Siem de Jong geliyor ! Anlaşma tamam...

Siem de Jong geliyor ! Anlaşma tamam...

Newcaste'dan bir yıllığına Siem de Jong kiralanıyor. 27 yaşındaki Hollandalı ile anlaşma tamam.

F.BAHÇE dün transferde hareketli bir gün yaşadı. Sarı-Lacivertliler, uzun süredir İngiltere Premier Ligi'ne dönmeye çalışan Robin van Persie'yle yaptıkları görüşmede uzlaşmaya vardı. Hollandalı yıldız yeniden EBahçe'nin başansı için ter dökme kararı aldı. Ayrılmak isteyen RvP'nin menajeri, İngiltere'de yaptığı görüşmelerde bu oyuncuya yıllık 4.9 milyon euro net ücret ödeyecek kulüp bulamadı. Bu ücret vergileriyle birlikte Ada'da 10 milyon euroyu aştığı için Stoke City, almaya yanaşmadı. 
 
Bunun üzerine EBahçe ile yeniden masaya oturan Robin van Persie kalma konusunda ikna oldu. Sparta Prag maçına gitmeyen Hollandalı yıldız da dünkü antrenmanda yerini aldı. Arzulu, istekli ve neşeli tavırlarıyla da dikkat çekti. 
 
HIZLI, KIVRAK VE DAR ALANDA ETKİLİ 
 

F.Bahçe üçüncü Hollandalı için de anlaşmaya vardı. Sarı-Lacivertliler, geçen sezon ligden düşen Newcastle United'ın 10 numara pozisyonundaki yıldızı Siem de Jong'la da anlaşmaya vardı. Kulübüyle yapılan görüşmelerde de uzlaşma çıktığı için De Jong, 1 sezonluğuna kiralık olarak Sarı-Lacivertli formayı giyecek. Takımdan ayrılan Stadı çok beğendiler 
 
Diego'nun yerini doldurması planlanan Hollandalı'yı Teknik Direktör Vitor Pereira'nm da çok istediği bildirildi. 2014 yılında 8.7 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Ajax'tan ayrılıp, İngiltere'ye giden tecrübeli orta saha, hızlı, kıvrak ve dar alanda etkili oyun stiliyle dikkatleri üzerine çekmişti.

Jong geride kalan iki sezonda Newcastle formasıyla 26 maç oynayıp 2 gol 1 asistlik düşük  bir performans sergiledi. 


Akşam