Beşiktaş bombaları patlattı

Beşiktaş bombaları patlattı

Son şampiyon Beşiktaş, bu yılın en flaş transfer atağını gerçekleştirdi...

Beşiktaş transferde bombaları patlattı. Porto’dan 1 yıllığına kiralanan Aboubakar bugün İstanbul’a geliyor. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe’den Inter’e bedelsiz giden Caner Erkin’le de 1 yıllık kiralık sözleşme için anlaştı. Samir Nasri ile de el sıkışıldı, ufak pürüzler kaldı.

Yeni sezonda üçüncü yıldızı takmak ve Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde başarılar elde etmek isteyen Beşiktaş çifte bomba patlattı, Vincent Aboubakar ve Caner Erkin’le anlaşmaya vardı.
 
Siyah-beyazlı yönetim uzun süredir peşinde olduğu Aboubakar için Porto ile dün son kez pazarlığa otururken, taraflar aradaki bütün pürüzleri giderdi ve transfer mutlu sonla bitti. Kartal’ın, Kamerunlu golcü için Porto’ya yaklaşık 2.5 milyon euro kiralama bedeli ödeyeceği öğrenildi. 
 
Avrupalı birçok kulübün transfer listesinde bulunan ancak tercihini Beşiktaş’tan yana kullanan Aboubakar’a ise 3.2 milyon euro verileceği kaydedildi. 24 yaşındaki golcü futbolcu bugün İstanbul’a gelecek ve sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 1 yıllığına siyah-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza atacak. Aboubakar’ın sözleşmesindeki satın alma opsiyonu ise 10 milyon euro olarak belirlendi.
 
Beşiktaş sol bek transferinde ise büyük bir sürprize imza attı. Gökhan Gönül’ü kadrosuna katan siyah-beyazlılar, Inter’in gözden çıkardığı bir başka eski Fenerbahçeli Caner Erkin’le de her konuda anlaşmaya vardı.
 
Fenerbahçe ile sözleşmesi bittikten sonra bedelsiz olarak İtalyan ekibine giden ancak Mancini sonrası göreve getirilen Frank de Boer’in gözüne giremeyen Caner’i kiralamak için Inter’le el sıkışan siyah-beyazlılar bu transferi imza aşamasına getirdi. Transferinde problem bulunmayan milli futbolcunun, Şenol Güneş’in onayından sonra İstanbul’a gelerek imza atacağı belirlendi.
 
Nasri de yolda
 
Transferde büyük bir atağa kalkan Beşiktaş dün Samir Nasri için de önemli adımlar attı. Fransız yıldızla el sıkışan yönetimin, Manchester City ile de anlaşmaya çok yaklaştığı aktarıldı.  Maddi konulardaki son pürüzlerin çözülmesi halinde Nasri de Beşiktaş kadrosuna katılacak.

Milliyet