Galatasaray'a Kayserispor darbesi

Galatasaray'a Kayserispor darbesi

Süper Lig’in 20. haftasında Galatasaray, sahasında Kayserispor'a 2-1 mağlup oldu.

Lider Beşiktaş ile ikinci Başakşehir'in yenildiği, 4. sıradaki Fenerbahçe'nin ise 1 puan aldığı haftada Galatasaray büyük bir fırsatı kaçırdı. 

Kayserispor'u yenmesi halinde farkı 2'ye indirecek olan sarı-kırmızılılar, sahasında rakibine 2-1 yenilerek büyük avantajı değerlendiremedi. 

Konuk ekip 29'da Mabiala ve 45'te Levent Gülen'in attığı 2 kafa golü ile 3 puana uzandı. Son dakikalarda Eren Derdiyok'un kafa golü G.Saray'a yetmedi. Karşılaşma 2-1 Kayserispor'un galibiyeti ile sonlandı.

Bu sonuçla Galatasaray 39 puanda kaldı ve 3. sıradaki yerini korudu. Son haftaların flaş takımlarından olan Kayserispor ise puanını 19 yaptı ve 16. sıraya yükseldi.

ÇOK TARTIŞILACAK KARAR!

Farkı bire indiren Galatasaray sağ kanattan etkili geldi. Bruma’nın içeriye çevirdiği topta savunma sektirdi, Podolski önünü boşaltıp golü yaptı ancak hakem Hüseyin Göçeköncesinde Eren’in faul yaptığını belirtti. Sarı-kırmızılı futbolcular hakeme büyük tepki gösterdi.

ZİRVE TAKİBİ SÜRÜYOR

Kupada elendikten sonra gözünü lige çeviren Galatasaray, şampiyonluk hedefi yolunda kayıp vermek istemiyor. Beşiktaş ve Medipol Başakşehir’i takip eden sarı-kırmızılılar, siyah-beyazlıların bu hafta Kardemir Karabükspor maçında puan kaybetmesinin ardından bu şansı iyi kullanmak istiyor.

42. RANDEVU

Galatasaray ile Kayserispor, lig tarihinde 41 kez birbirlerine rakip oldu. Geride kalan maçlarda sarı-kırmızılılar 25 kez sahadan galip ayrılırken, Kayseri ekibi ise 2 kez galip gelebildi. 13 maçta ise kazanan çıkmadı. Bu müsabakalarda İstanbul ekibi 87 kez fileleri havalandırırken, Kayseri temsilcisi ise 29 gol kaydetti.

SNEİJDER YOK

Galatasaray’da sakat futbolcuların durumu işleri zorlaştırıyor. Geçtiğimiz hafta Medipol Başakeşehir ile deplasmanda oynanan Ziraat Türkiye Kupası son 16 maçında Sneijder, Selçuk ve Carole sakatlanmış oyuna devam edememişti. Tedavilerine başlanan oyuncuların hızlı gelişimi teknik heyeti sevindiriyor. Sneijder'in en erken 21. haftadaki Çaykur Rizespor maçında oynayacağı açıklandı.

İŞTE NEFES KESEN MAÇIN ÖZET
Diğer sayfada

[PAGE]

90. DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Kayserispor 2-1'lik skorla kazanmayı başarıyor.

90. DK: Silvestre Varela, Martin Linnes'in kullanacağı serbest vuruşu engellediği için sarı kart ile cezalandırılıyor.

90. DK: Galatasaray beraberliği yakalıyor ancak Lukas Podolski'nin attığı gol geçersiz sayılıyor ! Sağ kanatta topla buluşan Bruma yerden pasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor. O noktada seken top Lukas Podolski'nin önünde kalıyor. Podolski, topu düzelttikten sonra şutunu çekiyor top ağlarla buluşuyor ancak daha öncesinde ön direkte Eren Derdiyok, rakibi Levent Gülen'e faul yapıyor.

