı
BAŞANTRENÖR: Eren Meftun

SETLER: 23-25, 33-31, 23-25, 25-21
SÜRE: 114 dakika (23,35, 27, 29)
 
Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi kan aktı!
 
İzmir'de bugün oynanacak Erkekler Voleybol Ligi Klasman Grubu 1'inci Etap maçı öncesi Alsancak Kordon'da karşılaşan Fenerbahçe ile Beşiktaş taraftarları kavga etti. Kavgada soyadı alınamayan Bora adlı Beşiktaş taraftarı sol bacağından bıçaklandı. Çıkan arbedede, bir kadın polis de sırtına gelen taşla yaralandı.
 
Erkekler Voleybol 1'inci Ligi Klasman Grubu 1'inci Etap maçları Fenerbahçe, Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Milli Piyango takımlarının katılımıyla bugün Alsancak Spor Salonu'nda oynanacak. Saat 14.00'teki Fenerbahçe- Beşiktaş maçı öncesi iki takım taraftarları Kordon'da Alsancak Vapur İskelesi yakınlarında karşı karşıya geldi. Sayıca fazla olan Fenerbahçe taraftarları ile Beşiktaş taraftarları arasında kavga çıktı. Ellerinde bulunan içki şişeleri ve yerden aldıkları taşları birbirine atan, bel kemerleri ile birbirine saldıran taraftar grubuna bölgedeki Emniyet Müdürlüğü'nün 'Yunus ekipleri' müdahale edip ayırmak istedi. Çıkan arbedede, bir Beşiktaş taraftarı sol bacağından bıçaklandı. Atılan taş sırtına isabet eden bir kadın yunus polisi de yaralandı. Kaçış sırasında, iki taraftar grubu kafeteryalarda bulunan masa ve sandalyeleri alıp birbirine attı. Takviye ekiplerin gelmesi üzerine taraftarlar ayrı yönlere kaçtı. Fenerbahçeli taraftarlar Gündoğdu'da bulunan Fenerium Mağazası önüne polis eşliğinde geldi. Burada sloganlar attı. Yaralanan Beşiktaş taraftarı ise ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedavi altına alındı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
 
SEYİRCİSİZ DEVAM EDECEK
 
Erkekler Voleybol 1. Ligi klasman maçında Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanması gereken müsabakadan önce çıkan olaylar nedeniyle karşılaşmanın seyircisiz oynanmasına karar verildi.
 
Atatürk Voleybol Salonu'nda saat 14.00'te başlaması planlanan karşılaşma öncesinde hakemler sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle takım kaptanlarıyla konuştu. Kaptanlar tribünlere giderek seyircilere sahaya bir şey atmamalarını aksi takdirde salonun boşaltılacağını söyledi.
 
Yaklaşık 6 dakika gecikmeyle başlamak üzereyken, tekrar yabancı madde atılmasıyla müsabaka hakemleri Beşiktaş tarafına 3. uyarıyı yaparak içeriye gitti.
 
Bu sırada her iki takım oyuncuları ısınmaya devam etti. Tribünlerdeki seyirciler ise karşılıklı küfürlü tezahüratlarını sürdürdü.
 
SALONA PATLAYICI MADDE VE MEŞALE ATILDI
Beşiktaş taraftarının bulunduğu bölümden sahaya patlayıcı madde atılınca Fenerbahçeli seyircilerin bulunduğu taraftan salona meşale atıldı. Bunun üzerine hakemler, güvenlik gerekçesiyle Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarının salondan çıkartılmasına karar verdi.
 
İlk olarak Beşiktaş seyircisi dışarıya çıkartıldı.
 
Taraftarların birbiriyle karşılaşmaması için siyah beyazlıların salonun etrafından uzaklaştırılmasının ardından Fenerbahçeli seyirciler de dışarı çıkartıldı.