Fenerbahçe Kadıköy'de gol oldu yağdı !

Fenerbahçe Kadıköy'de gol oldu yağdı !

Spor Toto Süper Ligin 9. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile KDÇ Karabükspor karşı karşıya geldi: 5-0

Spor Toto Süper Lig Turgay Şeren Sezonu'nun 9. hafta maçında Fenerbahçe sahasında Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından ligde 5. sıradaki Fenerbahçe 15 puana yükseldi, 6. sıradaki Kardemir Karabükspor ise 12 puanda kaldı.

Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve Dk. 48 Robin van Persie, Dk. 45+2 Martin Skrtel, Dk. 52 Aatif Chahechouhe, Dk. 54 Jeremain Lens (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)

İLK YARI

15. dakikada Kjaer'in kaptırdığı top, ceza sahası dışı sol çaprazdaki Traore'nin önünde kaldı. Bu oyuncu, ceza sahasında uygun durumda iki takım arkadaşına pas atmak yerine şut çekmeyi tercih edince kaleci Volkan Demirel, meşin yuvarlağın sahibi oldu.
17. dakikada Kardemir Karabükspor ceza sahasında Skulason ile hava topuna yükselen Mehmet Topal yerde kalınca hakem Fırat Aydınus penaltı kararı verdi. 18. dakikada penaltıda topun başına gelen Van Persie, kaleciyle meşin yuvarlağı farklı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 1-0
31. dakikada Lens'in sol kanattan kullandığı kornerde altıpas üzerinde iyi yükselen Mehmet Topal'ın kafayla vurduğu topu kaleci Ahmet Şahin çizgi üzerinde ayaklarıyla çıkardı.
45+2. dakikada Fenerbahçe, karşılaşmada farkı 2'ye çıkardı. Van Persie'nin pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Volkan Şen, pasını arka direğe hareketlenen Skrtel'e gönderdi. Slovak futbolcu, altıpas içinde uygun durumda bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
Skrtel'in attığı golün santrası yapılmadı ve Fenerbahçe devre arasına 2-0 önde girdi.

İKİNCİ YARI

48. dakikada Fenerbahçe, farkı 3'e çıkaran golü buldu. Lens'in pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Volkan Şen, topu uygun durumdaki Van Persie'ye aktardı. Hollandalı futbolcu, altıpasın gerisinde buluştuğu meşin yuvarlağı bekletmeden yaptığı vuruşla filelere gönderdi: 3-0
52. dakikada sarı-lacivertliler, bir gol daha buldu. Van Persie'nin pasıyla orta sahadan hareketlenen Chahechouhe, soldan ceza sahasına girdi. Faslı oyuncu, sağ ayağının dışıyla yaptığı vuruşla topu kaleci Ahmet Şahin'in bacaklarının arasından filelere yolladı: 4-0
53. dakikada ev sahibi takım, farkı 5'e çıkardı. Volkan Şen'in soldan ortasında kaleci Ahmet Şahin'i geçen top altıpas içindeki Lens'e geldi. Bu oyuncu, bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 5-0
76. dakikada Tanase'nin ceza sahası dışı sol çaprazdan sert şutunda kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı köşeden kornere tokatladı.
Mücadelenin kalan bölümünde iki takım adına da önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Fenerbahçe, karşılaşmayı 5-0 kazandı.

FENERBAHÇE: 5 - KARDEMİR KARABÜKSPOR: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Hakan Yemişken

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal (Dk. 57 Neustadter), De Souza, Lens, Chahechouhe, Volkan Şen (Dk. 77 İsmail Köybaşı), Van Persie (Dk. 66 Sow)
Teknik Direktör: Dick Advocaat

Kardemir Karabükspor: Ahmet Şahin, Kerim Zengin, Dany, Gaman, Latovlevici, Poko, Ceyhun Gülselam, Skulason, Traore (Dk. 56 Serdar Deliktaş), Tanase (Dk. 82 Osman Çelik), Yatabare (Dk. 56 İlhan Depe)
Teknik Direktör: Igor Tudor

