İBB Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı Projesinde ikinci devre başlıyor

İBB Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı Projesinde ikinci devre başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor AŞ ile iş birliğinde hayata geçirilen Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı Projesi'nin ikinci etabı başlıyor. Anadolu ve Avrupa...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor AŞ ile iş birliğinde hayata geçirilen Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı Projesi'nin ikinci etabı başlıyor. Anadolu ve Avrupa yakalarındaki 21 farklı tesiste devam edecek olan proje ile gelecek vadeden futbolcuların keşfedilerek Türk sporuna kazandırılması amaçlanıyor.

Futbolda geleceğin yeteneklerini bugünden keşfetmek onları Türk sporuna kazandırmak için İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor AŞ ile iş birliği yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, daha önce hayata geçirdiği Futbol Akademisi ve Yetenek Kampı Projesi'nin ikinci etabını başlatıyor. İlk etabı Nisan ve Haziran ayları arasında gerçekleştirilen projenin ikinci basamağı için 10 – 13 ve 14 - 17 yaş aralığındaki futbolcu adayları İstanbul’daki 21 tesise kayıt yaptırıp kendilerini izleyecek heyete yeteneklerini sergileyebilecekler.

10 – 17 YAŞ ARALIĞINDAKİ GENÇLER PROJEYE KATILABİLECEK

13 Ekim ve 1 Aralık 2015 tarihleri arasındaki dönemi kapsayacak proje için 1998 – 2005 yılları arasında doğan genç futbolcu adayları mercek altına alınacak.

Proje İBB Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü ve Spor AŞ işbirliğinde devam ediyor. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu, İstanbul’daki diğer futbol kulüpleri, antrenörler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul idareleri ve beden eğitimi öğretmenleri de projenin paydaşları arasına yer alıyor.

Akademisyenler, eğitimciler ve eski sporculardan oluşan lisanslı antrenörlerin görev alacağı projenin İstanbul’un geneline hitap etmesi hedefleniyor. Genç futbolcular için İstanbul’daki 21 spor tesisi belirtilen tarihler aralığında futbol okulu hizmeti verecek. Gençler yaşadıkları yerlere en yakın spor tesislerine gelerek proje kapsamında ücretsiz kayıt yaptırabilecekler.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi projeyle Türk futboluna yeni sporcular kazandırmanın dışında, gençlerin spor eğitim ve ahlaklarını geliştirmeyi, zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını sağlamayı hedefliyor. konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Projenin en önemli amaçlarından birisi de sokakta yaşayan çocukları futbol eğitimi ile topluma kazandırmak. Düzenli ve modern antrenman yöntemleri ile sportif etkinliklere katılmalarını sağlayarak gençlerin 'fiziksel, ruhsal ve düşünsel' gelişimlerine katkıda bulunmayı da amaç edinen İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gençlerin arkadaşlığı, dostluğu, paylaşmayı ve rekabeti de yaşayarak öğrenmelerini sağlayıp topluma kişilik sahibi, sağlıklı nesiller kazandırmayı hedefliyor." denildi.

FİNALLER 25 KASIM VE 1 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA

Gençlerin okul saatlerine ve derslerine engel olmayacak şekilde uygulanacak proje için kayıt yaptıracak olanlardan, beyana dayalı muvafakatname ile velilerinden spor yapabilmesinde bir sakınca bulunmadığına dair beyana dayalı yazılı belge getirmeleri istenecek.

Kayıtların ardından oluşturulan grupların çalışmaları 13 Ekim 2015 tarihinde start alacak. Avrupa ve Anadolu yakası olarak her tesisin bulunduğu bölgede 13 - 25 Kasım tarihleri arasında karma takımların belirlenmesi için tek devreli puan usulü grup maçları yapılacak. 25 Kasım ve 1 Aralık tarihleri arasında ise final müsabakalarının yapılması planlanıyor. Maçların sonunda düzenlenecek törenle sertifika ve madalyaları futbolcu adaylarına verilerek projenin ikinci etabı tamamlanmış olacak.

Futbol kariyerleri için önemli bir adım atacak olan gençlerin, proje kapsamında kayıt yaptırabilecekleri tesisler ise şunlar:

AVRUPA YAKASI

1. Florya Spor tesisleri / Bakırköy

2. Hakkı Başar Spor Kompleksi / Esenler

3. Alibeyköy Tevfik Aydeniz Spor Salonu / Eyüp

4. Metin Oktay Spor Kompleksi / Sarıyer

5. Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi / Sultangazi

6. Müjdat Gürsu Stadı ve Spor Tesisleri / Silivri

7. Kuştepe Halı Saha / Şişli

8. Cebeci Spor Kompleksi / Sultangazi

9. Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi / Bayrampaşa

10. Cemal Kamacı Spor Kompleksi / Kağıthane

11. Çırpıcı Spor Tesisleri/Zeytinburnu

ANADOLU YAKASI

1. Kafkale Spor Kompleksi / Tuzla

2. Tuzla Sahil Spor Tesileri / Tuzla

3. Haldun Alagaş Spor Kompleksi / Ümraniye

4. Dudullu SporTesisleri / Ümraniye

5. Kaynarca Spor Tesisleri / Pendik

6. Çamlık Spor Tesisleri / Pendik

7. Pendik Sahil Spor Tesisleri / Pendik

8. Kurtköy Yüzme Havuzu ve Spor Tesisleri / Pendik

9. Gölet Spor Tesisleri / Sultanbeyli

10. Maltepe Sahil Spor Tesisleri / Maltepe

CİHAN

Cihan