Beşiktaş'ı imha planı belli !

Beşiktaş'ı imha planı belli !

Riekerink, bugün oynayacak derbi için taktiğini belirledi.

Galatasaray, bugünkü Beşiktaş maçında ilk 20 dakika savunma önlemlerini ön planda tutacak, sonra ise kazanmak için saldırmaya başlayacak.
 
Maçın Vodafone Arena’da oynanması nedeniyle Beşiktaş’ın erken bir baskı ile maça başlayacağını futbolcularıyla paylaşan teknik direktör Riekerink’in, “Böyle bir atmosferde ilk dakikalar önemlidir. Maça rakibin baskılı başlaması olağan bir durum. Bu bölümde gol yemezsek oyun istediğimiz şekle dönüşür” diyerek futbolcularından maça tam konsantre başlamalarını istediği öğrenildi.
 
Riekerink’in, maçın devamında ise özellikle Bruma, Sneijder, Yasin ve Eren’den oluşan ön taraftaki futbolcularla mutlaka gol bulma hesapları yaptığı bildirildi. Beşiktaş’ın defansta ve kalede sorunlar yaşadığını futbolcularına anlatan Hollandalı çalıştırıcının, “Bu durumda savunmada kalmak yerine hücumu düşünmeli ve kendi futbolumu oynamalıyız. Oyuna iyi başlarsak bu özgüvenle hücuma çıkıp, Beşiktaş’ın zaaflarını da değerlendireceğiz” dediği bildirildi.
 
Hem savunmada hem de hücumda duran top organizasyonlarına dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizen Hollandalı teknik adam öndeki futboculardan takım savunmasına destek vermeleri gerektiğini de dile getirdi.
 
Can simidi Sneijder
Beşiktaş derbisinde Galatasaray’ın en büyük kozu yine Wesley Sneijder olacak. Türkiye’ye geldiği 2013 yılından beri derbilerde çok iyi performans gösteren Sneijder, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı son 9 maçta 5 gol 1 asistle dikkat çekti.
 

Milliyet