Marsilya başladı, Caen bitirdi !

Marsilya başladı, Caen bitirdi !

Fransa Lig 1'de şampiyonluk mücadelesi veren Marsilya, 2-0 önde olduğu maçı şok gollerle 3-2 kaybederek zirve yarışında ağır yara aldı.

Velodrome Arena'daki maça etkili başlayan Marsilya orta saha hakimiyetini eline alarak üst üstte pozisyonlar üretti. Rakip takım Caen'ın tecrübeli antrenörü Patrice Garande, Marsilya'nın orta alandaki üstünlüğünü yok etmek için iki forvet oyuncusu Lenny Nangis ve Herve Bazile'yi dışarı alarak bu oyuncuların yerine Nicolas Benezet ve Thomas Lemar'ı alarak orta sahda rakibini durdurmaya çalıştı. Garande'nin bu kritik hamlesi Marsilya'nın direncini kırmadı ve ev sahibi ekip 45. dakikada Andre Ayew'in golüyle soyunma odasına 1-0 önde girdi.

Ev sahibi ekip karşılaşmanın 63. dakikasında Gignac'ın golüyle farkı 2'ye çıkarttı. (2-0) Golün ardından rahatladığı düşünen Marsilya için işler hiçte iyi gitmedi. Karşılaşmanın 67. dakikasında Thomas Lemar'ın asistini gole çeviren Nicolas Seube, farkı bir'e indirdi. Konuk ekip Caen, bu golden 3 dakika sonra karşılaşmanın 70. dakikasında Emiliano Sala ile 2-2 beraberliği yakaladı. Üst üstte 3 dakikada yediği gollerle büyük şok yaşayan Marsilya oyun disiplininden iyice koptu. Karşılaşmanın 87. dakikasında Dennis Appiah'ın asistini gole çeviren Benezet, Caen'ı 3-2 öne geçiren golü atmış oldu.

Marsilya bu şok mağlubiyetle şampiyonluk yarışında önemli bir yara aldı. 27. haftası oynanan Lig 1'de Marsilya 50 puanla 3. sırada yer alıyor. Caen ise 34 puanla 10. sıraya yükseldi.