Cevat Güler'den zafer formülü

Cevat Güler'den zafer formülü

Cevat Güler'den Arsenal-Galatasaray maçı öncesi açıklamalar...

2008 yılında son 6 haftada Feldkamp'tan takımı devralıp Galatasaray'ı mutlu sona ulaştıran Cevat Güler'den Arsenal-Galatasaray maçı öncesi Skorer'e özel açıklamalar...

2008 sezonunda Karl Heinz Feldkamp'la yolların ayrılmasının ardından son 6 haftada takımı çalıştıran ve Galatasaray'ı şampiyonluğa ulaştıran Cevat Güler, bu gece oynanacak zorlu Arsenal maçı öncesi Skorer'e özel açıklamalarda bulundu.
 
İşte tecrübeli teknik adamın sorularımıza verdiği yanıtlar:  

 
Prandelli 3-5-2 taktiğini Arsenal  maçında uygular mı uygularsa ne olur?
 
Saha dizilişi farklı, genel taktik anlayışı farklı şey. Arsenal maçında aynı dizilişle oynayacağını düşünmüyorum. Uluslararası maçlarda bu işler öyle çok kolay değil. Savunmada gedik verirseniz Avrupalı takımlar affetmezler. Savunmayı orta sahayla birlikte güçlü tutmak zorunda. Muslera’nın iyi olması yetmez. Galatasaray savunmada rakipten 1 fazla olmak zorunda. Bugünkü maçta takımın boyu 30-35 metre olması lazım. Galatasaray’ın ilk iki hafta oynadığı maçlarda sağ bek ve sol bekin önü çok boş kaldı. Santrforlar orayı kullanamadılar. Önde sıkıntı yaşadılar. Çok pas yapan çabuk pas yapan Arsenal bizim savunmamızda ve kale önümüzde ciddi şut atacak pozisyonlara gelirler. Galatasaray takımı patlayıcı kuvveti düşük agresifliği düşük bir oyun oynadı bu zaman kadar. Bu oyun anlayışı devam ettiği sürece diziliş ne olursa olsun istemediğimiz sonuç çıkar ortaya. Eğer bir vites yukarıya çıkar baskılı oynarsa ordan iyi sonuçla döner. En az beraberlikle döner. Arsenal’de gol yollarında etkili oyuncuları bu maçta yok. Fakat onların 20-25 kişilik oyuncu topluluğu her zaman oynayabilecek durumda bizim de 13 kişilik her zaman oynayacak oyunculara sahibiz. Aramızda böyle bir fark var. Galatasaray’ın Avrupa maçlarındaki deneyimi çok fazla. Avrupa’da normalin üstünde oynuyor Galatasaray. 
 
Bu akşamdan ümitliyim. Anderlecht maçından daha çok ümitliyim. Hoca kendi oyunumuzu oynayacağız diyor. Galatasaray kendi oyununu oynamasının anlamı önde baskılı reaksiyon gösteren oyundur. Bu baskılı oyunu oynatmayan hoca da sevilmez oynamayan oyuncu da sevilmez. Yan pas geri pas oynayan takımı ve oyuncuyu Galatasaray seyircisi sevmez. Bunu yapamayan her kim varsa devre dışı kalır.
 
Bu sezon bu oyunu oynamayan bir oyuncu bir takım görüntüsü var mı sizce?
Bireysel bir hedef gösterme yapamam fakat genelden takım olarak bahsettim. Seyirci daha iyiyi istiyor. 
 
Melo ve Sneijder kendi yerlerinde oynamadılar.  Bu oyuncularda verim azalması olur mu?
Melo’yu santrfor oynatsaydık kalitesini kaybetmiş olur muydu? Sneijder’in sol kanata yakın forvet arkası oynaması genel olarak takımı etkiler fakat Sneijder’in durumunu etkilemez. Sneijder Galatasaray’ın futbol aklıdır. Melo hırsıyla agresifliğiyle takıma katkı sağlayan bir oyuncu. Bu oyuncular takımın oyununu her zaman yükseltebilir. 
 
Pandev ve Dzemaili takıma alıştığı zaman Galatasarayda ki performansları yükselecek. Ritm yakalayamadı bu oyuncular. 90 dakika oynayamadılar. Yerlerini yadırgayacaklarını zannetmiyorum. 
 
Prandelli’nin genel gidişatını takımın gidişatını nasıl buluyorsunuz?
Bu seneye iyi başlamadık. Takım içindeki yönetim sıkıntıları takımın hazırlanma konusu ve en önemlisi Dünya Kupası'nın olduğu yılın ertesindeyiz. Oyuncular henüz hazır değil 40-50 gün tatil yapan oyuncular hazır değil. Prandelli'nin durumunu böyle düşünmek lazım. Uzun süreli istirahat eden oyuncuların form sıkıntısı bu yüzden. Yoksa Prandelli'nin ne yaptığını ne yapacağını zaman gösterir.

Milliyet