Mancini'den Türk hakem örneği

Mancini'den Türk hakem örneği
Güncelleme:

Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini'den İtalyan hakemlere eleştiri...

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Inter'in teknik direktörü Roberto Mancini, İtalya'da teknik adamların itirazı sonrası doğrudan saha dışına yollanmasına rağmen İngiltere ve Türkiye'de durumun böyle olmadığını söyledi.

Inter'in ligin 24.haftasında yarın Hellas  Verona ile deplasmanda yapacağı maç öncesi basın toplantısı düzenleyen Mancini,  geçen hafta sonu oynadıkları ve 3-0 kaybettikleri Milano derbisinde hakeme  itirazının ardından saha dışına gönderilmesini eleştirmeyi sürdürdü.
 
Milan'a yenildikleri derbinin kritik anında takımına penaltı  verilmemesine itiraz ettiği için müsabakanın hakemi Antonio Damato tarafından  tribüne gönderilen Mancini, İtalya'da hakemlerin kararlarına itiraz eden teknik  adamların doğrudan saha dışına gönderildiğini savundu.
 
Hakemlerle teknik direktörler arasındaki saha içindeki iletişiminin  daha önce görev yaptığı İngiltere ve Türkiye ile karşılaştıran deneyimli  çalıştırıcı, "İngiltere'de ve Türkiye'de hiç saha dışına gönderilmedim. Oralarda  4. hakemle çok rahat iletişim kurabiliyorsunuz" dedi.
 
Bir dönem Galatasaray'ı da çalıştıran Mancini, İtalya'da son dönemde  saha dışında yaşadığı polemikler ve yaptığı hareketlerle gündeme geliyor.
 
Roberto Mancini, geçen hafta sonu kaybettikleri Milano derbisi  sonrasında yayıncı kuruluşun canlı yayınında gazeteci Mikaela Calcagno'ya argo  sözler sarf ederek tepki çekmişti. İtalyan teknik adam, bu hareketinin ardından  hafta içi gazeteci Calcagno'ya bir demet çiçek göndererek özür dilemişti.
 
Tecrübeli teknik adam yaklaşık 3 hafta önce de İtalya Kupası çeyrek  finalinde Napoli Teknik Direktörü Maurizo Sarri’nin kendisine ırkçı söylemlerde  bulunduğunu ileri sürmüş ve bu polemikle gündemde yer almıştı.