Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç:

Gençlik Ve Spor Bakanı Suat Kılıç:

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bayan sporcuların başörtüsü nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiye'de artık yaşanmasını arzu etmediklerini söyledi.

- Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bayan sporcuların başörtüsü nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiye'de artık yaşanmasını arzu etmediklerini söyledi.

Kılıç, Fatsa’da sentetik çim sahada incelemelerde bulundu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a Ordu Valisi Orhan Düzgün, Kaymakam Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Aktepe, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, partililer ve daire müdürleri eşlik etti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Fatsa sentetik çim sahadan ayrılmadan önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bir basın mensubunun, “Başörtülü sporcuların başörtü ile spor yapabilmeleri ile ilgili atılan adımla ilgili neler söyleyeceksiniz” sorusuna Bakan Kılıç, “Olimpik branşlarda spor müsabakalarında başörtülü sporcuların spor yapmasına imkan sağlayan ilk adımı uluslararası olimpiyat komitesi attı. Biz delikanlılarımız kadar genç kızlarımızın da spor müsabakalarında kendilerini göstermelerini arzu ediyoruz. Hem evden çıkıp spor yapmalarını, hem de elit sporcular olarak ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi gururla temsil etmelerini arzu ediyoruz. O anlamda ülkemizde yapılmakta olan gerek ulusal düzeyde gerekse uluslararası düzeydeki spor müsabakalarında bayan sporcularımızın başörtüleri nedeniyle müsabakalardan men edilmeleri ya da salon dışına çıkarılmaları gibi ilkel ve gerici uygulamaların Türkiye’de artık yaşanmasını arzu etmiyoruz. 2012 Londra Olimpiyatları'nda da uluslararası kooperatifin inisiyatifi ile bu yönde önemli bir adım atıldı. Bu durum özellikle İslam ülkelerindeki bayan sporcuların, özellikle de bireysel branşlarda spor müsabakalarında daha fazla boy göstermelerine, ülkelerinin toplam performanslarına katkı sağlamalarına ve sporda da kadının adı var ortamını oluşturmalarına imkan sağlayacaktır. Doğru bir adım attık, doğru bir karar aldık. Bu karara tüm federasyonlarımızın, tüm kulüplerimizin ve tüm spor camiasının sahip çıkmasını istiyorum” şeklinde cevap verdi.

“GÜREŞE YENİ BİR CAN VE KAN GELECEĞİ KANAATİNDEYİM”

Bakan Kılıç, güreşle ilgili alınan kararla ilgili soruya ise "Uluslararası güreş camiasında yaşanmakta olan gelişmelerin olimpik bir branş olan hatta olimpiyatların olmazsa olmazı olan güreş branşında önemli bir yenilik getireceği kanaatindeyim. Güreşe yeni bir can ve kan geleceği kanaatindeyim. Yeni alınacak kararlarla güreşin seyir zevkinin artmasını, izleme kalitesinin yükselmesini temenni ediyoruz. Mevcut durumda 2’şer dakikalık 3 seansla güreşe devam ediliyor ki bu durum güreşi büyük ölçüde zayıflattı ve seyir zevkini azalttı. Güreşte maalesef tribünler boş kalıyor yeniden güreşin kündesi ile geleneksel taktik ve teknikleriyle dünya çapında tazelenen, umutları yenileyen ve seyir zevkini artıran bir branşa dönüşmesini temenni ediyoruz. Güreş aynı zamanda Türkler açısından ata sporu, ata sporumuzun hem olimpik bir branş olarak yola devam etmesini hem de bu branşa yönelik ilginin günden güne hızla artmasını istiyoruz” diye cevap verdi.