''Galatasaray'ın artık tek hedefi var..''

''Galatasaray'ın artık tek hedefi var..''

Galatasaray için ligdeki kayıp sezonun avuntusu olabilecek önemli bir kulvar Türkiye Kupası..

Gökhan AKSOY / SPOR3.COM
İlk maçta alınan 2-2'lik skordan sonra takımın deplasman performansı ve moral motivasyonu da göz önüne alınınca açıkçası zor bir maç olacağa benziyordu. Böyle de başladı maç aslında. Bursaspor çok sıkı, seri, inanılmaz agresif bir presle Galatasaray'ın saha içi organizasyonunu bozdu. Galatasaray bir türlü oyun kurup tehlikeli olamadı. Bursa ileride sert presle birlikte zaman zaman da tatlı sert oynadı; oyunun sık sık durması da Bursa'nın işine geldi. Ama bu takım halindeki şuursuz preslerden dolayı geride büyük boşluklar verdiler. Ceza sahası önü ile orta alan arasında ciddi boşluklar vardı, ama Galatasaray'ın oyun kurgusu o kadar kötüydü ki bunları değerlendiremediler. Bursa çok çabuk 2-0'ı buldu, bir şok yaşandı. Ama daha sonra bu skorun rehavetiyle ve Galatasaray'ın da biraz silkelenmesiyle işler değişti. Sahanın en iyisi olan Sneijder'ın golüyle devre 2-1 bitti.

İkinci yarıda kısa sürede gelen Galatasaray golleriyle maç tersine döndü. Bursaspor elindeki avantajını kullanamadı. Ertuğrul Sağlam'ın o sert, savunmada dikkatli takımından eser yoktu sahada. Halbuki oyunu 60'a kadar soğutup skoru korusalar, maçı bitirebilirlerdi. Ama soyunma odasından müthiş döndü Galatasaray. Bu tek devrelik oyunlarını neden sezona yayamadılar merak konusu, maç seçtikleri çok açık.

Telles'in ikinci goldeki yaptığı hata skandal. Sahanın en iyisi Sneijder, diğeri de Sabri'ydi. Sneijder sahaya akıl koyabilen, soğukkanlı olabilen, her an tehlike üretebilen bir isim. Bu sezon Galatasaray'ın galip geldiği maçlarda en kritik golleri atan isimdi. Sabri de bulduğu şansı müthiş değerlendirdi. Çok koştu, çabaladı, didindi; zaten bu da onun alamet-i farikası.

Bursa'nın inişli çıkışlı oyununda takım olarak olduğu kadar bireysel performanslar da dikkat çekiciydi. Sneijder'ın attığı golde İbrahim Öztürk bir stoperin asla yapmaması gereken bir hareket yaptı, alanını boşalttı, golün %90'ı bence ona ait. Daha sonra yaptırdığı iki penaltının ilki yanlış, ikincisi doğruydu. İkincisinde o hareketi nasıl yaptı, inanılır gibi değil.

Mancini'nin dakika 87'de skor 5-2 iken bile sahaya gönderdiği taktik kağıdı bir mesajdı sanırım herkese.

Sonuç olarak, bugün tek devrelik çok iyi bir Galatasaray izledik. Sabri, Sneijder gibi isimlerin performansı güzeldi. Burak'ın kırmızı kart görerek Kasımpaşa'da oynamayacak olması düşündürücü; Şampiyonlar Ligi'ne gidebilmek için kritik bir maç zira.

Gökhan AKSOY / SPOR3.COM
Tüm hakları saklıdır..