Galatasaray Arena'da gol oldu yağdı !

Galatasaray Arena'da gol oldu yağdı !

Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta mücadelesinde Galatasaray, kendi sahasında Akhisar Bld.Spor'u 6-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 19. hafta maçında Galatasaray sahasında Akhisar Belediyespor'u 6-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 3. sıradaki Galatasaray 39 puana yükselirken, 13. sıradaki Akhisar Belediyespor ise 21 puanda kaldı.

Goller: Dk. 9 Semih Kaya, Dk. 25 ve 41 Armindo Bruma, Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 79 Selçuk İnan (penaltıdan), Dk. 87 Sinan Gümüş (Galatasaray)

MAÇTAN NOTLAR

Galatasaray'da 2 değişiklik

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Akhisar Belediyespor'u konuk eden Galatasaray'da geçen haftaki maça göre, ilk 11'de 2 değişiklik yapıldı. Sarı-kırmızılı takımın geçen hafta deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenildiği maçta ilk 11'de görev yapan Nigel de Jong ve Ahmet Yılmaz Çalık, kart cezaları nedeniyle müsabakada forma giyemedi. Galatasaray'da geçen haftadan farklı olarak, kart cezası biten Wesley Sneijder ile Semih Kaya ilk 11'de görev aldı. Kardemir Karabükspor maçında gördüğü kırmızı kart cezasını, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Anagold 24Erzincanspor karşılaşmasında çeken Hakan Balta ise Akhisar Belediyespor müsabakasında ilk 11'de sahaya çıktı. Maçta kaleyi Fernando Muslera'ya emanet eden Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, savunmayı Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta ve Lionel Carole'den oluşturdu. Sarı-kırmızılılarda savunmanın önünde Selçuk İnan ve Josue, kanatlarda ise Yasin Öztekin ve Armindo Bruma görev yaptı. Sneijder'in forvet arkasında oynadığı Galatasaray'ın ileri ucunda ise Lukas Podolski forma giydi.

Affedilen Aureilen Chedjou yedek başladı

Galatasaray'da affedilen Kamerunlu futbolcu Aureilen Chedjou, maçın 18 kişilik kadrosuna alındı. Disiplinsiz davranışları nedeniyle yaklaşık bir ay önce kadro dışı bırakılan ve sözleşmesi feshedilmek istenen Aurelien Chedjou, önceki gün teknik heyetin raporu doğrultusunda affedilerek takıma dahil olmuştu. Sarı-kırmızılı takımın yedek kulübesinde Chedjou'nun yanı sıra Cenk Gönen, Eren Derdiyok, Martin Linnes, Garry Rodrigues, Sinan Gümüş ve Luis Cavanda bulundu. Galatasaray'da tedavileri tamamlanmasına rağmen henüz hazır olmayan Tolga Ciğerci ve Koray Günter ile sakatlığı bulunan Serdar Aziz ise maçın kadrosunda yer almadı.

16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel ilk 11'de çıktı

Akhisar Belediyespor'da 16 yaşındaki Hasan Ali Adıgüzel, Galatasaray karşısında ilk 11'de sahaya çıktı. Geçen hafta Kayserispor ile oynanan karşılaşmada sonradan oyuna dahil olarak ilk Süper Lig deneyimini yaşayan genç futbolcu, Galatasaray müsabakasında ise bu kulvarda ilk kez bir maça ilk 11'de başladı. Orta sahada görev yapan Hasan Ali, Akhisar Belediyespor'un hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası'nda Aydınspor 1923'ü 1-0 yendiği maçta attığı güzel golle dikkati çekmişti. Bu arada Akhisar Belediyespor'da forma giyen Galatasaray'ın eski futbolcusu Olcan Adın, eski takımına karşı ilk maçına çıktı.

Şehit Fethi Sekin'in ailesi misafir edildi

Galatasaray Kulübü, Akhisar Belediyespor karşılaşmasında, İzmir'deki terör saldırısında şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in ailesini ağırladı. Fethi Sekin'in eşi Rabia, çocukları Burak Tolunay, Dila ve Nisa ile kardeşi Vedat Sekin, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in davetiyle, karşılaşmayı Türk Telekom Arena'da izledi. Sekin'in oğlu Burak Tolunay, Galatasaray takımı ile maç seremonisine çıkarken, taraftarlar da bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde tezahürat yaptı.

