Favre gitti, Gladbach açıldı

Favre gitti, Gladbach açıldı
Güncelleme:

Lucien Favre'nin ayrıldığı takımı Borussia Mönchengladbach, Bundesliga'da harikalar yaratıyor.

Lucien Favre ile yenilgilerden kurtulamayan Mönchengladbach, yeni hoca Schubert yönetimindeki son sekiz maçında yedi galibiyet-bir beraberlik aldı, Avrupa'nın en formda ekibi oldu.

Galatasaray'ın Mustafa Denizli ile anlaşmadan önceki teknik direktör adayları arasında yer alan Lucien Favre'nin ayrıldığı takımı Borussia Mönchengladbach, Bundesliga'da harikalar yaratıyor. Favre yıllardır çalıştırdığı ekibi bu sezonki Köln maçının ardından bırakmıştı.

Sezona 5 yenilgi ile başlayan Mönchengladbach Favre'nin ayrılmasının ardından tam anlamıyla açıldı, son sekiz maçlık periyoda göre Avrupa'nın en iyi takımı haline geldi. Lucien Favre'nin ayrılmasının ardından yenilgi yüzü görmeyen yeşil-siyahlılar, son olarak bu hafta da Hannover'i mağlup etti.

Borussia Mönchengladbach ligdeki son sekiz maçında 7 galibiyet, 1 beraberlik aldı. Gladbach bu periyotta, Hannover'in dışında Hertha Berlin, Schalke, E.Frankfurt, Wolfsburg, Stuttgart, Augsburg gibi takımları mağlup etti, Ingolstadt ile ise berabere kaldı.

Schubert tarihe geçti

Borussia Mönchenggladbach teknik direktörü Andre Schubert, bu sonuçların ardından önemli bir başarı yakaladı. İlk sekiz maçında hiç mağlubiyet yüzü görmeyen deneyimli çalıştırıcı, rekora imza attı. En son 40 yıl önce Udo Lattek, takımın başında ilk yenilgisini dokuzuncu maçında almıştı. Lattek'in rekorunu şimdiden egale eden Schubert, gelecek haftaki Hoffenheim maçını da kaybetmemesi durumunda daha önemli bir başarıya imza atacak.

Milliyet