Çaykur Rizespor Gençlerbirliği'ne acımadı

Çaykur Rizespor Gençlerbirliği'ne acımadı

Ligin alt sıralarında zorlu günler geçiren Rize, Gençlerbirliği'ini 2-0'lık devirdi ve adeta nefes aldı. Galibiyet hasreti 4 haftaya çıkan ev sahibi takım ise mücadeleyi 8 kişi tamamladı.

Süper Lig’in 18. Hafta mücadelesinde Gençlerbirliği ligde zorlu günler geçiren Çaykur Rizespor’u konuk etti. 

Ligde düşme potasında bulunan ve acilen 3 puana ihtiyacı olan Çaykur Rizespor, Ankara’da maça hızlı başladı. Dakikalar 8’i gösterirken Sercan Kaya ile 1-0 öne geçen Karadeniz ekibi,  Gençlerbirliği’nde 28’de Gosso’nun kırmızı kartla oyun dışında kalmasıyla kozu eline aldı. 

Eline geçirdiği fırsattan istifade etmek isteyen Rize, 35. Dakikada Obraniak’ın golüyle farkı ikiye çekti ve iyiden iyiye rahatladı. 

İlk 45 dakika bu skorla sona ererken ikinci yarıda Gençlerbirliği hem rakibini yakalama hem de puan bulma hedefiyle Rize kalesinde gol aradı. Kanatlardan geliştirdiği ataklarda Stancu’yu buluşturmak isteyen Başkent temsilcisini bu arzusunu bir türlü sonuçlandıramadı.

Skorun verdiği avantajı iyi kullanan ve rakibinin kendisine yaklaşmasına izin vermeyen Çaykur Rizespor, zorlu deplasmandan 3 puanı çıkarmayı bildi.

Mücadelenin duraklama dakikalarında Uğur Çiftçi de ikinci sarı karttan, Berat Tosun ise direkt kırmızı karttan oyun dışı kaldı ve Gençler mücadeleyi 8 kişi tamamladı.

Bu sonucun ardından derin bir nefes alan Rize puanını 17’ye çıkarırken Gençlerbirliği 22’de kaldı.