Lucescu için ayrılık iddiası

Lucescu için ayrılık iddiası

Zenit'in, teknik direktör Mircea Lucescu'yla yollarını ayırmaya hazırlandığı öne sürüldü.

12 yıl boyunca çalıştığı Shakhtar Donetsk'e sayısız kupa kazandıran Mircea Lucescu, başarılı çizigisini Zenit'te devam ettiremedi. Mayıs ayından bu yana Rus ekibinde görev alan 71 yaşındaki teknik adamın geleceği, takımın ligdeki ve Avrupa'daki hedeflerden bir bir kopmasının ardından tartışılır hale geldi.

Rus Sovetski Sport gazetesinin haberinde; St.Petersburg temsilcisi Zenit’in, Lucescu'yla yollarını ayırmaya hazırlandığı ve CSKA’nın eski hocası Leonid Slutski ile sözleşme imzalayabileceği öne sürüldü.

İngiltere'de yaşayan Slutski’nin adada bir kulüple anlaşmaması halinde lacivert-beyazlı kulübün devreye girerek, Rusya’da çalışmayı düşünmeyen tecrübeli teknik adamı ikna etmeye hazırlandığı yazıldı.

Fenerbahçe'nin her zaman gündeminde

Türkiye'de daha önce Galatasaray ve Beşiktaş'la şampiyonluk başarısını yakalayan Mircea Lucescu, ülke gündeminden hiçbir zaman düşmedi. 3 büyüklerin teknik adam arayışında olduğu dönemlerde adı sık sık öne çıkan Rumen hoca, özellikle son birkaç senede yoğunlukla Fenerbahçe gündeminde yer aldı. Sarı Lacivertlilerin sezon sonunda Dick Advocaat'la yollarını ayırma ihtimalinin olduğu göz önüne alınırsa, Lucescu haberlerinin yeniden başlayacağını tahmin etmek hiç de zor değil.