BEŞİKTAŞ 1-1 ÇAYKUR RİZESPOR

BEŞİKTAŞ 1-1 ÇAYKUR RİZESPOR

Spor Toto Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 2. hafta maçında Beşiktaş ile Çaykur Rizespor 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında Çaykur Rizespor’u ağırlayan Beşiktaş rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın puan kaybettiği haftada kazanmayan siyah beyazlılar haftayı lider kapatma şansını kullanamadı.

Spor Toto Süper Lig’in ikinci haftasında Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Çaykur Rizespor’u ağırladı.

İki takımın da pozisyon üretmekte çok zorlandığı karşılaşma Ümit Korkmaz ve Olcay Şahan’ın karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Beşiktaş bu sonuçla puanını 4’e çıkarırken, ikinci haftayı da beraberlikle kapatan Çaykur Rizespor 2 puana yükseldi. Beşiktaş, şampiyonluk yarışındaki en güçlü rakipleri Fenerbahçe ve Galatasaray’ın berabere kalarak puan kaybettiği haftada Çaykur Rizespor ile berabere kalarak fırsat tepti. 

Beşiktaş sahaya Tolga, İsmail, Ersan, Pedro, Motta, Veli, Atiba, Olcay, Gökhan, Cenk ve Mustafa ilk 11’i ile başlarken, Çaykur Rizespor da Serkan, Orhan, Giray, Viera, Ali Adnan, Kıvanç, Kağan, Ümit, Holosko, Lualua ve Kweuke ilk 11’i ile sahada yer aldı.

Maça ev sahibi Beşiktaş etkili başladı. Seyircisi önünde puan kaybetmek istemeyen siyah beyazlılar, oyunu Çaykur Rizespor yarı sahasına yıkmaya çalıştı. Konuk ekip kontrollü bir oyun sergilerken, iki takım da pozisyon üretmekte çok zorlandı.

Beşiktaş topa daha fazla hakim olan taraf olarak ön plana çıksa da siyah beyazlılar Çaykur Rizespor kalesinde istediği pozisyonları üretemedi. Kendi sahasından hızlı çıkarak Beşiktaş kalesinde fırsat yakalamaya çalışan Çaykur Rizespor da etkili olamadı ve ilk devre 0-0 eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci devresine Çaykur Rizespor golle başladı. Konuk ekipte 48. dakikada sahneye çıkan Ümit Korkmaz, kaleci Tolga’yı mağlup ederek takımını 1-0 öne geçirdi. Ali Adnan’ın uzun taç atışında Lua Lua ceza sahası içinde topla buluştu. Lua Lua bekletmeden pasını Ümit Korkmaz verdi ve Ümit’in şutunda top ağlarla buluştu: 1-0.

Çaykur Rizespor’un golü bulmasının ardından Beşiktaş daha fazla risk alarak rakip kaleye gitmeye başladı. Avantajını korumak isteyen konuk ekip oyunu kendi yarı sahasında kabul ederken, kontrataklarla etkili olmaya çalıştı.

Beşiktaş aradığı golü Olcay Şahan ile buldu. 81. dakikada Gökhan Töre’nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Çaykur Rizespor savunması topu uzaklaştırmak isterken ceza sahası içindeki Olcay Şahan topu önünde buldu. Olcay’ın bekletmeden yerden çektiği şutta top ağlarala buluştu: 1-1.

Kalan bölümde Beşiktaş rakip kalede büyük bir baskı kurmasına rağmen maçta başka gol olmadı ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

BEŞİKTAŞ: 1 - ÇAYKUR RİZESPOR: 1

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Orkun Aktaş

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Adem Gülüm (Dk. 58 Sivok), Motta (Dk. 72 Necip Uysal), Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek (Dk. 68 Kerim Frei), Cenk Tosun

Teknik Direktör: Slaven Bilic

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Orhan Ovacıklı, Viera, Giray Kaçar, Ali Adnan, Holosko (Dk. 58 Eren Albayrak), Kağan Söylemezgiller, Kıvanç Karakaş (Dk. 74 Murat Duruer), Ümit Korkmaz, Lualua (Dk. 80 Deniz Kadah), Kweuke

Teknik Direktör: Mehmet Özdilek

Goller: Dk. 81 Olcay Şahan (Beşiktaş), Dk. 48 Ümit Korkmaz (Çaykur Rizespor)

Sarı Kartlar: Dk. 77 Kerim Frei, Dk. 88 Veli Kavlak (Beşiktaş), Dk. 13 Kweuke, Dk. 23 Kıvanç Karakaş, Dk. 28 Orhan Ovacıklı, Dk. 90+2 Serkan Kırıntılı, Dk. 90+3 Deniz Kadah, Dk. 90+5 Murat Duruer (Çaykur Rizespor)

İŞTE MÜTHİŞ MAÇIN ÖZETİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



90. DK: Hakem Hüseyin Göçek'in son düdüğüyle maç 1-1 sona eriyor.

90. DK: Murat Duruer, Tomas Sivok'a yaptığı sert müdahale sonucu sarı kartla cezalandırılıyor.

90. DK: İsmail Köybaşı'nın yaptığı orta defanstan sekiyor ve Atiba Hutchinson'ın önünde kalıyor. Bu oyuncunun penaltı noktasına yakın yerden vuruşu farklı şekilde auta çıkıyor.

