Advocaat teşhisi koydu !

Advocaat teşhisi koydu !

Advocaat'a göre en büyük problem, ikili mücadelelerdeki yetersizlik

Hollandalı hoca, tüm analizlerinde oyuncuların sert temaslardan kaçındığını tespit etti, idmanların maç havasından uzak geçmesine bağladı. Pereira dönemindeki antrenmanları da inceleyen ve durumun aynı olduğunu gören tecrübeli çalıştırıcı, futbol kuralları içinde daha sert ve tempolu idman istediğini takıma anlattı, ciddi uyarılar yaptı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat’ın farklı Kasımpaşa galibiyetine rağmen takımda hâlâ ciddi eksiklikler gördüğü öğrenildi. Hollandalı hocaya göre ikili mücadelelerdeki yetersizlik bu sorunların başını çekiyor. Son maç dahil olmak üzere alınan tüm istatistiklerde oyuncuların çok fazla mücadeleye girmediği ve sert temaslardan kaçındığı ortaya çıktı.

Advocaat’ın konuyla ilgili oyuncuları ile bir toplantı yaptığı ve elindeki tüm verileri aktardığı öğrenildi. Hollandalı hocanın idmanların futbol kuralları içinde biraz daha sert geçmesini istediği, hatta son antrenmanlarda beklentileri karşılanmayınca oyuncularını uyardığı belirtildi. Tempoyu yükseltip fiziksel mücadelenin ön plana çıkmasını arzulayan Advocaat, rakiplere karşı ayakta kalan, mücadeleden kaçmayan, sert temaslarla fiziksel üstünlüğü hep elinde tutan bir takım yaratmak için büyük uğraş veriyor.

Fenerbahçe hocasının, görev geldikten sonra Pereira döneminde videoya alınan idmanları da tek tek izlediği, oyuncuların temposuz, ikili mücadeleden kaçan görüntülerini tek tek tespit ettiği, maçlardaki yetersizliği de tamamen buna bağladığı öğrenildi.

Çalışmalarda bu sorunun üzerinde ısrarla durulmasının ardından dünkü antrenmanda yapılan çift kale maçta ilk kez istenen seviyede ikili ve sert mücadeleler vardı. Fenerbahçe’de idmanlar artık daha tempolu geçmeye başlarken, her geçen hafta takımın fiziksel değerlerinin yükseldiği, bunun yansımalarının birkaç hafta içinde daha da belirgin hale geleceği belirtildi.

Herkese moral veriyor

Sarı-lacivertli ekibin deneyimli hocası Dick Advocaat, ilk 11 dışında kalan isimlerle tek tek ilgileniyor. Antrenman içinde ve sonrasında bu futbolcularla konuşarak herkese ihtiyacı olduğunu belirtiyor, mücadeleyi ve çalışmayı asla bırakmamalarını istiyor. Bu sezon üç kulvarda yoluna devam eden Fenerbahçe’nin hedeflerine varabilmesi için herkesin her an oynayacakmış gibi kendisini hazır tutması gerektiğinin altını çiziyor.

Milliyet