''Bir puanı kabul edemem''

''Bir puanı kabul edemem''

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, "Maçtan önce bir puan verseler razı olur musunuz?" sorusuna bu yanıtı verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü, “Maç ve şartlar ne getirecek, nasıl bir karşılaşma olacak bilemeyiz. Oradan alacağımız beraberlik belki bizi mutlu edecektir ama maç öncesinde bunu kabul edemem. Bizim amacımız kesinlikle galibiyettir” dedi.

Vodafone Arena’ya galibiyet için gideceklerini söyleyen Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, 7 ayda iki ezeli rakibinden kupaları aldığını hatırlattı.

Beşiktaş derbisi öncesinde Florya’da basın toplantısı düzenleyen Hollandalı teknik adam, “Bu tip derbileri daha önce yaşadım. Geçtiğimiz sezon iki ezeli rakibimize karşı iki kupa kazandık. Derbilerin 3 puandan daha fazla anlamı olduğunu çok iyi biliyorum. Beşiktaş’ın yeni stadında ilk defa bir derbi oynanacak. Duygular çok yüksek yaşanacaktır, ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz, bu şekilde maça çıkacağız. Rakibimize çok büyük saygımız var. Geçen sezon ligde 28 puanlık bir fark vardı, bu seneki amaç, farkı kapatıp şampiyonluğa gitmek. Bunun için önümüzde önemli bir maç var. Takıma olan güvenim tam. Vodafone Arena’ya galibiyet için gideceğiz” dedi.

Teklif gelmez!

Galatasaray’ın teknik patronu, “Maç öncesinde bir puan verseler bunu kabul eder misiniz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Hiçbir zaman maça çıkmadan bize beraberlik teklif edilmeyecektir. Süper Kupa’da rakibimize karşı aldığımız bir galibiyet  var ve kendi taraftarlarının önünde ilk kez bir derbiye çıkacak olmaları onlara ekstra bir motivasyon sağlayacaktır. Biz kesinlikle derbiyi kazanmak istiyoruz. Çünkü takımıma güveniyorum. Maç ve şartlar ne getirecek, nasıl bir maç olacak  bilemeyiz. Oradan alacağımız maksimum sonuç beraberlik ise bu belki bizi o zaman mutlu edecektir ama maç öncesinde bunu kabul edemem. Bizim oraya gidiş amacımız kesinlikle galibiyettir.”

Sabırlı oyun istiyor

Riekerink, “İyi yaptığımız şeyler, top bizdeyken neler yapacağımızı artık daha iyi biliyoruz. Bu çok önemli, umarım derbide de en büyük silahımız bu olur. Sabırlı oyun anlamında da iyi yerlere gidiyoruz, sabırla topu çeviriyoruz. Güçlü noktalarınızı yapınca rakibinizi daha da güçsüzleştiriyorsunuz. Umarım Beşiktaş karşısında topa hakim olan taraf biz oluruz” ifadesini kullandı.

Hollandalı çalıştırıcı, “Derbide kadroda değişiklik yapmayı düşünüyor musunuz?” sorusuna, “Sekiz maçtır kaybetmeyen bir Galatasaray var. Sakatlıklar olursa bazı değişiklikler tabii ki olabilir ama kaybetmeyen bir takım var ve o kadro devam  ediyor. Değişiklikler olacak mı, bunu maç günü göreceğiz” yanıtını verdi.

‘Sneijder görevini yapıyor’

Riekerink, Wesley Sneijder’in 17 haftadır gol atamadığının hatırlatılması üzerine, oyuncusunu korudu. Galatasaray Teknik Direktörü, “Daha önce Galatasaray ve Hollanda Milli Takımı için attığı golleri biliyoruz. Şunu göz ardı etmemek gerekiyor, saha içinde ona verdiğim ilk görev orta sahada oyunu kurması ve takımı yönlendirmesi... Bunu da çok iyi yapıyor. Defansif anlamda da gösterdiği çabayı ve verdiği katkıyı takdir ediyorum. Gol için de fırsatlar geliyor ama bazen şanssızlıklar oluyor” dedi.

‘Motivasyon içten gelmeli’

Derbi öncesinde oyuncuları ekstra motive etmeye gerek olmadığını ifade eden Riekerink, “Rizespor maçından önce onlara şunu söyledim, ‘Bu maçın sonunda kupa yok ama bu maçı çıkacaksınız ve taraftarınız için, futbola olan aşkınız için oynayacaksınız. Motivasyon içinizden gelmeli’ dedim ve takımım da buna en iyi  şekilde cevap verdi. Bu derbide de bir kupa yok ama çıkıp en iyi şekilde oynayacağız. Motivasyonun oyuncularımın içinden gelmesi gerekiyor” yorumunu yaptı.

Milliyet