Dilmen'den Galatasaraylı 4 isme eleştiri

Dilmen'den Galatasaraylı 4 isme eleştiri

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Galatasaray ile Eskişehirspor arasındaki maç sonrasında görüşlerini dile getirdi.

NTV Spor'da yayınlanan "Yüzde 100" futbol adlı programda Galatasaray'ın oyun tarzını eleştiren Rıdvan Dilmen; Bruma, Selçuk İnan, Yekta Kurtuluş ve Burak Yılmaz'ın sarı-kırmızılı takımda kendilerini geliştiremediklerini söyledi.
 
"GALATASARAY, SEYİRCİSİYLE..."
 
"Ritim bozukluğu bütün takımlarda olur. Galatasaray seyircisiyle birlikte sahasında coşkulu oynayan bir takım. O taraftar sizi 15 dakika da olsa top rakipteyken oynatıyor. Bugün seyircinin olmaması dezantajdı. Eskişehirspor bugün hedeflediği puanı aldı."
 
DİLMEN'DEN SİSTEM ELEŞTİRİSİ
 
"Eskişehirspor, Galatasaray'a karşı katı bir savunma uygulamadı. Hatta savunmada oynayan 4'lü belki de ilk defa birlikte oynadılar. Galatasaray'ın kapalı Eskişehirspor savunmasını aşması için kanatlara inmesi lazımdı. Sezon başı olduğu için yüksek tempoda baskı yapamayabilirsiniz ve o yüzden bugünki sistemle oynamamanız lazımdı. Bu takımın bugün önde baskı yapması lazımdı."
 
"EKRAN BAŞINDA UYUYAKALMIŞLARDIR"
 
"Eskişehir da daha hazır olmadığı için Galatasaray'a çok fazla sıkıntı yaratamadı. Çok daha iyi kontra atağa çıkabilirlerdi. Hazırlık maçı gibi gözüktü. Ekran başında, statta izleyenler uyuklamışlardır tahminimce. Alan razı veren razı gibi bir görüntü vardı."
 
"ESKİŞEHİRSPOR UYUTUR"
 
"Galatasaray ne zaman kanada inse pozisyon yakaladı. Maç boyunca 3 ya da 4 kez kanada indi ve tehlike yarattı.En önemlisi Umut'un kafa vuruşunun direkten dönen topu oldu. Bu tip maçlarda kanatlara inmezseniz Eskişehirspor sizi pas yaparak uyutur."
 
TARIK VE BRUMA'YA ELEŞTİRİ

 
"Dzemaili, iyi bir orta saha oyuncusu. Orta sahanın her bölgesinde oynayabilir. Tarık, uluslararası seviyede bek oyuncusu değil. Daha önde oynayabilir. Bruma zorluyor, tehlikeli, yetenekli ama bitirici bir oyuncu değil. Şut atacakken pas veriyor, pas vermesi gerekirken şut çekiyor."
 
"BRUMA, BURAK, YEKTA VE SELÇUK KENDİNİ GELİŞTİREMEDİ"
 
"Galatasaray'da Bruma kendini geliştiremedi. Burak ve Selçuk kendini geliştiremedi. Bunları bireysel anlamda söylüyorum. Yekta da aynı şekilde mücadele ediyor evet ama kendini geliştiremedi. Semih kendini geliştirdi. 2 sene önceye göre daha güvenli oynuyor. Geri pas verdiği yerlerde artık vermiyor topu oyuna sokuyor. Chedjou da artık oynayacağını bildiği için kendine olan güveni artıyor ve daha iyi yaşıyor."
 
"YABANCI TEKNİK DİREKTÖRLER SEZON BAŞINA.."
 
"Yabancı antrenörler sezon başlarında alınan 1 puanları iyi gibi görüyorlar ama bunun aslında iyi olmadığını daha sonra anlıyorlar. Bu Mancini, Rijkaard, Gerets, Aragones zamanlarında da oldu. Prandelli'yi şimdi değerlendirmek haksızlık olur. Bence biraz daha bekleyip görmemiz lazım."
 
Sporx