90. DK: Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

90. DK: Kaleye uzak mesafeden Sinan Gümüş'ün çektiği sert şut az farkla auta çıkıyor.

89. DK: GOOOLL!! Galatasaray, Eren Derdiyok ile farkı 1'e indiriyor. Sol kanattan Bruma ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada Eren Derdiyok kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

85. DK: Kayserispor yarı alanının ilk metrelerinde kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Nigel De Jong ortasını penaltı noktası üzerine doğru gönderiyor fakat Ali Ahamada iki hamlede topun sahibi oluyor.

82. DK: Ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Rajko Rotman şutunu çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

81. DK: Sol kanattan Semih Kaya'nın pasıyla topla buluşan Lukas Podolski ceza alanı içi sağ çaprazdan şutunu çekiyor fakat top az farkla yandan auta gidiyor.

80. DK: Sağ kanattan Deniz Türüç'ün köşe vuruşundan altıpas içerisine gönderdiği ortasına yükselen Levent Gülen, kaleci Fernando Muslera'ya faul yapıyor.

79. DK: Kayserispor üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Umut Bulut oyundan alınırken, Welliton Soares yerine oyuna dahil oluyor.

68. DK: Orta alanda Erkan Kaş, rakibi Sinan Gümüş'e yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

67. DK: Sağ taraftan Deniz Türüç'ün kullandığı köşe vuruşu sonrasında altıpasın içine gelen topu kaleci Fernando Muslera kontrol ediyor.

66. DK: Galatasaray üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Josue, Sabri Sarıoğlu'nun yerine oyuna dahil oluyor.

64. DK: Kayserispor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Raheem Lawal oyundan alınırken, Samba Sow yerine oyuna dahil oluyor.

63. DK: Sol kanattan Hakan Balta'nın ceza alanı içerisine doldurduğu top kaleci Ali Ahamada'da kalıyor.

58. DK: Sinan Gümüş'ün pasıyla son çizgide topla buluşan Sabri Sarıoğlu ceza alanına ortasını yapıyor fakat kaleci Ali Ahamada iki hamlede topun sahibi oluyor.

57. DK: Ceza sahası dışı sağ çaprazından Tolga Ciğerci'nin çektiği şut savunmadan geri geliyor.

53. DK: Sabri Sarıoğlu'nun köşe vuruşunundan penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasına Eren Derdiyok kafa vuruşunu yapıyor ancak top Ali Ahamada'da kalıyor.

53. DK: Rajko Rotman'ın yaptığı faul sonrasında ceza yayı içerisinde kazanılan bu serbest vuruş için topun başına Tolga Ciğerci geçiyor. Tolga'nın kaleye çektiği şut baraja çarpıp kornere gidiyor.

51. DK: Rajko Rotman, rakibi Bruma'ya arkadan yaptığı faul sonrasında sarı kart ile cezalandırılıyor.

46. DK: Galatasaray ikinci devreye oyuncu değişiklikleri ile başlıyor. Sırasıyla Yasin Öztekin ve Garry Rodrigues oyundan alınırken, Eren Derdiyok ile Sinan Gümüş oyuna dahil oluyorlar.

46. DK: Hakem Hüseyin Göçek düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Kayserispor başlıyor.

45. DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk devresi Kayserispor'un 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.

45. DK: GOOOLL!! Kayserispor, Levent Gülen ile farkı 2'ye çıkarıyor. Sağ kanattan köşe vuruşu için topun başına Deniz Türüç geçiyor. Deniz, altı pasın önüne doğru ortasını gönderiyor. O noktada Levent Gülen kafa vuruşunu yapıyor ve top ağlarla buluşuyor.

45. DK: Sol kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Bruma geçiyor. Bruma'nın ön direğe gönderdiği ortasında savunmanın müdahalesinin ardından top Garry Rodrigues'e çarpıp auta gidiyor.

