Caner ve Webo'ya ağır fatura

Caner ve Webo'ya ağır fatura

İstanbul Başakşehir maçında kırmızı kart gören Fenerbahçeli futbolculara ağır cezalar geliyor.

Başakşehir maçında kırmızı kart gören Fenerbahçeli oyunculara ağır cezalar geliyor. Hakem ve temsilci raporları doğrultusunda tedbirli olarak disiplin kuruluna sevk edilen Webo, Caner ve Mehmet Topuz’a verilecek cezalar PFDK’nın bugünkü toplantısında belli olacak. Penaltıya sebebiyet verdiği gerekçesiyle kırmızı kart gören Alves ise cezasını bu hafta oynanacak Kasımpaşa maçında çekecek.

Caner, talimatın 41. maddesine göre hakeme hakaret ettiği için 3 ile 7 maç arası bir cezayla karşı karşıya kalacak. Caner’in, hakem Ali Palabıyık’a “Allah belanı versin” şeklinde sözleri iki kez tekrarladığı öğrenildi. Webo’ya, rakibe hareketi sert ve ciddi faul olarak değerlendirilirse 2 ile 4, şiddetli hareket şeklinde nitelendirilirse 3 ile 6 maç arası ceza verilecek. Mehmet Topuz’a da asgari 2 maç ceza gelecek.

Futbolculardan Celal’e moral

Başakşehir ile berabere kalarak şampiyonluk yarışında havlu atan Fenerbahçe bir günlük iznin ardından Kasımpaşa maçının hazırlıklarına başladı. Sarı-lacivertli futbolcular antrenman öncesinde, Fenerbahçe taraftarı 9 yaşındaki lösemi hastası Celal Miran Muğurtay ile bir araya geldi. Antrenman sahasına girerek futbolcularla tanışan minik taraftar, sarı-lacivertlilerle  hatıra fotoğrafı çektirdi.

Sow’a şok

Fenerbahçe’de sezonu hayal kırıklığı ile bitiren Moussa Sow’a, Senegal’den de kötü haber geldi. 27 yaşındaki futbolcu uzun süre sonra milli takımına davet edilmedi. 2017 Afrika Uluslar Kupası eleme maçında Burundi ile karşılaşacak olan Senegal’de, 2009’dan bu yana düzenli olarak davet alan Sow ilk kez kadro dışı kaldı. Beşiktaşlı Demba Ba ve Başakşehirli Badji ise aday kadroda yer buldu.

G.Saray’a kutlama

Fenerbahçe Futbol Vakfı, 2014-2015 sezonunun şampiyonu Galatasaray’ı kutladı. Vakıftan yapılan açıklamada, “Öncelikle Galatasaray’ın şampiyonluğunu kutluyoruz. Verdikleri mücadelenin karşılığında aldıkları kupayı ve taktıkları yıldızı da alkışlıyoruz” ifadeleri  kullanıldı.