''Yüzde 60'a 40 kazanırım''

''Yüzde 60'a 40 kazanırım''

Mehmet Ali Aydınlar, seçim öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. İşte o sözlerin tamamı...

Fenerbahçe başkan adaylarından Mehmet Ali Aydınlar, seçim öncesi tahminini açıkladı.

Habertürk Özel programına katılan Mehmet Ali Aydınlar, kendisine yöneltilen "Seçimde kaç oy alırsınız?" şeklindeki soruya "4000'den az oy almam. Katılımın en az 7-8 bin olacağını tahmin ediyorum. Yüzde 60'a yüzde 40 kazanacağımı düşünüyorum."

"Salonda kısa ve öz konuştum. Anlamlı konuştum. Bir gün önce basın toplantısında yeterince konuşmuştum. Konuştuktan sonra da çıktım. Çünkü aynı hikayeleri dinlemekten bıktım. Sürekli aynı konular. İşlerine nasıl gelirse öyle anlatıyorlar."

"Ben 29 Haziran 2011'de başkan oldum. Daha sonra bu süreç de benim dönemimde tamamlanmadı. Süreç benden sonra tamamlandı. Tahkim Kurulu kararları, Anayasa teminatı altındadır. 2011 şampiyonluk kupası Fenerbahçe'nindir. Trabzonspor'un başvurusundan bir sonuç çıkmaz."

"18 Eylül'de net konuştum. Eğer 24 Ağustos'ta olsaydı bu iş, söylenenleri yapsalardı, ceza o seneyle bitmişti. Puan silinme kabul edilseydi 2 sene gidilmeyecekti. Şimdi 3 sene gidemiyor. Şampiyonluğu son maça kadar benim sayemde taşıdılar. Play-off sistemini ben getirdim. Habertürk'ün bu stüdyosu beni yarın Fenerbahçe Başkanı yapacak."

"O günkü Fenerbahçe yönetimi samimi olmadı. Samimi olsaydı bu işten çok daha az hasarla çıkarlardı. Ben hep samimi oldum. Orada şahısları kurtarmak için Fenerbahçe feda edildi. Benim Fenerbahçeliliğimi kimse tartışamaz. Aziz Yıldırım bana 3 kez Fenerbahçe Başkanlığı'nı teklif etti. Bu kulübe 24 yıl hizmet ettim. Genel Kurul'da herkese alkışlattığınız ben, 2 yılda kötü adam oldum."

"Yalan söylüyor demek istemiyorum ama... Ben hastaneye gittiğimde Aziz Yıldırım benden daha sağlıklıydı. Yatakta falan değildi. Dışarıda dolaşıyordu. Bana orada 'Buradan bir şey çıkmaz' dedi. Bir de başka bir şey daha söyledi. Ama ben burada söylemek istemiyorum. Onlar her şeyi yapıyorlar ama ben yapamam. Benim değerlerim var, ben farklı bir insanım."

"İbrahim Akın konusunda herkes gerçekleri gördü. İbrahim Akın tüm gerçekleri anlatmıştır. Bana bu konuda 'Çamur at izi kalsın' yaptılar. İbrahim Akın çıktı yalanladı. Koskoca Fenerbahçe Başkanı'na yakışıyor mu! 'Mehmet Ali Bey iyi insandır' diyor Aziz Yıldırım. Doğru söylüyor ama kendi de iyi insan olsun."

"Voleybola verdiğim parayı geri aldığımı söylüyor. Ben 2 yıl önce bu stüdyodayken sponsorluk anlaşmamızı iptal ettiler. Başka bir sağlık grubuna verdiler. Ben bir kez Cihan Kamer'e söyledim. O da esprili bir dille."

"Mahkemenin gerekçeli kararında da 'Aykut Kocaman ve futbolcuların bu olaylarda yeri yoktur' ibaresi var. Ama Aziz Yıldırım'ın talihsiz bir açıklaması var. Kimseye oy için bir tek kuruş para vermedim. İspatlasınlar yarın kongre üyeliğimden istifa ederim. Ben güya cami avlusunda Amigo Sefa'ya para vermişim. İspatlasınlar, istifa ederim. Hayatım boyunca hiçbir etik dışı işim olmadı. Bana Aziz Yıldırım ile ilgili neler getirdiler. Ama ben istemedim. Fakat benimle ilgili onlara bir şeyler verselerdi, neler yaparlardı! Benim başım dik, alnım açık."

