Fenerbahçe uzatmalarda güldü !

Fenerbahçe uzatmalarda güldü !

Ligde 4 haftadır kazanamayan Fenerbahçe, sahasında Osmanlıspor'u 1-0 mağlup etti.

Ligde son 4 haftadır galibiyet hasret olan ve 3 hafta üst üste berabere kalan Fenerbahçe, Osmanlıspor'u duraklama dakikalarında Mehmet Topal'ın golüyle 1-0 mağlup etti.

Fenerbahçe bu sonuçla puanını 41'e yükseltirken Osmanlıspor Pinto maçın bitiş düdüğünün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde Kayserispor karşısında sahaya çıkardığı ilk 11'i, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasındaki Osmanlıspor maçında da değiştirmedi.Sarı-lacivertlilerde Gregory van der Wiel, Salih Uçan, Miroslav Stoch, Oleksandr Karavaiev ile Emmanuel Emenike ise teknik direktör Advocaat tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi.

BABASINI KAYBEDEN LENS KADIKÖY'DE DESTEK

Babası vefat eden Fenerbahçeli futbolcu Jeremain Lens, Osmanlıspor maçında sahaya ilk 11'de çıktı. Lens, dün sabah gittiği Hollanda'dan, Osmanlıspor maçında forma giyebilmek için gece döndü. Fenerbahçe'de futbolcular da Jeremain Lens'i unutmadı ve Hollandalı yıldıza anlamlı bir jest yaptılar. Sarı-lacivertli futbolcular ısınmak için sahaya, üzerinde Lens'in babasının isminin yer aldığı "RIP (Huzur içinde uyu) Ricardo Wilfred Lens, 1958-sonsuz" yazılı tişörtlerle çıktı. Fenerbahçeli taraftarlar da Lens'e destek verdi.

TRİBÜNLER YİNE BOŞ

Fenerbahçe-Osmanlıspor maçında tribünlerin büyük bölümü boş kaldı. Bu sezon derbi ve Avrupa maçları dışında tribünleri dolduramayan sarı-lacivertli taraftarlar, diğer lig maçlarına oranla bu karşılaşmaya daha az ilgi gösterdi.
Ligde şampiyonluk yarışının uzağında kalan ve 4 haftadır kazanamayan sarı-lacivertlilerin performansı, tribünlere de yansıdı. Maçtan önce de az sayıdaki Fenerbahçeli taraftarlar "O forma kutsaldır, nasip olmaz herkese." ve "Yönetim istifa" tezahüratı yaptılar.

Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında Fenerbahçe evinde Osmanlıspor'u konuk etti. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

TEK EKSİK VOLKAN DEMİREL 

Fenerbahçe'nin Osmanlıspor karşısında tek eksiği kaleci Volkan Demirel oldu. Sakatlığı nedeniyle yaklaşık 1 ay daha sahalardan uzak kalacak tecrübeli file bekçisi, kadroda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Gregory van der Wiel, Salih Uçan, Miroslav Stoch, Oleksandr Karavaiev ile Emmanuel Emenike ise teknik direktör Advocaat tarafından 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. 

İŞTE NEFES KESEN MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

M.S. Maçın bitiş düdüğünün ardından hakeme itiraz eden Koray ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

M.S. Karşılaşmada son düdük çaldı. Fenerbahçe Osmanlıspor' 1-0 mağlup etti.

90. DK: GOOOLL!! Fenerbahçe, Mehmet Topal'ın son dakikada attığı golle 1-0 öne geçiyor. Lens'in sağ kanattan kullandığı kornerde arka direkte topu önünde bulan Mehmet topu ağlara gönderdi.

90. DK: Robin Van Persie'nin pası ile sol kanatta topla buluşan Volkan Şen'in ortasını Numan Çürüksu kafayla uzaklaştırıyor.

90. DK: Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.

86. DK: Jeremain Lens'in ara pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Volkan Şen'in yerden çektiği şut kaleci Zydrunas Karcemarskas'tan dönüyor.

85. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Adam Maher geçiyor. Adam Maher'in ortası kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

84. DK: Sol kanatta seri çalımlarla ilerleyen Luiz Carlos, ceza sahasına yakın bir noktada Mehmet Topal'ın sert müdahalesi ile yerde kalıyor. Bu pozisyonda Mehmet Topal, sarı kart görüyor.

82. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Jeremain Lens geçiyor. Lens'in ortasını Martin Skrtel kafayla Mehmet Topal'a indirmek istiyor ancak kaleci Zydrunas Karcemarskas, yumruklayarak tehlikeyi uzaklaştırıyor.

67. DK: Kaleciden dönen topla altıpasın hemen dışında buluşan Fernandao'nun gelişine çektiği şut bir kez daha kaleci Zydrunas Karcemarskas'tan dönüyor.

67. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Jeremain Lens'in çektiği şut kaleci Zydrunas Karcemarskas'tan dönüyor.

66. DK: Osmanlıspor, karşılaşmadaki ilk oyuncu değişikliği hakkını Avdija Vrsajevic'in yerine Koray Altınay'ı oyuna alarak kullanıyor.

65. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunu Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ile paslaşarak kullanıyor. Alper Potuk hiç bekletmeden ortasını altıpasa yakın bir bölgede bulunan Josef De Souza'ya yapıyor. Josef De Souza'nun kafa vuruşu az farkla üstten dışarı çıkıyor.

64. DK: Josef De Souza'nun ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan yerden çektiği şutu kaleci Zydrunas Karcemarskas, kornere çeliyor.

50. DK: Savunmanın uzaklaştırmak istediği topla ceza sahası yayının hemen dışında buluşan Jeremain Lens'in gelişine çektiği şut farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.

48. DK: Jeremain Lens'in ara pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Volkan Şen için ofsayt bayrağı kalkıyor.

47. DK: Adam Maher'in ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut az farkla üstten dışarı çıkıyor.

46. DK: Fenerbahçe, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başlıyor. Ozan Tufan oyundan çıkarken yerine Volkan Şen giriyor.

46. DK: İkinci yarı Osmanlısporlu futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

45. DK: Alper Ulusoy'un düdüğü ile karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona eriyor.

45. DK: Adam Maher'in pası ile ceza sahasının hemen dışında sağ çaprazda topla buluşan Badou Ndiaye'nin yerden çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

44. DK: Josef De Souza'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens'in ortası kaleci Zydrunas Karcemarskas'ta kalıyor.

42. DK: Sol çaprazdan topla birlikte ceza sahası içerisine giren Badou Ndiaye, yerden pasını altıpasa yakın bir bölgede bulunan Adrien Regattin'e veriyor. Regattin'in gelişine çektiği şut savunmadan dönüyor.

35. DK: Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşunda topun başına Alper Potuk geçiyor. Alper Potuk'un ortasını Martin Skrtel, kafayla altıpasın hemen dışında bulunan Josef De Souza'ya indiriyor. Josef De Souza'nın gelişine çektiği şut kaleci Zydrunas Karcemarskas'tan dönüyor.

31. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına Musa Çağıran geçiyor. Musa Çağıran'ın çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

31. DK: Fenerbahçe ceza sahası yayının hemen dışında Badou Ndiaye'ye arkadan sert müdahalede bulunan Jeremain Lens, sarı kart görüyor.

30. DK: Ozan Tufan'ın Thievy Bifouma'ya yaptığı faulün ardından hafif sol çaprazdan kaleye yaklaşık 30 metre mesafeden kazanılan serbest vuruşta topun başına Tiago Pinto geçiyor. Tiago Pinto'nun çektiği şut kaleci Fabiano Ribeiro'da kalıyor.

19. DK: Musa Çağıran'ın pası ile sol kanatta topla buluşan Adrien Regattin'in ortasını Fenerbahçe savunması uzaklaştırıyor.

15. DK: Tiago Pinto'nun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Adam Maher'in çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

14. DK: Şener Özbayraklı'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Jeremain Lens'in ortası kalenin üzerinden oyun alanının dışına çıkıyor.

13. DK: Adrien Regattin'in ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Fabiano Ribeiro kornere çelmeyi başarıyor.

7. DK: Hasan Ali Kaldırım'ın sol kanattan yaptığı orta ile arka direkte buluşan Jeremain Lens'in gelişine çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

6. DK: Jeremain Lens, sağ kanattan yerden ortasını yapıyor, bu orta ile arka direkte buluşan Mehmet Topal'ın yerden çektiği şut az farkla yandan dışarı çıkıyor.

5. DK: Jeremain Lens'in sağ kanattan yaptığı orta kaleci Zydrunas Karcemarskas'ı aşıyor ve arka direkte bulunan Fernandao'ya geliyor. Fernandao'nun yerden pası ile altıpasın hemen dışında buluşan Mehmet Topal'ın çektiği şut kaleci Zydrunas Karcemarskas'ta kalıyor.

3. DK: Ceza sahasının hemen dışından sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına Adrien Regattin geçiyor. Adrien Regattin'in ortası kaleye yöneliyor, üst direğe çarpan top oyun alanına geri dönüyor.

3. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında ceza sahası yayının hemen dışında sol çaprazda buluşan Ozan Tufan'un yerden çektiği şut kaleci Zydrunas Karcemarskas'ta kalıyor.

1. DK: Karşılaşma Fenerbahçeli futbolcuların santra vuruşu ile başlıyor.

 Spor Toto Süper Lig’in 23. haftasında Fenerbahçe ile Osmanlıspor karşı karşıya geliyor. Ülker Stadyumu’ndaki mücadeleyi hakem Alper Ulusoy yönetiyor.

Ligde 4 haftadır kazanamayan ve son 3 haftada beraberlikle sahadan ayrılan sarı-lacivertliler, kötü gidişe dur demek istiyor. Geçen hafta Başakşehir’e yenilen Osmanlıspor da zorlu deplasmandan 3 puanla ayrılıp Avrupa yarışına ortak olmak istiyor.

KADROLAR

Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet, Josef, Ozan, Lens, Alper, Fernandao

Osmanlıspor: Karcemarskas, Vrsajevic, Numan, Procazka, Pinto, Carlos, Musa, Regattin, Ndiaye, Maher, Bifouma