45. DK: Maçın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 4 dakika ilave ediliyor.

34. DK: Garry Rodrigues'in köşe vuruşundan ön direğe yaptığı ortasını savunma rahat bir şekilde uzaklaştırıyor.

34. DK: Sağ taraftan Bruma köşe vuruşundan ortasını ön direğe doğru gönderiyor. O noktada savunmanın uzaklaştırmak istediği top ceza sahası içi sol çaprazında Garry Rodrigues'in önünde kalıyor. Garry Rodrigues, topun gelişine şutunu çekiyor fakat top savunmaya çarpıp birkez daha kornere gidiyor.

33. DK: Sol kanattan son çizgide topla buluşan Yasin Öztekin ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak Hakan Aslantaş'a çarpan top kornere gidiyor.

29. DK: GOOOLL!! Kayserispor, Larrys Mabiala ile maçta 1-0'lık üstünlüğü yakalıyor. Sağ taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına Deniz Türüç geçiyor. Deniz'in ön direğe gönderdiği ortasına iyi yükselen Larrys Mabiala kafa vuruşunu yaparak topu ağlarla buluşturuyor.

21. DK: Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Lukas Podolski geçiyor. Podolski'nin kale ağzına gönderdiği ortasını kaleci Ali Ahamada yumruklarıyla uzaklaştırıyor.

18. DK: Kayserispor'da zorunlu bir oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Jean-Armel Kana-Biyik oyundan çıkarken, Levent Gülen yerine oyuna dahil oluyor.

18. DK: Sol kanattan Bruma'nın pasıyla topla buluşan Lukas Podolski ortasını ceza alanına göndermek istiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

15. DK: Maçın bu dakikasında Kayserispor'da Jean-Armel Kana-Biyik sakatlığı nedeniyle kendini yere bırakıyor ve hakem Hüseyin Göçek maçı durduruyor.

13. DK: Kaleye çok uzak mesafeden Raheem Lawal'ın yerden çektiği şut yandan auta gidiyor.

12. DK: Lukas Podolski'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Garry Rodrigues, şutunu çekiyor ancak top kalenin üstünden farklı bir şekilde auta çıkıyor.

10. DK: Martin Linnes, Bruma ile girdiği verkaçın ardından topu tekrar önüne alıyor. Ceza yayının hemen içinden Martin Linnes'in yerden çektiği şut kaleci Ali Ahamada'da kalıyor.

6. DK: Hızlı gelişen Kayserispor atağında Deniz Türüç pasını sol kanada doğru gönderiyor. O noktada Silvestre Varela yerden ortasını ön direğe doğru yapıyor fakat savunmada Hakan Balta topu uzaklaştırıyor.

3. DK: Sol taraftan kazanılan köşe vuruşu için topun başına geçen Garry Rodrigues, ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma topu uzaklaştırmayı başarıyor.

1. DK: Kayserispor maça hızlı başlıyor ! Atak yönü sağ kanatta topu önüne alan Umut Bulut kaleye uzak mesafeden şansını deniyor fakat Fernando Muslera bu pozisyonda da başarılı oluyor.

1. DK: Umut Bulut'un pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topu önüne alan Deniz Türüç sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

1. DK: Hakem Hüseyin Göçek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadale Lukas Podolski'nin santra vuruşuyla başlıyor.

Beşiktaş ile Başakşehir'in yenildiği ve Fenerbahçe'nin 2 puan bıraktığı haftada Galatasaray, şampiyonluk virajı adına çok kritik maça çıkıyor. Sarı-kırmızılılar, Kayserispor'u konuk ediyor.

Sarı-kırmızılılar 39 puanla 3. sırada yer alırken, kazanması halinde Başakşehir’i yakalayacak ve Beşiktaş ile farkı 2’ye indirecek. Kayserispor ise 16 puanla 17. sırada bulunuyor.

İLK 11'LER:

Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Linnes, Tolga, De Jong, Yasin, Rodrigues, Bruma, Podolski

Kayserispor: Ahamada, Hakan, Mabiala, Kana Bıyık, Güray, Erkan Kaş, Rotman, Lawal, Varela, Deniz, Umut Bulut