Fenerbahçe'ye Kadıköy'de ağır darbe !

Fenerbahçe'ye Kadıköy'de ağır darbe !

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaştı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'in 7. hafta mücadelesinde Fenerbahçe evinde A. Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı.
 
Süper Lig'de sezona istediği gibi başlayamayan Fenerbahçe, ligin yeni ekibi A. Alanyaspor'u Ülker Stadyumu'nda ağırladı.
 
Mücadeleye ev sahibi Fenerbahçe daha etkili başlayan taraf oldu. 36. dakikada ise Mehmet Topal sol çaprazdan girdiği ceza sahasında rakiplerini çalımladı ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçti. İlk yarı da bu sonuçla sona erdi.
 
İkinci yarıda konuk ekip A. Alanyaspor kontra ataklarla sarı lacivertli kalede tehlike yaratmaya başladı. 59. dakikada da bu ataklarının sonucunu aldı. Candeias yine bir kontra atak sonucunda soldan ceza sahasına gelen topa müsait pozisyonda ayak koydu ve skora eşitliği getiren golü attı. Kalan dakikalarda Fenerbahçe gol için yüklense de istediğini bir türlü yapamadı ve maç da 1-1 sona erdi. Alanya'da Isaac 85. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.
 
Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 9'a yükseltirken, A. Alanyaspor da 8. puanını hanesine yazdırdı.

MAÇIN NOTLARI
 
Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonunun 7'nci haftasında Fenerbahçe, Aytemiz Alanyaspor'u konuk ediyor. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde saat 16.00 başlayan mücadelede hakem Alper Ulusoy düdük çaldı. İki takım ilk defa Spor Toto Süper Lig'de karşılaşırken, Senegalli futbolcu Abdoulaye Ba, Aytemiz Alanyaspor forması ile Fenerbahçe'ye karşı ilk 11'de yer aldı.
 
SARI-LACİVERTLİLERDE  5 EKSİK
 
Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden Jeremain Lens, Ozan Tufan, Salih Uçan ve Jose Fernandao'nun dışında Senegal Milli Takımı'ndan sakat dönen Moussa Sow da forma giyemedi. Son iki haftadır antrenmanlarda hırslı çalışan Robin van Persie beklediği gibi ilk 11'de yer aldı.
 
Öte yandan Aytemiz Alanyaspor'da sakatlığı bulunan ve geçtiğimiz günlerde takımlara çalışmalara başlayan Donald Guerrier, Fenerbahçe mücadelesine dahil edilmedi. 
 
SÜPER LİG'DEKİ İLK RANDEVU 
 
Fenerbahçe ve Aytemiz Alanyaspor, ilk kez Süper Lig'de karşı karşıya geldi. 
Aytemiz Alanyaspor, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe ile ilk kez mücadele etti. İki takım 2007-2008 yılında Alanya'da Türkiye Kupası Grup maçında karşılaştı. Mücadele Fenerbahçe'nin 10-3 üstünlüğü ile son bulmuştu. 
 
ABDOULAYE BA ESKİ TAKIMINA KARŞI 
 
Aytemiz Alanyaspor'un Senegalli futbolcusu Abdoulaye Ba, eski takımına karşı ilk kez forma giydi. Abdoulaye Ba, geçtiğimiz sezon Porto'dan Fenerbahçe'ye kiralık olarak gelmişti. Senegalli futbolcuyu bu sezon ise Portekiz ekibinden Aytemiz Alanyaspor  kiralık olarak kadrosunda kattı.

Stat: Ülker
Hakemler: Alper Ulusoy, Ali Saygın Ögel, Volkan Narinç
 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali  Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Alper Potuk (Dk. 78 Stoch), Volkan Şen, Van  Persie, Emenike (Dk. 64 Chahechouhe)
 
Aytemiz Alanyaspor: Zlamal, Gassama, Omeruo, Ba, N'Sakala, Deniz  Vural, Sackey, Candeias  (Dk. 90+4 Berkan Demir), Emre Akbaba, Aissati (Dk. 70  Sefa Yılmaz), Vagner Love (Dk. 82 Ayite)
 
Goller: Dk. 36 Mehmet Topal (Fenerbahçe), Dk. 59 Candeias (Aytemiz  Alanyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 86 Sackey (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 26 N'Sakala, Dk. 33 Ba, Dk. 37 Aissati, Dk. 41  Candeias, Dk. 90+4 Deniz Vural (Aytemiz Alanyaspor), Dk. 32 Volkan Demirel, Dk.  41 Mehmet Topal, Dk. 41 Hasan Ali Kaldırım, Dk. 75 Volkan Şen, Dk. 83 Stoch  (Fenerbahçe)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90. DK: Hakem Alper Ulusoy müsabakanın bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

90. DK: Konuk ekipte Deniz Vural hakemin düdüğünden sonra topa vurduğu gerekçesi ile sarı kart görüyor.

90. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Volkan Şen ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

90. DK: Ceza yayı sağ çaprazına sokulan Robin Van Persie yerden sert vuruyor ancak top savunmadan geri geliyor.

90. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 4 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

88. DK: Son dakikalara girilirken ev sahibi Fenerbahçe tüm hatları ile hücum etmeye çalışıyor.

86. DK: Aytemiz Alanyaspor'da Isaac Sackey, rakibi Josef De Souza'ya yaptığı sert müdahale sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan ihraç ediliyor.

83. DK: Hakemin düdüğünden sonra rakibine yaptığı müdahale gerekçesi ile Miroslav Stoch sarı kart görüyor.

82. DK: Aytemiz Alanyaspor cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Vagner Love oyundan alınırken yerine Jonathan Ayite oyuna dahil oluyor.

