Galatasaray'dan Dupont hamlesi

Galatasaray'dan Dupont hamlesi

Galatasaray, Belçikalı avukat Jean Louis Dupont ile anlaştı...

Fenerbahçe’nin CAS davasında da görev alan Jean Louis Dupont, son olarak geçen yaz Lüksemburglu menajer Bruno Heidersched’ın sarı-kırmızılı kulüp aleyhine açtığı 24 milyon Euro’luk davayı üstlenmiş, rakamı 600 bin euroya indirerek yönetimi büyük bir yükten kurtarmıştı

UEFA Finansal Fair Play kapsamında 1+1 sene Avrupa kupalarından men cezası alma tehlikesi ile burun buruna olan Galatasaray, 23 Şubat’taki tarihi duruşma öncesi önemli bir adım atarak Belçikalı avukat Jean Louis Dupont ile anlaştı.
 
Futbolda devrim niteliğindeki Bosman kararlarının çıkmasında etkili olan ünlü avukat geçmişte de bazı kritik davalarda yine Galatasaray için çalışmıştı.
 
Belçikalı damgası
Dupont son olarak geçen yaz Lüksemburglu menajer Bruno Heidersched’ın sarı-kırmızılı kulüp aleyhine açtığı 24 milyon Euro’luk davada da Aslan’ın haklarını savunmuştu. Dava sonucunda Galatasaray’ın Heiderscheid’a 600 bin Euro ödemesi kararlaştırılmış ve Cim-Bom önemli bir yükün altına girmekten kurtulmuştu. Dupont, Fenerbahçe’nin UEFA aleyhine CAS’ta açtığı davanın da avukatlığını üstlenmişti.

Bu arada Galatasaray’la ilgili UEFA’da kararı verecek olan “Kulüp Finansal Denetim Masası” isimli kurulun başında da Belçika eski başbakanı Jean-Luc Dehaene bulunuyor. Böylece 23 Şubat’taki kritik duruşmada savunma ve karar organlarında Belçikalılar etkin rol oynayacak.

Milliyet