Dursun Özbek: "Fethi Sekin, Türkiye'nin unutulmaz bir şehidi"

Dursun Özbek, Fethi Sekin'in Türkiye'nin unutulmaz bir şehidi olduğunu dile getirerek, "Çok büyük bir kahramanlık örneği gösterdi. Vatanına canını veren değerli şehitlerimize biz de elimizden geldiği kadar ne yapacağımızı, nasıl destek vereceğimizi ilk günden itibaren söylüyoruz. Fethi Sekin'in oğlu Burak Tolunay Sekin hasta bir Galatasaraylı. Galatasaray altyapısına alacağız. İstanbul'a yerleşmeleri halinde ev ihtiyacı konusunda destek vereceğimizi söyledik. Kararı ise onlara bıraktık." diye konuştu.

Vedat Sekin: "Galatasaray çok iyi bir şekilde bizimle ilgilendi"

Fethi Sekin'in kardeşi Vedat Sekin ise "Stadı gördük, çok hoşumuza gitti. Havaalanına indiğimizden bu yana Galatasaray'da başkanından tüm çalışanlarına çok iyi bir şekilde bizimle ilgilendiler. Başkana ve tüm ekibe teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY: 6 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 0

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Ali Palabıyık, Cem Satman, Ekrem Kan

Galatasaray: Fernando Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Kadir Balta, Lionel Carole, Selçuk İnan, Josue Pesqueira, Yasin Öztekin, Wesley Sneijder, Armindo Bruma, Lukas Podolski
Teknik Direktör: Jan Olde Riekerink

Akhisar Belediyespor: Fatih Öztürk, Caner Osmanpaşa, Ömer Bayram, Orhan Taşdelen, Miguel Lopes, Enock Kofi Adu, Abdoulwahid Sissoko, Olcan Adın, Özer Hurmacı, Hasan Ali Adıgüzel, Ricardo Vaz Te
Teknik Direktör: Tolunay Kafkas

Goller: Dk. 9 Semih Kaya, Dk. 25 ve 41 Armindo Bruma, Dk. 33 Yasin Öztekin, Dk. 79 Selçuk İnan (penaltıdan), Dk. 87 Sinan Gümüş (Galatasaray)
Sarı Kart: Dk. 44 Enock Kofi Adu (Akhisar Belediyespor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90'Ali Palabıyık'ın düdüğü ile karşılaşma sona eriyor.

87'Wesley Sneijder bu maçtaki ikinci, toplamda ise bu sezon ligdeki 10. asistini yapıyor.

87'GOOOLL!! Galatasaray, Sinan Gümüş'ün attığı golle farkı 6'ya çıkarıyor. Wesley Sneijder, ara pasını sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Sinan Gümüş'e veriyor. Sinan Gümüş, ceza sahasının hemen içerisinden yerden şutunu çekiyor, top kaleci Fatih Öztürk'ün ayaklarının altından ağlarla buluşuyor.

86'Sol çaprazdan ceza sahası içerisine giren Ömer Bayram, kendisini yerde buluyor. Hakem Ali Palabıyık, kendisini aldatmaya yönelik hareket nedeni ile Ömer Bayram'a sarı kart gösteriyor.

84'Galatasaray, karşılaşmadaki son oyuncu değişikliği hakkını Bruma'nın yerine Sinan Gümüş'ü oyuna alarak kullanıyor.

79'GOOOLL!! Galatasaray, Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı golle skoru 5-0 yapıyor. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına Selçuk İnan geçiyor. Selçuk İnan, düzgün bir vuruşla topu kaleci Fatih Öztürk'ün sağından ağlarla buluşturuyor.

79'Galatasaray, karşılaşmadaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını Lukas Podolski'nin yerine Eren Derdiyok'u oyuna alarak kullanıyor.

62'Miguel Lopes'in kendi yarı alanından gönderdiği uzun pasa sağ kanatta hareketlenen Ricardo Vaz Te için ofsayt bayrağı kalkıyor.

