Ersan: Kulüpler anlaşsaydı...

Ersan: Kulüpler anlaşsaydı...

rsan Gülüm dün Çin’e uçarken, Rhodolfo’nun sezonu kapatmasına çok üzüldüğünü söyledi.

Beşiktaş’tan, Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Gülüm, mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadığını ifade etti.

Yeni takımına katılmak için Çin’e uçan 28 yaşındaki futbolcu, yolculuk öncesi Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Beşiktaş’taki 6 yılının çok güzel geçtiğini söyledi. Ersan, “Bir yandan mutluyum, bir yandan da üzülüyorum. Beşiktaş’ta çok güzel anılarım var. 6 yılımı, emeğimi verdim Beşiktaş’a. Türkiye maceram şimdilik bitti. Şimdi yeni maceralar başlıyor. Eşimle Çin’e taşınacağız. İnşallah Beşiktaş’ta olduğu gibi orada da çok güzel anılarım olur” diye konuştu.

Ersan Gülüm, Gaziantepspor maçında sağ diz ön çapraz bağları kopan Luiz Rhodolfo’ya çok üzüldüğünü söyledi. Brezilyalı futbolcunun sezonu kapatması ardından kendisiyle ilgili medyada çıkan haberleri değerlendiren deneyimli savunmacı, “Ben transfer oldum sonra da Rhodolfo sakatlandı. ‘Ersan kalır mı’ diye haberler çıktı ama transferim bitmişti. Onun için geç olmuştu” yorumunu yaptı.

Ersan, “Rhodolfo’nun sakatlığı transferinden önce olsaydı takımda kalır mıydın?” sorusuna ise “O yönetime bağlı. Sonuçta onlar patron. Ne derlerse ona göre davranıyoruz. Kulüpler anlaşsaydı, olabilirdi. Beklerdim, birkaç hafta sonra giderdim” yanıtını verdi. Beşiktaş taraftarına da teşekkür eden milli futbolcu, “Beşiktaş’ın kapıları bana her zaman açık diye düşünüyorum. Belki kariyerimi sonlandırdıktan sonra hoca olarak dönebilirim. Herkese hakkımı helal ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
Büyük ilgi
Abu Dabi aktarmalı olarak Çin’in başkenti Pekin’e uçan Ersan Gülüm’ü kısa süre önce hayatını birleştirdiği eşi ve ailesi uğurladı. Atatürk Havalimanı’ndaki yolcuların büyük ilgi gösterdiği milli futbolcu, gazetecilerle de vedalaştı.
 
 ‘Hoş geldin  Ersan Gülüm’ 
Hebei China Fortune, Ersan Gülüm’ün transferini dün resmen duyurdu. Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada Çince ve İngilizce, “Hoş geldin Ersan Gülüm” mesajı paylaşıldı. Avustralya pasaportu bulunan ve bu nedenle Hebei China Fortune takımında Asya kontenjanında oynayacak olan Ersan’ın formalı bir fotoğrafı da haberde kullanıldı.