''Bu işi bırak, daha fazla ezilme Harun!''

''Bu işi bırak, daha fazla ezilme Harun!''
Güncelleme:

Dursun Özbek, Can Topsakal ve Ekrem Memnun, TBF'nin verdiği hükmen mağlubiyet kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Basketbol Şubesi'nden Sorumlu Yönetici Can Topsakal ve Kadın Basketbol Takımı'nın Antrenörü Ekrem Memnun, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun Kadınlar Basketbol Ligi derbisinde Fenerbahçe'yi hükmen galip ilan etmesinin ardından basın toplantısı düzenledi

Başkan Özbek şu açıklamaları yaptı:

"Bugün basın toplantısı düzenlemek zorunda kaldık. Şok karar ertesinde hissiyatımızı, duruşumuzu göstermek istedik. Cumartesi günü Fenerbahçe ile karşılaştık ve galip geldik. Muazzam bir alın teri, muazzam bir başarı. Sahada galip gelebilirsiniz, bu yeterli mi? O zaman başka güçler devreye giriyor. Bileğinin hakkıyla kazanılan galibiyete federasyon bir şey yapmak zorunda. Bu federasyonun kabul edeceği bir şey değil. Federasyon bileğimizin hakkıyla aldığımız maçı kabullenemedi. Bizim çocuk dediğin kim Harun? Galatasaray hakkını kimse yiyemez. Böyle basit yorumlarla, açıklamalarla kimse Galatasaray'ın hakkını yiyemez. Federasyon Başkanı'nı daha fazla yapamayacağı görevin altında ezilmemesini istiyor. Kimse Galatasaray'ın hakkını gaspedemez. Sen kimsin ya? Şu kullandığın ifadelerin nasıl bir aymazlık nasıl bir arsızlık olduğunu biliyor musun? Harun'a sesliyorum sen bu işi bırak... Basketbol sahalarda oynansın. Basketbolu oynanması gereken yere taşı. Korkunç bir infial içindeyim. Federasyonu ve bu oynadıkları yanlı oyunu protesto ediyoruz. Benim söyleceklerim bu kadar."

Daha sonra sözü alan Can Topsakal şu açıklamaları yaptı: "Bir sorun var mı diye... Maça çıkıp maçımızı oynadık. Daha sonra Fenerbahçe itiraz etti. Daha sonra Harun benimle görüşmek istedi. Harun, 'Biz hata yaptık. Ben bu maçın yeniden oynanmasını talep edeceğim' dedi. Ama beklemediğimiz karar çıktı. Ayhan Gümüş'ü aradık. O da siz çıkın oynayın bir sorun olmaz dedi. Daha sonra bu skandal kararı verdiler. Fenerbahçe federasyonu yönetiyor. Böyle bir şey olamaz. Bunu kabul edemeyiz. Sorunun temelinde hep aynı şey. Fenerbahçe'yi yeniyoruz. Bunu kaldıramıyorlar"

Ekrem Memnun ise "Alnımızı akıyla maçı kazandık. Karar bizi şok etti. Biz sahada oynadık, bitti. Saygılarımızı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Nevriye: Alnımızın teriyle kazandık

Daha sonra Galatasaraylı oyuncular Nevriye ve Işıl Alben'le yapılan röportajlar gösterildi.

Nevriye "Sahada inanılmaz mücadele verdik. Alın terimizle mücadeleyi kazandık. Bu yapılan şeyler bizi çok üzüyor. Soğukkanlılığımızı, terbiyemizi ve iyi niyetimizi bozmadan mücadelemize devam edeceğiz. Haksızlık. Alnımız dik bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" dedi.

Işıl Alben ise "Adaletin yerini bulacağını düşünüyorum. Hak ettiğimizi aldık. Umarım en kısa zamanda bu yanlıştan dönülür" diye konuştu.

Basın toplantısı soru alınmadan tamamlandı.