Korkutan tablo !

Korkutan tablo !

Old Trafford deplasmanı Fenerbahçe’ye adeta çile oldu...

Lig yarışında kötü giden sarı-lacivertliler, Avrupa’da da sezonun en farklı mağlubiyetini aldı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu’nda 3. hafta maçında Manchester United deplasmana çıkan Fenerbahçe büyük bir hüsran yaşadı. Karşılaşmada oldukça etkisiz bir görüntü çizen sarı-lacivertli futbolcular, 4-1’lik skorla sezonun en farklı yenilgisini aldı.

İlk yarıda 2’si penaltı olmak üzere, 3 gol yiyen ve bu sezon ilk kez böyle bir sıkıntı çeken sarı-lacivertli takım, ikinci yarıda da problemlerini çözemedi. Lingaard’ın 4. golüyle beraber karşılaşmada erken bir kopuş yaşandı.

Üzücü performans

İkinci devrenin hemen başında Lingard’ın uzaktan golü maçı tamamen kopardı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig’de 7 haftada 9 puan toplayıp zirveden uzak kalan Dick Advocaat ve ekibi, Avrupa’da da kötü bir tablo çizdi.

İlk iki maç sonunda 4 puan toplayan Fenerbahçe, Old Trafford’da ise daha da problemli bir performans ortaya koydu. Hem oyun olarak hem de skor olarak hayal kırıklığıyla karşılaşan sarı-lacivertli takım, hiç varlık gösteremedi.

Old Trafford şanssızlığı

Manchester United’a karşı Old Trafford şanssızlığı devam ediyor. 1996’daki 1-0’lık tarihi galibiyetten sonra iki kez rakibine konuk olan Fenerbahçe, farklı yenilgiler aldı. İlk olarak 28 Eylül 2004’te Şampiyonlar Ligi’nde Kırmızı Şeytanların evine gelen sarı-lacivertliler, 6-2 kaybetmişti. 12 sene önce de ilk yarıyı 3-0 geride kapatan Fenerbahçe, bir kez daha aynı senaryoyla karşılaştı. Avrupa Ligi mücadelesinde de Manchester United’a 4-1 kaybeden sarı-lacivertli takım, adeta hüsran yaşadı.

Penaltı kâbusu

Manchester United deplasmanında Fenerbahçe’ye penaltılar kâbus gibi çöktü. Kırmızı Şeytanlar’ın 1-0 öne geçtiği penaltı anı büyük tartışma yarattı. 31. dakikada Juan Mata’ya gelen uzun topta Simon Kjaer’in dengesi bozuldu. Rakibinin üstüne doğru sendeleyen Kjaer’in hamlesiyle Mata yere düştü. Hakem Benoit Bastien beyaz noktayı gösterdi. Paul Pogba da ağları sarstı. Hemen akabinde 33. dakikada Manchester United’ın soldan Martial ile getirdiği hızlı topta Şener arkadan kontrolsüz girdi ve ikinci penaltı geldi. Bu sefer de Martial skoru 2-0’a taşıdı.

Defans krizi

Sarı-lacivertliler defanstaki gol yeme krizini bitiremedi. Manchester United deplasmanında ilk yarıda kalesinde 3 gol gören Fenerbahçe, bu sezon çıktığı 14 maçın 11’inde sıkıntı yaşadı. Nisan 2015’teki Balıkesirspor maçından sonra ilk kez devreyi 3 gol yiyerek kapatan Fenerbahçe’de penaltılarda da Kjaer ve Şener’in hataları problem oldu.