''Beşiktaş şampiyonluğa yakın''

''Beşiktaş şampiyonluğa yakın''

Eski hakem Deniz Çoban, gazeteci Serdar Bilican'a birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluğa Beşiktaş'ın yakın olduğunu söyleyen Deniz Çoban, şampiyonluk düğümünün bu hafta çözüleceğini düşünüyor.

İlk olarak değerli hakemimiz Cüneyt Çakır'a övgüler yağdıran Çoban, "Cüneyt Çakır, Bayern-Atletico Madrid maçında kusursuz bir yönetim göstermiştir. Tartışılacak hiçbir pozisyon yok. Madrid'in penaltı pozisyonu 100% penaltıdır. Kural der ki 'müdahale nerede son buluyorsa, ihlal noktası orasıdır' - buna göre pozisyon net penaltıdır. Bu pozisyona 'penaltı değil' diyenler, içimizdeki İrlandalılar'dır. Cüneyt bizi dünyada temsil ediyor. O bir ilki gerçekleştirdi. İlk defa bir hakem üst üste iki yarı final maçı yönetti." dedi.

Bilican'ın MHK ile ilgili sorularını da cevaplayan Deniz Çoban, Kuddusi Müftüoğlu'nun çok başarısız olduğunu dile getirdi. Çoban yaptığı açıklamada, "MHK'nin önümüzdeki sezon devam edip etmeyeceği beni ilgilendirmiyor ama bir gerçek var ki, çok çiddi hatalar yapılmaya devam ediyor. MHK'nin işi iyi atama yapmaktır. Atama yaparken her özelliğe bakılması lazım. Yapılan atamalar, MHK'nin gözünü kapatıp kura çektiğini gösteriyor. Saçma sapan atamalar yapıyorlar. En son örnek de Alanyaspor'u çok yakından ilgilendiren bir maça Alanyalı hakemin atanmasıdır. Yine aynı şekilde Eskişehirspor - Trabzonspor maçına haftalardır hatalı yönetim gösteren Halis Özkahya atanıyor. Bülent Yıldırım'ın iki sezon önce yönettiği ve yarıda kalan Trabzonspor - Fenerbahçe maçında 4. hakem bendim ayrıca. Olaylar oldu. Sorumlusu Bülent Yıldırım değildi ama bir bilinçaltı var. Geçen sezon da maçtan önce Trabzonspor Başkanı hakem Yıldırım'ı aradı. Sen bu hakemi bu sezon da Trabzonspor - Fenerbahçe maçına atayamazsın. Eğer düşünen bir MHK olsaydı, böyle atamaları gerçekleştirmezlerdi." dedi.

Kritik Galatasaray - Beşiktaş derbisine de değinen Deniz Çoban, "Hangi hakemin yöneteceğini kestiremiyorum. İyi bir MHK olsaydı, isim konusunda net bir fikre sahip olurdum. Derbi atamaları haftalar öncesinden yapılmalı. Atanacak hakem, derbi oynayacak takımın maçlarına önceden verilmemeli ve zor maçlardan uzak tutulmalı. Adaylara baktığımız zaman hepsinin sıkıntılı olduğunu görüyoruz. Normal şartlar altında Fırat Aydınus, Mete Kalkavan, Halis Özkahya, Cüneyt Çakır ve Ali Palabıyık'ın verilmemesi için bir sürü sebep var. Elinde bir dünya markası Cüneyt Çakır varsa, böyle bir derbiye Cüneyt Çakır'ı atamak zorundasın. Ben yine de Mete Kalkavan'ın yöneteceğini düşünüyorum." dedi.

Röportajın son bölümünde Serdar Bilican'ın, "Şampiyonluk yolunda kimi avantajlı görüyorsunuz?" sorusuna, "Beşiktaş" diyerek cevap veren Deniz Çoban, "Beşiktaş'ın en son şampiyon olduğu sezon son maçı ben yönetmiştim. O maçta 2 metre yanındaki oyuncuya pas atarken ayakları titriyordu futbolcuların. Şampiyonluk yolundaki bir takımın neler yaşadığına o maçta şahitlik ettim. Düğüm bu hafta çözülür. Beşiktaş, Galatasaray'ı yenerse, şampiyonluğunu ilan eder. Takıldığı an Fenerbahçe'nin lehine döner her şey. Tecrübeli futbolcuların olmayışı Beşiktaş için büyük sıkıntılar doğurabilir." diyerek sözlerini tamamladı.

Spor3 / Serdar BİLİCAN