Yüzyılın fiyaskosu !

Yüzyılın fiyaskosu !

Floyd Mayweather ile Manny Pacquiao arasında yapılan tarihin en büyük para ödüllü boks maçı mahkemelik oldu.

Stephane Vanel ve Kami Rahbaran isimli iki kişi karşılaşma öncesi omuzundaki sakatlığı saklayan Pacquiao’ya dava açtı. Bilet alarak Filipinli boksörü izlemeye gelen herkes adına dava açan ikili, ameliyat olmaya hazırlanan boksörden 5 milyon dolartalep etti. Dolandırıldıklarını öne süren Stephane Vanel ve Kami Rahbaran, tüm bilet paralarının herkese geri ödenmesini istedi. McDonald Hukuk Bürosu aracılığıyla dava dilekçesini kısa sürede mahkemeye sunan ikili, Mike Tyson’ı da davacıların içine eklediklerini belirtti. Efsane boksör Tyson'un maç için “Yüzyılın Fiyaskosu” dediği iddia edildi.

1-763.jpg
Pacquiao'nun Mayweather ile yaptığı karşılaşmaya sakat sakat çıktığı iddia edildi.

HAKEMLER SKOR KARTLARINI KARIŞTIRMIŞ
Karşılaşma ile ilgili skandallar bununla da kalmadı. Hakemlerin kullandığı skor kartında yanlışlık yapıldığı ortaya çıktı. Mücadeleyi üç hakemin de ortak kararıyla 118-110, 116-112, 116-112'lik skorlarla Floyd Mayweather kazanırken, skor kartında boksörlerin köşe renklerinin karıştırıldığı anlaşıldı. Dövüş sırasında mavi köşede yar alan Floyd Mayweather, skor kartında kırmızı köşede gözükürken; kırmızı köşenin sahibi Manny Pacquiao ise mavi köşede dövüşüyormuş gibi gösterildi.

2-089.jpg
Tarihi maçta hakemlerin, skor kartında boksörlerin köşe renklerini karıştırdığı ortaya çıktı.

KEMER EL DEĞİŞTİREBİLİR Mİ?
Bu hata kemerin el değiştirmesi gerektiği yönündeki yorumları da beraberinde getirdi. Masa hakemlerinin yaptığı skandal hatanın ardından kulislerde kemerin el değiştirmesi gerektiği gibi "abartılı" iddialar yer alırken, ortaya atılan bir diğer görüş ise dövüşcülerin maç esnasında köşelerini karıştırdığı şeklinde oldu.

MAYWEATHER: BİR MAÇ DAHA YAPABİLİRİZ
Bu arada, Pacquiao’nun omuz sakatlığının ortaya çıkmasının ardından namağlup boksör Mayweather, rövanşın gerçekleşebileceğini söyledi. ESPN'den Stephen A. Smith'e konuşan Mayweather, "Ameliyatı sonrası 1 yıl içinde Pacquiao ile bir kez daha karşılaşacağım" ifadelerini kullandı.

400 MİLYON DOLAR HASILAT ELDE EDİLDİ
TV yayın hakları, bilet ücretleri ve sponsorluk gelirleriyle birlikte 400 milyon dolar hasılat elde edilen karşılaşmadan Mayweather 180 milyon dolar, Pacquiao ise 120 milyon dolar kazanmıştı.

Hürriyet