90. DK: Giray Kaçar Cenk Tosun'a sert mühalesi sonucu sarı kart görüyor.

90. DK: Vakit geçirmeye yönelik hareketten dolayı Serkan Kırıntılı sarı kart görüyor.


90. DK: Kerim Frei çalımlarla ceza sahasına giriyor ve şutunu çekiyor. Top kaleci Serkan Kırıntılı'da kalıyor.

90. DK: Maçın sonuna 5 dakika oynanmamış süre ekleniyor.

88. DK: Kontra atağa çıkan Çaykur Rizespor'u Veli Kavlak topa elle müdahale ederek durduruyor ve sarı kart görüyor.

88. DK: Kontra atağa çıkan Çaykur Rizespor'u Veli Kavlak topa elle müdahale ederek durduruyor ve sarı kart görüyor.

88. DK: Ali Adnan'ın ortasında top kaleci Tolga Zengin'de kalıyor.

86. DK: Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Gökhan Töre'nin ortası ceza sahası içerisinde kalabalık arasında sekip auta çıkıyor.

85. DK: Atiba Hutchinson'ın pasında İsmail Köybaşı'nın ortası defanstan dönüyor.

81. DK: Goooll!! Olcay Şahan'ın golüyle Beşiktaş eşitliği sağlıyor. Gökhan Töre'nin kornerden ortasını Giray Kaçar uzaklaştırmaya çalışırken top ceza sahası içerisinde kalenin sağ çaprazında Olcay Şahan'ın önünde kalıyor. Olcay Şahan'ın klas vuruşunda top ağlarla buluşuyor.

80. DK: Çaykur Rizespor takımında son oyuncu değişikiğinde Deniz Kadah oyuna girerken Lomano Lua-Lua oyundan alınıyor.

77. DK: Olcay Şahan'ın pasında ceza sahasında topla buluşan Kerim Frei Murat Duruer ile mücadelesinde yerde kalıyor. Hakem kendisini aldatmaya yönelik hareketten dolayı Kerim Frei'ı sarı kartla cezalandırıyor.

74. DK: Çaykur Rizespor takımındaki ikinci oyuncu değişikliğinde Murat Duruer oyuna girerken Kıvanç Karakaş oyundan alınıyor.

72. DK: Beşiktaş'ta son oyuncu değişikliğinde Necip Uysal oyuna girerken Ramon Motta oyundan alınıyor.

71. DK: Gökhan Töre'nin kornerden yaptığı ortayı Ousmane Viera kafayla uzaklaştırıyor.

68. DK: Beşiktaş takımında ikinci oyuncu değişikliğinde Kerim Frei oyuna girerken Mustafa Pektemek oyundan alınıyor.

64. DK: Kazanılan serbest vuruş sonucu topun başına geçen İsmail Köybaşı'nın şutu barajdan geri dönüyor.

61. DK: Mustafa Pektemek'in pasında ceza sahasında topla buluşan Ramon Motta'nın vuruşunda top auta çıkıyor.

59. DK: Çaykur Rizespor Eren Albayrak oyuna girerken Filip Holosko oyundan çıkıyor.

58. DK: Maçta ilk oyuncu değişikliği hakkını Beşiktaş kullanıyor. Tomas Sivok oyuna girerken Ersan Gülüm oyundan çıkıyor.

56. DK: Veli Kavlak'ın pasında topla buluşan Gökhan Töre'nin şutu Çaykur Rizespor defasından sekip kornere çıkıyor.

48. DK: Golde asist yapan oyuncu Lomano Lua-Lua.

48. DK: Goooll! Çaykur Rizespor 1-0 öne geçiyor. Ali Adnan'ın uzun taç atışı sonucu Lomano Lua-Lua ceza sahası içerisinde topla buluşuyor. Bekletmeden topu Ümit Korkmaz'la buluşturuyor. Ümit Korkmaz'ın şık vuruşunda top ağlarla buluşuyor.