80. DK: Sağ kanattan gelişen atakta Volkan Şen ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Martin Skrtel kafa vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden farklı bir şekilde dışarı gidiyor.

78. DK: Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Alper Potuk oyundan alınırken yerine Miroslav Stoch oyuna dahil oluyor.

64. DK: Fenerbahçe cephesinde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Emmanuel Emenike oyundan alınırken yerine Aatif Chahechouhe oyuna dahil oluyor.

62. DK: Sarı lacivertliler kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

59. DK: GOOOLL!! Aytemiz Alanyaspor, Daniel Candeias ile beraberliği yakalıyor! Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Fabrice N'Sakala yerden pasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Daniel Candeias vuruşunu yapıyor ve topu filelerle buluşturuyor.

57. DK: Topla birlikte ceza yayına sokulan Daniel Candeias yerden vuruşunu yapıyor ancak top doğrudan kaleci Volkan Demirel'in kucağına gidiyor.

55. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Daniel Candeias ortasını atlıpa alanına doğru gönderiyor ancak savunmadan seken top sol kanattan taça çıkıyor.

51. DK: Aytemiz Alanyaspor'da Isaac Sackey, rakibi Robin Van Persie'ye yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

49. DK: Bu dakikalarda yapılan karşılıklı faullerle mücadele devam ediyor.

46. DK: Müsabakanın ikinci yarısı ev sahibi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor.


45. DK: Hakem Alper Ulusoy ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45. DK: Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın ilk yarısının sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

41. DK: Sarı lacivertlilerde Mehmet Topal, rakibi Daniel Candeias'a yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

37. DK: Golden sonra hakeme yönelik yoğun itirazlarını sürdüren Ismail Aissati sarı kart ile cezalandırılıyor.

36. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Mehmet Topal ile öne geçiyor! Mehmet Topal sol çaprazda takım arkadaşı Alper ile yaptığı duvar pasından sonra ceza sahasına giriyor ve rakibini geçerek son çizgiye inmeden kaleyi karşısına alıyor. Tecrübeli oyuncu sağ ayağının içi ile vuruşunu yaparak topu yerden filelere gönderiyor.

33. DK: Aytemiz Alanyaspor'da Abdoulaye Ba, oyun durduktan sonra Emmanuel Emenike'ye yaptığı sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.

28. DK: Sağ çaprazda topla buluşan Alper Potuk ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Martin Skrtel yerden sekerek gelen bu topa uçarak kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zdenek Zlamal üzerine gelen bu topu rahatlıkla kontrol ediyor.

26. DK: Aytemiz Alanyaspor'da Fabrice N'Sakala, rakibi Josef De Souza'ya yaptığı sert faul sonrasında sarı kart görüyor.

25. DK: Ceza yayının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Robin Van Persie barajın sol tarafından kaleyi düşünüyor ancak top kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

19. DK: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Robin Van Persie ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunma bu topu kafa ile karşılıyor.

14. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe kontra atağında savunma arkasına atılan pası kontrol eden Emmanuel Emenike sağ çaprazdan ceza sahasına giriyor ve rakibini geçmek isterken yerde kalıyor. Ancak hakem Alper Ulusoy'un kararı devam.

12. DK: Ismail Aissati'nin pası ile ceza yayı sol tarafında topla buluşan Daniel Candeias sağ ayağının içi ile vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel sağ köşeye uzanarak bu topu çıkartıyor.

7. DK: Ceza sahası sağ tarafından kullanılan serbest vuruşta Robin Van Persie ortasını altıpas alanına doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Josef De Souza kafa vuruşu ile topu filelere gönderiyor ancak hakem Alper Ulusoy, Brezilyalı oyuncunun pozisyonunun ofsayt olduğunu işaret ediyor.

5. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Volkan Şen ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Zdenek Zlamal bu topu yumrukları ile uzaklaştırıyor.

1. DK: Fenerbahçe gole çok yaklaşıyor. Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Emmanuel Emenike yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Zdenek Zlamal son anda sol köşeye uzanarak gole engel oluyor.

1. DK: Müsabaka Aytemiz Alanyaspor'un vuruşu ile başlıyor.


FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Van der Wiel, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali, Alper, Josef, Mehmet Topal, Volkan Şen Emenike, Van Persie...

AYTEMİZ ALANYASPOR: Zlamal, Gassama, Omeruo, Ba, N'Sakala, Sackey, Deniz, Candeias, Emre, Aissati, WVagner Love.


-Aytemiz Alanyaspor'da ise sakatlığı bulunan Wilde-Donald Guerrier dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

-Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Uygar Mert Zeybek, Ozan Tufan, Fernandao, Jermain Lens, Moussa Sow ve Salih Uçan bugün forma giyemeyecek.

-Turuncu yeşilliler bu sezon deplasmanda çıktığı 3 maçta sahadan 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik ile ayrıldı.

-Sarı lacivertliler bu sezon evinde oynadığı 3 müsabakada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.

-Daha önce 3 kez karşı karşıya gelen iki ekip 1 galibiyet 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Sarı kanaryaların kaydettiği 13 gole karşılık Alanya ekibi ise attığı 5 gol ile cevap verdi.

-Geride bıraktığımız 6 hafta sonunda sarı lacivertliler topladığı 8 puan ile 9. sırada yer alırken Alanya ekibi ise topladığı 7 puan ile 11. sırada bulunuyor.

-Ülker Stadyumu'nda oynanacak müsabakada hakem Alper Ulusoy düdük çalacak.

-Spor Toto Süper Ligin 7. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Aytemiz Alanyaspor karşı karşıya geliyor.