57'Selçuk İnan'ın pası ile sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu'nun ortasını Aykut Çeviker uzaklaştırıyor.

54'Wesley Sneijder'in yerden pası ile sol kanatta buluşan Lionel Carole'ün ortası kaleci Fatih Öztürk'te kalıyor.

53'Özer Hurmacı'nın yerden pası ile Galatasaray yarı alanının ortalarında bomboş pozisyonda topla buluşan Ricardo Vaz Te için ofsayt bayrağı kalkıyor.

51'Onur Ayık'ın pası ile ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Özer Hurmacı'nın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

48'Wesley Sneijder'in pasına sağ kanatta hareketlenen Yasin Öztekin için ofsayt bayrağı kalkıyor.

46'Aynı dakika içinde Aykut Çeviker, Enoch Kofi Adu'nun yerine karşılaşmaya dahil oluyor.

46'Akhisar Bld.Spor ikinci yarıya oyuncu değişiklikleri yaparak başlıyor. Hasan Ali Adıgüzel oyundan çıkarken yerine Onur Ayık giriyor.


46'İkinci yarı Galatasaraylı futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.


45'Ali Palabıyık'ın düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı Galatasaray'ın 4-0 üstünlüğü ile sona eriyor.

41'GOOOLL!! Galatasaray, Bruma'nın attığı golle skoru 4-0 yapıyor. Wesley Sneijder'in pası ile sol kanatta buluşan Bruma, Miguel Lopes'i çalımladıktan sonra ceza sahası içerisine giriyor ve düzgün bir vuruşla topu kaleci Fatih Öztürk'ün solundan ağlarla buluşturuyor.

40'Olcan Adın'ın ceza sahası dışından sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

37'Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı orta ile ön direkte buluşan Ricardo Vaz Te'nin kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

36'Ceza sahasının hemen dışında sol çaprazda topla buluşan Bruma'nın çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

33'Yasin Öztekin'in attığı gol, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena Stadı'ndaki resmi maçlarda 300. golü olarak kayıtlara geçiyor.

33'GOOOLL!! Galatasaray, Yasin Öztekin'in attığı golle farkı 3'e çıkarıyor. Wesley Sneijder'in topuk pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda buluşan Lukas Podolski'nin çektiği şut kaleci Fatih Öztürk'ten dönüyor. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Yasin Öztekin, altıpasın hemen dışından yerden çektiği şutla topu ağlarla buluşturuyor. Yasin Öztekin, bu sezon ligdeki 10. golüne imza atıyor.

30'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını Akhisar Bld.Spor savunması uzaklaştırıyor.

29'Josue'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Bruma, ceza sahasının hemen dışından ortasını yapıyor ancak Akhisar Bld.Spor savunması tehlikeyi kornere uzaklaştırıyor.

25'Galatasaray'ın farkı 2'ye çıkaran golünde asisti yapan isim Lukas Podolski oluyor.

25'GOOOLL!! Galatasaray, Bruma'nın attığı golle skoru 2-0 yapıyor. Lukas Podolski ile girdiği duvar pasının ardından sağ çaprazdan ceza sahası içerisine giren Bruma, altıpasın hemen dışından yerden şutunu çekiyor, top kaleci Fatih Öztürk'ün yanından ağlarla buluşuyor.

23'Josue'nin pası ile ceza sahası dışında sağ çaprazda kaleye yaklaşık 30 metre mesafede topla buluşan Selçuk İnan'ın çektiği şut farklı şekilde yandan dışarı çıkıyor.

19'Josue'nin Olcan Adın'a yaptığı faulün ardından sağ kanattan kazanılan serbest vuruşta topun başına Ömer Bayram geçiyor. Ömer Bayram'ın ortası kaleci Fernando Muslera'da kalıyor.

14'Miguel Lopes'in pası ile sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın'ın ortasını Galatasaray savunması uzaklaştırıyor.

11'Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını Akhisar Bld.Spor savunması kafayla uzaklaştırıyor.

