Ziyech için Souza gidecek ! Flaş hamle...

Ziyech için Souza gidecek ! Flaş hamle...

Hakim Ziyech'i kiralama formülüyle kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe, bundan sonuç alamazsa B planını devreye sokacak.

Teknik Direktör Dick Advocaat’ın kalite eksikliğine vurgu yaparak transferi işaret etmesiyle harekete geçen yönetim, uzun süredir peşinde olduğu Hakim Ziyech’in 8 milyon euroluk bonservis ücretini tamamlayabilmek için Josef de Souza’yı satacak. Brezilyalı oyuncuyla birçok kulübün ilgilendiği, görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

Fenerbahçe’de transferin bitimine sayılı günler kala çalışmalar yeniden hızlandı. Medipol Başakşehir maçı sonrası Teknik Direktör Dick Advocaat’ın kalite eksikliğine vurgu yaparak transferi işaret etmesiyle yeniden düğmeye basıldı.

Yönetim uzun süredir Twente’nin yıldızı Hakim Ziyech için temaslarını sürdürüyordu. Hem orta saha, hem de kanatta oynayabilen Faslı futbolcunun transferi ile yaratıcı oyuncu eksikliğinin giderilmesi planlanıyordu. Advocaat’ın da Hakim Ziyech için olumlu rapor vermesi üzerine görüşmeler yoğunlaştı.

Twente’nin genç futbolcu için 8 milyon euro bonservis bedeli talep ettiği belirlendi. Sarı-lacivertli ekibin ise yaklaşık 2.5 milyon euroluk bir bütçesi var. Yönetim kiralama yöntemi için ısrarını sürdürse de henüz sonuç alınamadı.

Mali açıdan zor günler geçiren Twente, Faslı futbolcuyu iyi bir bonservis bedeline satıp bütçesini rahatlatmak istiyor. Yönetim, Ziyech’i kiralık olarak kadrosuna katamazsa bu sefer “B Planı”nı devreye sokacak.

Bütçe hesabı

Advocaat’ın oynatmayı düşünmediği Josef de Souza’nın satışı planlanıyor. Brezilyalı futbolcuyla ilgilenen kulüplerin olduğu, hatta görüşmelerin başladığı öğrenildi. Souza’ya daha önce de teklifler gelmiş ancak yönetim geri çevirmişti.

Fenerbahçe, Souza’dan gelecek para ve eldeki bütçe ile Hakim için istenen bonservis bedelinin karşılamayı hedefliyor. Hem satış, hem de eldeki bütçe toplandığında arada 1-2 milyon euroluk fark oluşsa da transferin gerçekleşebileceği bildirildi. Bu durumun UEFA ile görüşülüp aşılabileceği, yapılan anlaşma gereği kulübün mali durumu sezon sonu hesaplandığı için devre arası bu açığın telafisinin mümkün olabileceği ifade edildi.

Lens ve Sow

Ziyech transferinde aksilik yaşanması halinde diğer adaylar Sunderland forması giyen Jeremain Lens ve Moussa Sow. Bu iki futbolcunun da kiralık olarak transferinin söz konusu olduğu bildirildi.

29 golde pay sahibi

Twente formasıyla Hollanda 1. liginde geçen sezon 33 maçta forma giyen Hakim Ziyech, 17 gol attı, 12 asist yaparak 29 golde pay sahibi oldu.

Milliyet