F.Bahçe'den muhteşem zafer!

F.Bahçe'den muhteşem zafer!
Güncelleme:

Fenerbahçe Ülker, Barcelona’dan sonra CSKA Moskova’yı da perişan etti.

Fenerbahçe Ülker, Barcelona’dan sonra Euroleague’in en yüksek bütçeli kadrosuna sahip olan CSKA Moskova’yı da perişan etti. Mükemmel oynadığı maçı 26 farkla kazanan temsilcimiz, sezona 3’te 3 ile girdi.

THY Euroleague A Grubu’nda mücadele eden, sezona Budivelnik ve Barcelona galibiyetleriyle giren Fenerbahçe Ülker, 3. maçında Rus CSKA Moskova’ya tarihinin en ağır hezimetlerinden birisini yaşattı, 86-60’lık skorla 3’te 3 yaptı. Maça fırtına gibi başlayan ve 3. dakikada 13-4 ile 9 farkı yakalayan temsilcimiz, Bjelica ile hücumda çok etkili olduğu ilk periyodu 26-16 galip tamamladı.

İkinci çeyrekte Kleiza’nın da hücumda devreye girmesi ile farkı daha da artıran temsilcimiz 14. dakikada 40-18 ile farkı 22 sayıya çıkardı. Boyalı alanda Hines’ın hücum ribaundu sonunda attığı sayılarla CSKA farkı azaltsa da Bogdanovic’in basketleri temsilcimizi ayakta tutmayı başardı, devre de 44-33 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle tamamlandı.

Fırtına gibi esti

CSKA Moskova, ikinci yarıya Micov’un üçlükleriyle başladı, 26. dakikada 53-45 ile farkı tek hanelere düşürmeyi başardı. Ancak Bogdanovic ve Kleiza ile krizden çıkan temsilcimiz, Preldzic ile de kritik basketler bulunca, 3. periyodu da 61-47 galip kapadı. Son çeyrekte savunma sertliğini iyice artıran ve rakibine göz açtırmayan Fenerbahçe Ülker, hücumda da fırtına gibi esip 25 sayı bulunca farkı giderek açtı, McCalebb’in son saniye üçlüğüyle 86-60’lık skora ulaştı.

Yıldırım bench arkasında

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, CSKA Moskova karşılaşmasını izleyenler arasındaydı ancak bu kez özel locasından değil, bench arkasındaki tribünlerde oturdu. Maçtan dakikalar önce salona gelen Yıldırım’a tribünler büyük sevgi gösterilerinde bulundu. Karşılaşmayı Fenerbahçe futbol takımı oyuncuları da takip etti.

10’da 10 oldu

Fenerbahçe Ülker bu sezonki 10. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Spor Toto Türkiye Kupası (3), Cumhurkanlığı Kupası (1), Beko Basketbol Ligi (3) ve Euroleague (3) olmak üzere tam maçlarını galibiyetle bitiren Fenerbahçe muhteşem bir başlangıç yaptı. Sarı-lacivertli ekibin bu büyük serisinde devirdiği rakipleri arasında Barcelona, CSKA Moskova, Galatasaray, Beşiktaş ve Anadolu Efes gibi dev takımlar da bulunuyor.

1. periyot: 26-16 (Fenerbahçe Ülker lehine)

2. periyot 44-33 (Fenerbahçe Ülker lehine)

3. periyot 61-47 (Fenerbahçe Ülker lehine)

MAÇ SONUCU- 86-60 (Fenerbahçe Ülker)

KARŞILAŞMADAN NOTLAR

Fenerbahçe Ülker'in THY Avrupa Ligi A Grubu'nda  Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla yaptığı maça, sarı-lacivertli taraftarlar büyük  ilgi gösterdi.

Taraftarlar, sezona iyi bir başlangıç yaparak henüz resmi maçlarda  kaybetmeyen sarı-lacivertli takıma, Barcelona mücadelesinde olduğu gibi büyük  destek verdi.    Ülker Sports Arena'nın tribünlerini dolduran taraftarlar, karşılaşma  öncesi yaptıkları tezahüratlarla, salonda coşkulu bir atmosfer oluşturdu.    Tribün koltuklarına maça gelen her taraftar için Fenerbahçe Ülker  atkısı konuldu. Taraftarlar aynı anda atkıları sallayarak tribünde renkli  görüntüler oluşturdu.

YILDIRIM TRİBÜNDE

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, karşılaşmayı bazı yönetim  kurulu üyeleriyle beraber tirbünde izledi.    Yıldırım ve beraberindekiler, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın  bencinin arkasındaki tribünün en önünde oturarak maçı takip ettiler.    Bu tribüne giderken, saha içinde pota arkasından geçen Yıldırım'a  taraftarlar sevgi gösterilerinde bulunarak tezahürat yaptılar.

OBRADOVIC'E SEVGİ GÖSTERİLERİ

Taraftarlar Fenerbahçe Ülker bencinin arkasındaki tribün demirlerine,  başantrenör Zeljko Obradovic'e yönelik olarak "Obra Kadabra" yazılı pankart  astılar.    Sarı-lacivertli ekibin başantrenörü, takımı ısınırken sahaya çıktığı  sırada tribünler Sırp teknik adamı alkışlayıp tezahüratla, Sırp çalıştırıcıya  sevgi gösterilerinde bulundu.

TAKIMLARDAN NOTLAR

THY Avrupa Ligi'ne deplasmanda Ukrayna temsilcisi Budivelnik’i yenerek başlayan Fenerbahçe Ülker; ardından evinde güçlü İspanyol ekibi Barcelona’yı mağlup etti ve 2’de 2 yaptı.

CSKA Moskova karşısına da galibiyet parolası ile maça çıkacak olan Fenerbahçe'de hedef; taraftar desteğini de arkasına alarak; bu sezon 10. resmi maçından da galibiyetle ayrılmak.

Öte yandan müzesinde 6 Euroleague şampiyonluğu bulunan CSKA Moskova ise birçok yıldız oyuncuyu kadrosunda barındırıyor. Milos Teodosic, Nenad Krstic, Jeremy Pargo, Sasha Kaun ve Viktor Khryapa bu isimlerden bazıları... CSKA'nın başantrenörlüğünü ise ünlü antrenör Ettore Messina yapıyor. CSKA'nın 35 senelik Euroleague şampiyonluğu hasretini Prag'ta dindiren Messina; Rus takımını iki kez Avrupa'nın zirvesine taşıdı.

İtalyan çalıştırıcının Fenerbahçe Ülker Antrenörü Zeljko Obradovic karşısında üstünlüğü ise bulunmuyor. Obradovic'e 3 final kaybeden Messina; 2002, 2007 ve 2009'da Panathinaikos'un Avrupa şampiyonluğuna engel olamadı. İki ünlü isim İstanbul'da dördüncü kez karşı karşıya gelecek.