Banvit, Milli Takım'a sporcu yetiştiriyor

Banvit, Milli Takım'a sporcu yetiştiriyor

Çataloluk, "Her geçen sezon çıtayı yükseltmek ve Türk basketboluna A Milli Takım seviyesinde sporcular yetiştirmek istiyoruz" dedi.


Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Banvit Kulübünün  Genel Menajeri Turgay Çataloluk, her sezon çıtayı yükseltmek ve Türk basketboluna  A Milli Takım seviyesinde sporcular yetiştirmek istediklerini söyledi.
 
Çataloluk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz döneminde Türkiye'nin  farklı illerinden 315 sporcunun denenmek üzere Banvit altyapı takımlarıyla  antrenmanlara katıldığını anlattı.
 
Deneme antrenmanlarına katılan yaklaşık 20 sporcuyu altyapıya  kazandırmayı düşündüklerini ifade eden Çataloluk, "Altyapı takımları, 2014 sezonu  yaz antrenmanlarına 30 Haziran'da başlayıp 25 Temmuz'a kadar aralıksız devam  etti. Bayram tatilini aileleriyle geçiren sporcular, 11 Ağustos'tan itibaren  çalışmalarına tekrar başladı, antrenmanlar yoğun tempoyla devam ediyor. Yaz  antrenmanlarında takımlar basketbol eğitimi ve yoğun kondisyon programından  geçiyor" diye konuştu.
 
Çataloluk, altyapı takımlarının yanı sıra Banvit'in pilot takımı  Bandırma Kırmızı'nın da bu yıl Türkiye Basketbol 3. Ligi'nde mücadele edeceğini  hatırlatarak, "Bolu'da A takımımızla kamptaki oyuncuların dışında eksiği  bulunmayan Bandırma Kırmızı, antrenmanlarına tesislerimizde devam ediyor" dedi.
 
2004-2005 sezonundan beri Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde mücadele eden  Banvit Basketbol Kulübünün A Takıma oyuncu çıkarmaya devam ettiğini anlatan  Çataloluk, "Şu an halen Banvit forması giyen Şafak Edge dışında Talat Alp  Altunbey ve Metehan Akyel de bu sezon A Takım kadromuzda yer alacaklar. Bu arada  unutmamak gerekir ki nispeten kısa sayılabilecek tarihimize rağmen, Banvit  altyapısından yetişip çeşitli takımlarda forma giyen pek çok sporcumuz da  bulunmaktadır" şeklinde konuştu.
 
Çataloluk, bu yıl Ümit Milli Takım'da Talat Alp Altunbey, Genç Milli  Takım'da ise Metehan Akyel ve Tolga Geçim'in görev yaptığına değinerek, "Her  geçen sezon çıtayı yükseltmek ve Türk basketboluna A Milli Takım seviyesinde  sporcular yetiştirmek istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.