9'GOOOLL!! Galatasaray, Semih Kaya'nın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunu Wesley Sneijder, Selçuk İnan ile paslaşarak kullanıyor. Topla tekrar buluşan Wesley Sneijder, ortasını arka direkte bulunan Semih Kaya'ya yapıyor. Semih Kaya'nın kafa vuruşunda top kaleci Fatih Öztürk'ün sağından ağlarla buluşuyor.

4'Sol kanatta topla buluşan Lukas Podolski, yerden ortasını yapıyor ancak Akhisar Bld.Spor savunması tehlikeyi uzaklaştırıyor.

2'Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Wesley Sneijder geçiyor. Sneijder'in ortasını kaleci Fatih Öztürk yumruklayarak uzaklaştırıyor.

1'Wesley Sneijder'in ara pası ile altıpasın hemen dışında sol çaprazda buluşan Bruma'nın çektiği şut kaleci Fatih Öztürk'ün üzerinden geçip kaleye doğru yöneliyor ancak son anda araya giren Ömer Bayram, tehlikeyi kornere uzaklaştırıyor.

1'Karşılaşma Akhisar Bld.Sporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

-Akhisar Bld.Spor'un 3 Nisan 2000 doğumlu futbolcusu Hasan Ali Adıgüzel, bu sezon ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de sahaya çıkacak. Ligde sadece 7 dakika sahada kalan genç oyuncu Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 7 maçta 1 gol, 1 asist kaydetmişti.

-Galatasaray, Akhisar Bld.Spor karşısında 3 gol bulması durumunda Türk Telekom Arena'da resmi maçlarda attığı gol sayısını 300'e çıkaracak. Sarı-kırmızılı ekip Ocak 2011'de hizmete giren Türk Telekom Arena'da şu ana kadar resmi maçlarda 297 gol kaydetti.

-Galatasaray'da karşılaşma öncesinde sarı kart ceza sınırında herhangi bir oyuncu bulunmazken, Akhisar Bld.Spor'da Caner Osmanpaşa, sarı kart ceza sınırında bulunan tek isim.

-18 maçta bulduğu 11 golle ligin en az gol atan takımı olan Akhisar Bld.Spor'da 4 golle takımın en çok gol atan ismi olan Hugo Rodallega, Trabzonspor'a transfer olmuştu. Ricardo Vaz Te bulduğu 3 golle aktif futbolcular içinde Akhisar Bld.Spor'un en çok gol atan ismi.

-Ligde oynadığı 18 maçta 32 gol kaydeden Galatasaray'ın en golcü ismi 8 golle Yasin Öztekin. Yasin Öztekin'i 7 golle Eren Derdiyok, 5 golle Bruma takip ediyor. Wesley Sneijder yaptığı 8 asistle hem Galatasaray'ın hem de ligin en çok asist yapan futbolcusu.

-Akhisar Bld.Spor ise 18 maç sonunda 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde ederken topladığı 21 puanla ligde 13. sırada yer alıyor.

-18 hafta sonunda 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde eden Galatasaray, topladığı 36 puanla ligde 3. sırada yer alıyor.

-Ligin ilk yarısında Manisa'da oynanan maçı 3-1 kazanan Galatasaray, Akhisar Bld.Spor ile kendi sahasında daha önceden oynadığı 4 lig maçından da galibiyetle ayrıldı.

-İki ekip bugüne dek 13 kez karşı karşıya gelirken bu maçların 10'unu Galatasaray, 1'ini Akhisar Bld.Spor kazandı, 2 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı. Bu maçlarda atılan gol sayılarında da sarı-kırmızılı ekibin 30-13 üstünlüğü bulunuyor.

-Konuk ekip Akhisar Bld.Spor'da ise sarı kart cezalısı Custodio ile sakatlıkları bulunan Soner Aydoğdu ve Daniel Larsson, İstanbul'a getirilmeyen futbolcular.

-Ev sahibi ekipte kart cezalıları Ahmet Çalık ve Nigel De Jong'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Serdar Aziz, Koray Günter ve Tolga Ciğerci, bu karşılaşmada forma giyemeyecek.

-Spor Toto Süper Lig'in 19. hafta mücadelesinde Galatasaray, kendi sahasında Akhisar Bld.Spor'u konuk ediyor. Saat 19:00'da başlayacak müsabakayı Ali Palabıyık yönetecek.