Goller: Dk. 18 (Penaltıdan) ve Dk. 48 Robin van Persie, Dk. 45+2 Martin Skrtel, Dk. 52 Aatif Chahechouhe, Dk. 54 Jeremain Lens (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Dk. 29 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)
Sarı Kartlar: Dk. 17 Olafur Ingi Skulason, Dk. 19 Dany Nounkeu, Dk. 19 Ceyhun Gülselam (Kardemir Karabükspor)

MAÇTAN NOTLAR

Dick Advocaat'tan 2 değişiklik


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Spor Toto Süper Lig'de Kardemir Karabükspor karşısında takımında 2 değişiklik yaptı. Hollandalı teknik adam geçen hafta deplasmanda 1-0 mağlup ettikleri Atiker Konyaspor maçının ilk 11'inde forma giyen İsmail Köybaşı ile tek golün sahibi Emmanuel Emenike'yi yedek kulübesinde oturttu. Advocaat, bu isimlerin yerine Aatıf Chahechouhe ile Volkan Şen'e formayı verdi. Fenerbahçe'de kalede Volkan Demirel oynarken, savunma dörtlüsü Şener Özbayraklı, Martin Skrtel, Simon Kjaer ve Hasan Ali Kaldırım'dan oluştu. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza'nın görev aldığı Fenerbahçe'de kanatlarda Volkan Şen ve Jeremain Lens forma giydi. Forvet arkasında Chahechouhe, ileri uçta ise Robin van Persie, Fenerbahçe'nin gol ayakları oldu. Sarı-lacivertlilerin yedek kulübesinde ise Fabiano Ribeiro, Alper Potuk, Moussa Sow, İsmail Köybaşı, Emmanuel Emenike, Roman Neustaedter ve Salih Uçan oturdu.

Aatif Chahechouhe ilk kez 11'de başladı

Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Faslı futbolcu Aatif Chahechouhe, ilk kez bir Süper Lig maçında ilk 11'de sahaya çıktı. Geride kalan 8 haftada sadece Aytemiz Alanyaspor maçında 27 dakika oynayan Chahechouhe, istediği şansı Kardemir Karabükspor karşısında buldu. UEFA Avrupa Ligi'ne bildirilen listede yer almayan Faslı futbolcu, ligde geride kalan 8 maçın 3'ünde ilk 18'e bile girememişti.

Emmanuel Emenike 5 hafta sonra kulübede yer aldı

Fenerbahçe'nin Nijeryalı forveti Emmanuel Emenike, ligde 5 hafta sonra yedek kaldı. Takımının bu sezon oynadığı 8 maçta da süre alan Emenike, son 5 haftada ilk 11'in değişmez ismi olmuştu. Ligde attığı 3 golle takımının bu anlamda en başarılı ismi olan Nijeryalı futbolcu, son olarak 3. haftadaki Bursaspor maçında yedek beklemişti.

Fenerbahçe'de 3 eksik

Fenerbahçe'de 3 futbolcu sakatlıkları nedeniyle Kardemir Karabükspor maçında forma giyemedi. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı devam eden Jose Fernandao, Gregory van der Wiel ve Ozan Tufan, Kardemir Karabükspor karşısında kadroda yer almadı. Bu 3 ismin dışında teknik direktör Advocaat, Miroslav Stoch'u da 18 kişilik maç kadrosunun dışında bıraktı.

Tribünler yine boş kaldı

Fenerbahçeli taraftarlar Ülker Stadı'nın tribünlerini yine dolduramadı. Bu sezon iç sahada kötü bir performans ortaya koyan sarı-lacivertli takım, taraftarından istediği desteği Kardemir Karabükspor karşısında da alamadı. Ülker Stadı'nda tribünlerde büyük boşluklar dikkati çekerken maçı 10 bine yakın futbolsever takip etti.

