''Gerçek Eren Derdiyok bu değil''

''Gerçek Eren Derdiyok bu değil''

Rıza Çalımbay, Galatasaray'ın yeni golcüsü Eren Derdiyok'un kupa performansını yetersiz buldu.

Galatasaray'ın yeni golcüsü Eren Derdiyok'un kupa performansını yetersiz bulan Rıza Çalımbay, "O sahada gördüğümüz kesinlikle gerçek Eren değildi. Çok kaliteli bir santrfor ama bizde de uyum sorunu yaşamıştı. Bunu atlatınca bambaşka bir performans sergiler" dedi.

Galatasaray’ın Kasımpaşa’dan 4.5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer ettiği Eren Derdiyok, Sarı-Kırmızılı formayı ilk kez Beşiktaş’la oynanan kupa finalinde sakatlanan Podolski’nin yerine giymişti.

İlk maçında bekleneni veremeyen ve 120 dakikanın sonuna kadar hiçbir varlık gösteremeyen Eren Derdiyok’un bu performansını, Kasımpaşa’dan eski teknik direktörü Rıza Çalımbay değerlendirdi.

Eren Derdiyok’un bu maçtaki görüntüsünün gerçeği yansıtmadığını belirten Rıza Çalımbay, “O sahada gördüğümüz kesinlikle gerçek Eren değildi. O, çok kaliteli ve hücumu domine eden bir santrfor. Ama benzer bir süreci bizde de yaşadı. Belli bir uyum süreci olacaktır. Bunu atlatınca bambaşka bir performans sergiler” ifadelerini kullandı.

‘Gitmesini istemiyordum’

Rıza Çalımbay, Eren Derdiyok ile ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Biraz soğuk bir çocuk, girdiği yere hemen alışamıyor. Bunda takım arkadaşlarının ona göstereceği yakınlık da önemli. Ben kesinlikle gitmesini istemiyordum. Ama bu tamamen kendi isteğiydi. Galatasaray’da oynamayı çok istedi.”

Fanatik