''İlk yarı mükemmeldik''

''İlk yarı mükemmeldik''

Hollandalı teknik adam, Akhisar’ı çok iyi analiz ettiklerinin altını çizdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Akhisar’a karşı ilk yarıda mükemmel oynadıklarını belirterek, galibiyeti hak ettiklerini söyledi. Hollandalı hoca, “Geçen hafta da kazandık ama o maçı belki bir kaza olarak değerlendirebilirim. Bugün taraftar yanımızdaydı. Futbocular da bir sanatçı gibi izlenmek isterler. Akhisar’ı en iyi şekilde analiz ettik. Bloklar arasına atacağımız toplarla etkili olacağımızı biliyorduk. İlk yarıda mükemmel bir futbol sergiledik. Devamlı iyi oynayan, pozisyonlara giren, dikine oynayan bir takım vardı sahada” diye konuştu.

İkinci yarıda Akhisar’ın özellikle sol taraftan baskı kurmaya çalıştığını kaydeden Riekerink, “Biz istediğimiz oyunu oynayamadık. Dinamik oyuncularımız var. Kontratakta etkili olmak takımın kaliteli yönleri arasında yer alıyor. Son 10 dakikadan memnunum. Bizim kontrolümüzde geçti. Genel performanstan da memnunum. Kanatlar ve orta saha çok iyiydi” dedi.

Sarı-kırmızılı hoca ön libero ve forvete transfer yapmak istediklerini de belirterek, “Podolski’nin yokluğunda, Eren’in de sakatlanmasının ardından orayı Josue ile doldurmaya çalıştık ama istediğim sonucu alamadım. Transfer bitene kadar forvet anlamında bir fırsat çıkarsa değerlendirebiliriz” dedi.

‘Saygı duymalıyız’

Riekerink, Galatasaray’dan sadece bir futbolcunun A Milli Takım’a çağrıldığının hatırlatılması üzerine ise “Beni sadece Galatasaray’ın oyuncuları ilgilendiriyor. Ben daha önce A Milli Takım’da mücadele etmiş oyuncuların performansından mutluyum. Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’dir, onun kararlarına saygı duymamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı taraftarlar maç öncesi Teknik Direktör Riekerink’i tribüne çağırarak üçlü çektirdi.