Kardemir Karabükspor'da 3 değişiklik

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Igor Tudor, geçen haftaya göre biri zorunlu 3 değişiklik yaparak takımını Fenerbahçe'nin karşısına çıkardı. Hırvat teknik adam sarı kart cezalısı Barış Başdaş'ın yanı sıra geçen hafta ilk 11'de oynayan Ermin Zec ile Hakan Aslantaş'ın yerine Marius Valerica Gaman, Ceyhun Gülselam ile Kerim Zengin'i oynattı.

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]

90'Sağ çaprazdan ceza sahasına giren Şener Özbayraklı yerden vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ahmet Şahin uzanıyor ve gole izin vermiyor.

90'Dördüncü hakemin işaretiyle müsabakanın sonuna en az 1 dakikalık oynanmamış süre bölümü ilave ediliyor.

88'Sol kanattan gelişen KDÇ Karabükspor atağında Iasmin Latovlevici ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak bu top doğrudan kaleci Volkan Demirel'in üzerine gidiyor.

86'Ceza yayı sol tarafında topla buluşan Andre Poko vuruşunu yapıyor ancak kaleci Volkan Demirel üzerine gelen bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

84'Jeremain Lens'in ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Moussa Sow bir kez daha ofsayta düşüyor.

82'KDÇ Karabükspor cephesinde son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cristian Tanase oyundan alınırken yerine Osman Çelik oyuna dahil oluyor.

71'Volkan Şen'in pası ile ceza sahası sol çaprazında Hasan Ali Kaldırım topla buluşuyor ancak tecrübeli kanat oyuncusunun pozisyonu ofsayt.

66'Fenerbahçe cephesinde ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Robin Van Persie oyundan alınırken yerine Moussa Sow oyuna dahil oluyor.

64'Sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Volkan Şen topu sağ tarafına çekerek vuruşunu yapıyor ancak top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

60'Ceza yayı sağ çaprazından kullanılan serbest vuruşta Cristian Tanase ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak bu noktada hiçbir takım arkadaşı bulunmuyor.

57'Ev sahibi sarı lacivertlilerde ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Mehmet Topal oyundan alınırken yerine Roman Neustadter oyuna dahil oluyor.

56'KDÇ Karabükspor cephesinde iki oyuncu değişikliği birden gerçekleşiyor. Mustapha Yatabare ve Abdou Traore oyundan alınırken yerlerine İlhan Depe ve Serdar Deliktaş oyuna dahil oluyor.

56'Martin Skrtel'in havadan uzun pasına ceza sahası içinde Volkan Şen hareketleniyor ancak yetenekli oyuncunun pozisyonu ofsayt.

53'GOOOLL!! Kadıköy'de goller yağmur gibi yağmaya devam ediyor. Şimdi sahneye çıkan oyuncu Jeremain Lens!

52'GOOOLL!! Fenerbahçe Aatif Chahechouhe ile farkı 4'e çıkartıyor! Robin Van Persie'in ara pası ile orta saha sol tarafı çizgisi üzerinde topla buluşan Aatif Chahechouhe hızlı çıkarak kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Sol çaprazdan ceza sahasına giren golcü oyuncu yerden vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

48'GOOOLL!! Fenerbahçe, Robin Van Persie ile durumu 3-0'a getiriyor! Hızlı gelişen atakta Jeremain Lens'in ara pası ile ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Şener Özbayraklı son çizgiye inerek pasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Robin Van Persie yerden tek vuruşu ile topu filelerle buluşturuyor.

46'Müsabakanın ikinci yarısı konuk ekip KDÇ Karabükspor'un vuruşu ile başlıyor.

45'Hakem Fırat Aydınus ilk yarının bittiğini belirten son düdüğünü çalıyor.

45'GOOOLL!! Fenerbahçe, Martin Skrtel'in golü ile farkı ikiye çıkartıyor! Martin Skrtel'in pası ile ceza sahası sağ çaprazının gerisinde topla buluşan Robin Van Persie topu biraz sürerek ceza sahası içi sol tarafındaki Volkan Şen'i görüyor. Volkan Şen ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Martin Skrtel vuruşunu yapıyor ve topu filelere gönderiyor.

