Bernabeu'nun yeni ismi...

Bernabeu'nun yeni ismi...
Güncelleme:

Real Madrid'in evi Santiago Bernabeu'nun ismi değişiyor. Yeni sponsor yeni stadın inşasını da finanse edecek

Dünyanın en önemli futbol mabetleri arasında yer alan, Santiago Bernabeu Stadı'nın ismi değişiyor. İspanyol basınında yer alan haberlere göre Real Madrid'in evi bundan böyle 'Fly Emirates' ismiyle anılacak. Eflatun-beyazlıların şu andaki forma sponsoru olan Birleşik Arap Emirlikleri'nin Emirates Hava Yolları, 'Fly Emirates' sloganını formanın ardından stada da verecek.

Son zamanlarda gelen teklifleri değerlendiren Real Kulübü'nde Arapların ön plana çıkan seçenek olarak kaldığı ifade edildi. İspanyol devinin gelecek yıllardaki tüm mali gereklerini karşılaması beklenen bu anlaşmanın 400-500 milyon euroya mal olması beklenen stat yenilemesi için de gerekli kaynağı oluşturuacağı belirtildi.

İsim için üç ihtimal var
Gelecek yönetim toplantısında konunun masaya yatırılacağı ve verilecek ismin belirleneceği bildirildi. Yeni stadın ismi 'Fly Emirates Santiago Bernabeu', 'Fly Emirates Bernabeu' ya da 'Bernabeu Fly Emirates' adlarından bir tanesi olarak kabul edilecek.

Galatasaray'ın evi Türk Telekom Arena'nın dışında, Borussia Dortmund'un sahası Signal Iduna Park ve Bayern Münih'in mabedi Allianz Arena gibi, Avrupa'da pek çok sponsor isimli stat bulunuyor. Arsenal'in stadının ismi de 'Emirates'...