El Clasico depremi

El Clasico depremi
Güncelleme:

Ezeli rakibi Real Madrid’i deplasmanda adeta sürklase eden Barcelona, tüm dengeleri değiştirdi.

Eflatun-beyazlılar ağır yenilgi sonrası kulüp içerisinde başkan Perez’den teknik direktör Rafael Benitez’e kadar sıkıntıya girdi.

İspanya La Liga’nın 12. haftasında oynanan El Clasico’da 4-0’lık zaferle tarih yazan Barcelona, ezeli rakibini adeta sürklase etti. Santiago Bernabeu’da ağır bir mağlubiyet yaşayan Real Madrid’de kulüp içerisinde sıkıntılar baş gösterdi. Başkan Florentino Perez’den, teknik direktör Rafael Benitez’e kadar bütün birimler sıkıntıya girdi.

Eflatun-beyazlılara yakınlığı ile bilinen Marca gazetesi, bu hafta içinde Benitez’in kovulabileceğini iddia etti. Gazetenin haberinde, başkan Perez ve taraftarların, İspanyol çalıştırıcıya artık güven duymadıkları ifade edildi.

Öte yandan, 4-0’lık maç sonrası Bernabeu tribünleri başkan Perez’e de tepki gösterdi. 16. kez Barcelona yenilgisi gören Perez’e beyaz mendilli tepkiler gösterildi. Bu esnada taraftarlarla diyaloğa giren Perez’in suçsuz olduğunu anlatmaya çalıştığı görüldü.

‘Real Madrid diz çöktü’

İspanyol basını da derbiye geniş yer ayırdı. Barcelona’nın aldığı tarihi zafer sonrası Marca, ‘Gerçek kriz’ ifadelerini kullanırken, AS gazetesi, ‘Real Madrid diz çöktü’ diye başlık attı. Barça’ya yakın gazetelerden Sport, “Gol yağmuru Madrid’i batırdı” derken, El Mundo da ‘Real Madrid için ıslıklı konser ve Barça’nın ihtişamlı senfonisi” yorumunu yaptı.

Derbide sosyal medya uçtu

El Clasico, sosyal medyada büyük ilgi topladı. Instagram, twitter ve facebook mecraları üzerinden 2 milyon kullanıcı, Barcelona ve Real Madrid hakkında paylaşımlarda bulundu. Twitter’da El Clasico, dünya trendine girerken, Türkiye’de de aynı sonuç çıktı. Sadece sosyal medya rakamları hesap edildiğinde dünya genelinin yüzde 7’lik kısmı sadece Real Madrid-Barcelona maçını takip etti.

Zidane sesleri

Real Madrid’de Teknik Direktör Benitez’e eleştiriler artarken bazı hoca isimleri ortaya atıldı. Eflatun-beyazlıların kulübün simge isimlerinden Zidane’ı göreve getirebileceği iddia edildi. Real Castilla’yı çalıştıran ve bir dönem Ancelotti’nin yardımcılığını yapan Zidane’ın çok istendiği ifade edildi. Öte yandan efsane futbolculardan Rivaldo, instagram hesabından yaptığı paylaşımda, Zidane’ın yeni Real Teknik Direktörü olduğunu söyledi.

Taraftarlar coştu

Barcelona’nın Real Madrid’i 4-0 devirdiği maç sonrası sosyal medyada büyük patlama yaşandı. Barça’ya destek veren taraftarlar, Real Madrid ve Santiago Bernabeu Stadı ile ilgili dikkat çeken paylaşımlar yaptı. Santiago Bernabeu için, ‘Barcelona’nın antrenman merkezi’ denirken, Atletico Madrid önünde alınan 4-0’lık yenilgi ve Ronaldo fotoğrafı hatırlatılarak, “Bazı şeyler asla değişmez” ifadesi öne çıkarıldı.