46. DK: Hüseyin Göçek düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Çaykur Rizespor başlıyor.


45. DK: Hakem Hüseyin Göçek düdüğünü çalıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz geçiliyor.


45. DK: Hakem Hüseyin Göçek karşılaşmanın ilk yarısının sonuna 2 dakikalık ek süre ilave ediyor.

42. DK: Çaykur Rizespor adına Ümit Korkmaz maçta ilk korneri kullanıyor.Ceza sahası içersine gönderdiği ortada topu Beşiktaşlı oyuncu Atiba Hutchinson karşılıyor.

41. DK: Ev sahibi ekip Beşiktaş serbest vuruş kazanıyor.Çaykur Rizespor ceza sahasının biraz ilerisinde topun başına geçen Cenk Tosun şutunu çekiyor fakat top barajda kalıyor.

39. DK: Çaykur Rizespor'un gelişen atağında orta sahanın ilerisinde topla buluşan Leonard Kweuke topla bir süre ilerledikten sonra şutunu çekiyor fakat kaleci Tolga Zengin rahat bir şekilde topa hakim oluyor.

36. DK: Beşiktaş ceza sahasının dışında sağ tarafta topla buluşan Filip Holosko rakibi Ramon Mottaya faul yapıyor.

32. DK: Sağ kanattan korner kullanan Gökhan Töre içeriye ortasını açıyor.Çaykur Rizespor defansı topu uzaklaştırmaya çalışırken top bir anda Olcay Şahanın önünde kalıyor ve Olcay Şahanın şutunda top dışarı çıkıyor.

30. DK: Havadan atılan uzun top ile buluşan Filip Holosko Beşiktaş ceza sahası içerisinde sağ taraftan gelişine vuruyor fakat top dışarı çıkıyor.

28. DK: Sol kanatta Ramon Mottanın pasına hareketlenen Olcay Şahan rakibi Orhan Ovacıklıya attığı çalımın ardından yerde kalıyor ve Hakem Hüseyin Göçek sarı kartını Orhan Ovacıklı için kullanıyor.

23. DK: Sol kanattan Beşiktaş'dan Gökhan Töre ile korner kullanılıyor. Gökhan Töre'nin ortasında Ersan Gülüm istediği gibi bir vuruş yapamıyor ve topu Çaykur Rizesporlu oyuncular uzaklaştırıyor.

23. DK: Maçta ikinci sarı kartı itiraz nedeniyle Çaykur Rizespor'dan Kıvanç Karakaş görüyor.

20. DK: Maçta ilk korneri ev sahibi ekip ile Beşiktaş'dan Gökhan Töre paslaşarak kullanıyor.

18. DK: Ani gelişen Çaykur Rizespor atağında topla birlikte ilerleyen Filip Holosko pasını Lomano Lua-Luaya atıyor fakat ofsayt gerekçesiyle hakem düdüğünü çalıyor.

13. DK: Havadan gelen uzun top ile Beşiktaş ceza sahasının önünde Leonard Kweuke ile Ramon Motta mücadelesinde Leonard Kweuke yaptığı sert müdahele sonrasında maçta ilk sarı kartı görüyor.

9. DK: Orta saha mücadelesinde Beşiktaşlı Mustafa Pektemek ile Giray Kaçar'ın mücadelesinde yerde kalan Mustafa Pektemek kısa süreliğine bir sakatlık geçiriyor.

7. DK: Maçta ilk atak Beşiktaş tarafından gerçekleşiyor. Sağ kanatta bulunan Gökhan Töre ortasını açıyor fakat kaleci Serkan Kırıntılı rahat bir şekilde topa hakim oluyor.

1. DK: Hüseyin Göçek karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor. Karşılaşmaya ev sahibi ekip Beşiktaş santra vuruşuyla başlıyor.

MAÇ ÖNCESİ
Diğer sayfada...

[PAGE]



Siyah beyazlılar lige Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle başlarken, maçta alınan 3 puan ve mücadeleden çok sahanın kötü zemini ön plana çıkmıştı. Siyah beyazlılar lige Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle başlarken, maçta alınan 3 puan ve mücadeleden çok sahanın kötü zemini ön plana çıkmıştı.

BEŞİKTAŞ - ÇAYKUR RİZESPOR MAÇININ CANLI ANLATIMINI SPOR3.COM'DAN VE SPOR3 IPHONE & ANDROID UYGULAMASINDAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ..

Siyah beyazlılar lige Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle başlarken, maçta alınan 3 puan ve mücadeleden çok sahanın kötü zemini ön plana çıkmıştı.

BEŞİKTAŞ - ÇAYKUR RİZESPOR

Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı, Franco, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Olcay Şahan, Mustafa Pektemek, Cenk Tosun

Çaykur Rizespor: Serkan Kırıntılı, Koray Altınay, Ousmane Viera, Giray Kaçar, Ali Adnan, Kıvanç Karakaş, Kağan Söylemezgiller, Murat Duruer, Filip Holosko, Lualua, Kweuke