Aziz Yıldırım emri verdi !

Aziz Yıldırım emri verdi !

Aziz Yıldırım, sezon sonuna kadar kulübe girecek paranın önce futbolcu alacakları için kullanılmasını istedi.

Şampiyonluk halinde gelecek 4. yıldızın kulüp ve camia için öneminin farkında olan F.Bahçe başkanının konu ile ilgili bizzat talimat verdiği, sadece bu döneme özel futbol takımının diğer branşlardan ayrı tutulduğu öğrenildi.

Fenerbahçe Kulübü’nde sezonun kalan bölümünde ilk olarak futbolcu maaşlarının ödenmesi kararlaştırıldı.

Bu sezonki şampiyonluk yarışının ve 4. yıldızın kulüp ve camia için öneminin farkında olan Başkan Aziz Yıldırım’ın konu ile ilgili bizzat talimat verdiği öğrenildi. Yıldırım’ın bu emri sonrası kasaya giren paranın ilk olarak futbolcu alacakları için kullanıldığı belirtildi. Ardından kalan miktarın diğer branşlara dağıtıldığı kaydedildi.

Döviz kurunun yükselmesi ve ekonomik sıkıntılara rağmen futbolcuların maaş ve primleri mümkün olan en kısa sürede ödenirken, en fazla 1-2 aylık gecikme yaşandığı ifade edildi. Sadece bu sezona özel futbolcuları ücret konusunda diğer sporculardan ayrıcalıklı tutan yönetimin şampiyonluğun gelmesi halinde kulübe sağlanacak ciddi maddi geliri hesapladığı ve bu nedenle böyle bir uygulamaya gittiği öğrenildi.

Futbol dışında kalan branşlar kadın ve erkek Voleybol, kadın basketbol ve diğer amatör branşlar ücretlerini futbol takımından sonra alıyor. Final Four’a bir adım mesafede olan Fenerbahçe Ülker’in durumu ise bu branşlardan farklı. Burada Ülker’in büyük desteği olduğu için sporcu maaşları kulübü etkilemiyor.

Kriz aşıldı

Geçtiğimiz günlerde Diego Ribas’ın başvurusu ile gündeme gelen futbolcuların alacakları konusu ile ilgili kriz de tamamen aşılmış durumda. Şu an için sarı-lacivertli futbolcuların alacakları bulunmuyor.

Kritik haftalara girilirken ücret konusundaki sıkıntıların aşılmasının en çok Teknik Direktör İsmail Kartal’ı sevindirdiği, tecrübeli hocanın büyük fedakârlık gösteren yönetime teşekkür ettiği bildirildi.

Milliyet