Zidane'dan büyük başarı !

Zidane'dan büyük başarı !
Güncelleme:

Devler Ligi’nin Milan’da yapılacak final gecesinde Madrid derbisi oynanacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2015-16 sezonu finali İspanyol derbisi olacak. Bayern Münih’i eleyen Atletico Madrid ile Manchester City’yi geçen Real Madrid, finalde karşılaşacak.

Son 3 sene içinde ikinci kez Madrid’in iki büyük takımı finalde kozlarını paylaşacak. Milan’da San Siro Stadı’nda oynanacak dev maç İspanya futbolunun gündeminde birinci madde olarak yer aldı.

2013-14 sezonunda Portekiz’de Estadio de Luz’daki maçta 90. dakikada eşitliği bulup, uzatmalarda 4-1’lik farka giden Real Madrid, 10. zaferine ulaşıp tarihe geçmişti.

O dönemde de Atletico Madrid’i çalıştıran Diego Simeone rövanş için hazırlık yapmaya başladı. MARCA’nın haberinde 735 gün sonra bir kez daha Madrid takımlarının randevusu öne çıkarıldı. 2014 yılındaki ilk 11’lerle bu sezonki kadrolar karşılaştırıldı. Atletico Madrid’de kaleci Oblak adı öne çıkarılırken, Real Madrid’de ana değişimin teknik direktör Zinedine Zidane’ın varlığından bahsedildi.

Barcelona’ya yakın Katalan basını ise Atletico Madrid’i öne çıkardı. Sport gazetesi Simeone’ye vurgu yaparken, Mundo Deportivo ‘Rövanş’ başlığını atıp, tarafını belli etti.

Büyük başarı

Real Madrid’de 3 aydır teknik direktörlük koltuğunda oturan Zinedine Zidane, büyük bir başarıya imza attı. En son futbolcu olarak 2001-02 sezonunda Devler Ligi’ni kaldıran ve final oynayan Zidane, 14 yıl sonra antrenör olarak bu gururu tattı.

14. kez

Real Madrid, tarihinde 14. kez Avrupa kupalarında finale yükseldi ve tarihin en iyi takımı oldu. Eflatun-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde de 5. kez adını finale yazdırdı.