42'Ceza sahası sol çaprazının hemen gerisinden kullanılan serbest vuruşta Cristian Tanase ortasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak kaleci Volkan Demirel bu topu yumrukları ile uzaklaştırıyor.

40'Sağ kanattan gelişen atakta Jeremain Lens ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor ancak savunma bu topu karşılıyor.

36'Ceza yayı sol çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Iasmin Latovlevici ortasını altıpas sağ çaprazına doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Olafur Skulason vuruşunu yapıyor ancak bu top kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

34'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Aatif Chahechouhe sağ çaprazdan ceza sahasına sokuluyor ve ceza sahasına girer girmez yerden pasını uzak direğe doğru gönderiyor ancak Volkan Şen bu topa yetişemiyor.

31. DK: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Jeremain Lens ortasını ön direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Mehmet Topal kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Ahmet Şahin gole izin vermiyor.

29. DK: Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Jeremain Lens, rakibi Ceyhun Gülselam'ın arkadan müdahalesi ile yerde kalıyor. Pozisyon sonrasında Ceyhun Gülselam hakem Fırat Aydınus tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan ihraç ediliyor.

27. DK: Sol kanattan gelişen atakta Iasmin Latovlevici ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Bu noktaya hareketlenen Andre Poko kafa vuruşunu istediği gibi yapamıyor ve top kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

19. DK: Penaltı pozisyonu sonrasında itirazlarını sürdüren Ceyhun Gülselam ve Dany Nounkeu sarı kart görüyor.

18. DK: GOOOLL!! Robin Van Persie topu sağ köşeden filelerle buluşturuyor ve takımını öne geçiriyor!

18. DK: Penaltı vuruşu için topun başına Robin Van Persie geliyor...

17. DK: Josef De Souza'nın havadan altıpas çizgisinin önüne doğru indirdiği topa hareketlenen Mehmet Topal, rakibi Olafur Skulason'nun müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını işaret ediyor ve Olafur Skulason'u sarı kart ile cezalandırıyor.

15. DK: Martin Skrtel'in yaptığı pas hatasında araya giren Abdou Traore ceza yayı sol tarafından sert vuruyor ancak kaleci Volkan Demirel bu topu iki hamlede kontrol ediyor.

14. DK: Ceza yayına topla birlikte sokulan Volkan Şen uzak mesafeden vuruşunu yapıyor ancak bu top doğrudan kaleci Ahmet Şahin'in üzerine doğru gidiyor.

7. DK: Savunma arkasına havadan atılan uzun pasa Mustapha Yatabare hareketleniyor ancak golcü oyuncunun pozisyonu ofsayt.

4. DK: Konuk ekip KDÇ Karabükspor kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

1. DK: Müsabaka ev sahibi Fenerbahçe'nin vuruşu ile başlıyor.

-Fenerbahçe’de sakatlıkları bulunan Ozan Tufan, Fernandao, Gregory Van der Wiel ve Uygar Mert Zeybek bu akşam takımlarını yalnız bırakacak.

-Kırmızı mavililer ise deplasmanda oynadığı son 3 lig maçında sahadan 2 mağlubiyet ve 1 galibiyet ile ayrıldı.

-Sarı kanaryalar evinde oynadığı son 3 lig maçında 1 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlik elde etti.

-İki ekip arasında oynanan son 10 müsabakada sarı lacivertlilerin rakibi karşısında galibiyetlerde 6-4 üstünlüğü bulunuyor. Bu maçlarda Fenerbahçe’nin kaydettiği 18 gole karşılık KDÇ Karabükspor ise attığı 13 gol ile cevap verdi.

-Geride bıraktığımız 8 hafta sonunda sarı kanaryalar topladığı 12 puan ile 5. sırada bulunurken aynı puana sahip Karabük ekibi ise averaj ile 6. sırada yer alıyor.

-Ülker Stadyumu’nda oynanacak müsabakada hakem Fırat Aydınus düdük çalacak.

-Spor Toto Süper Ligin 9. Hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile KDÇ Karabükspor karşı karşıya geliyor.