Abdi İpekçi'de müthiş zafer

Abdi İpekçi'de müthiş zafer
Güncelleme:

Galatasaray Odeabank, Euroleague'in 9. haftasında Barcelona'yı Abdi İpekçi Spor Salonu'nda 78-64 mağlup etti..

THY Euroleague 9. haftasında Galatasaray Odeabank, Barcelona Lassa’yı ağırladı. Sarı Kırmızılılılar, Katalan ekibini 78-64 yenerek 3. galibiyetini aldı. Galatasaray evinde üst üste 3. kez kazanırken Barcelona ise üst üste 3. kez kaybedip 4 galibiyette kaldı.

Galatasaray maça iyi başlarken dışarıdan isabetleri bulup 7-2 öne geçti. Tomic’in pas dağıtımı ve Rice ile oyunu dengeleyen Barcelona karşısında Schilb 4/4 ile 8 sayı buldu ve ilk çeyrek 17-16 sonuçlandı.

İkinci çeyreğe Micov müthiş girerken 3 dakikada 8 sayı buldu. Sinan’ın yeniden oyuna girmesiyle Tyus’ın ikili oyunlarını kullanan Galatasaray, ikinci şansları aldı. Bir pozisyonda 4 kez hücum etmeyi başaran Galatasaray Schilb’in sayıları ile soyunma odasına 39-35 önde girdi.

Galatasaray soyunma odasından müthiş döndü. Pleiss içerideki varlığı ile pota altını açarken Sinan organizasyonunda Galatasaray etkili oldu. Göksenin savunmasında Rice devreye giremezken Emir ve Schilb’in alçak post oyunları ile Galatasaray farkı açtı. İkinci şansları almaya devam eden Galatasaray son bölüme 61-48 önde girdi.

Müthiş top çeviren Galatasaray son bölümde de içeriyi besledi ve Emir ile Tyus’ın ikili oyunlarını kullandı. 66-52 ile 14 sayı öne geçen Sarı Kırmızılılara karşı Barcelona Eriksson ile bir hamle yaptı. Oleson’ın 3/3 faulü ile fark 6’ya indi. (68-62) Ancak Sinan krizden çıkaran üçlüğü bulup Diebler de eşlik edince fark yeniden açıldı. Pleiss çemberi korumaya devam ederken Galatasaray maçı 78-64 kazandı. 

Basketdergisi