"Bugün çok üzüldüm. Fenerbahçe mi kongre yapıyor, yoksa bir siyasi parti mi! Aziz Yıldırım seçimi kaybedeceğini biliyor. Son çare olarak siyasi ifadeler kullanıyorlar. Aziz Yıldırım'a sesleniyorum. Hükümetle olan işlerini benim üzerimden yürütme! Benim cemaatlerle de bağlantım yok. İspatlasınlar istifa ederim. Yılmaz Özdil'in yazısı ne anlama geliyor. Fenerbahçeli değil ki!"

"Ben aday olmasaydım Aziz Yıldırım çıkıp 'İşte kimse aday olmuyor' diyecekti. 2006'da Aziz Yıldırım yine istifa etmişti. Beni kulübe çağırdı. 'Aday değilim, listeni yap ve seçime gir. Bu kulüpte senden başka bu işi yapacak kimse yok' dedi. Ben de '100. yılda başkan ol. İstersen sonra bırak' dedim. Sonra da televizyona çıkıp 'Başka aday yok, o yüzden adayım' açıklamasını yaptı. Ben bu filmi daha önce gördüm. Ben Fenerbahçelilik görevimi yaptım. Fenerbahçe tarihinin en önemli yönetim kurulu listesini hazırladım."

"Fenerbahçe sahipsiz değil. Ama görev almak isteyen insanlar sindirilmiş, korkutulmuş, kaçırılmış. Ben bunun önünü açtım. Benim için 'Salona giremez' diyorlardı. Ne oldu peki! Benim kimseyle bir problemim yok. Ben kavga adamı değilim. Vefa Küçük önergemizi dikkate almadı. Son konuşma hakkını Başkan'a verdi."

"Galatasaraylılar, Aziz Yıldırım'ın heykelini Florya'ya dikecekler. Onun kadar Galatasaray şampiyonluğu gören başka bir Fenerbahçe Başkanı yok. Aziz Yıldırım'dan daha iyi bir başkan bulabilirler mi!"

"Şenes Erzik ile birlikte Sayın Başbakan'a çıktık. Başka kimse yoktu. Konuşulanları nereden duydu. Bu iftiraları atan da aynı eski futbolcu! Sayın Başbakan ile konuştuklarımı uluorta anlatır mıyım! Sayın Aziz Yıldırım'ı da yanıltan aynı eski futbolcu. Böyle bir konuşma yok. Uyduruyor."

"Bu belgeler geldi ve kozmik odaya verdim. İçinde ne olduğuna asla bakmadım. Bu da başka bir iftira. Benim evime Aykut Kocaman ve Rıdvan Dilmen gelmiştir. Dosya varsa Etik Kurulu raporu açıklandıktan sonradır."

"18 Eylül'deki basın toplantısından önceydi. Pazarlık iftarası atıldı. Ama bunlar da artık bitti. Öyle bir şey yok çünkü. Sayın Ali Koç'u severim. Hatta voleyboldaki başarılarla ilgili hakkımı tek veren kişidir. 'Mehmet Ali Bey'in vizyonu sayesinde bu başarılar geldi' demiştir. Aziz Yıldırım ise başarılarımızı küçümsemiştir."

"Arada laf getirip götürenler. Sadece 1 kişi. Aziz Yıldırım'ı da o yanılttı. 'CAS Davası namus davamız' demediler mi! Hani vatan-millet için davayı geri çekmişlerdi. O zaman neden zamanında çekmediler? Kim Fenerbahçe'nin menfaatlerini koruyor şimdi! Şenes Bey açıklasın neden çekildiğini. Bunlar gizli kalmaz. Ben 'Durum vahim' demiştim. Biz Sayın Ali Koç ile her gün konuşuyordum. 8 takımla ilgili 19 maç vardı. Olayı saptırıyorlar. O zaman söyleseydi bana. Gizlilik kararını neden ben aldırmamışım! Her şeyi ben mi düşüneceğim. Kendileri başvursaydı. Fenerbahçeliler gerçekleri öğrensin. Bana '1 sene gitmemeyi taraftara anlatamayız' dediler."

"Futbol Türkiye'de özerk. Ama biz UEFA'ya bağlıyız. Her ülke, UEFA ne dediyse onu yaptı. O günkü Fenerbahçe yönetimi 'UEFA, İsviçre'de bir dernek' dedi. Ciddiye almadılar. Ben gönderseydim 8 yıl ceza gelecekti. Ben Fenerbahçe'ye neden kötülük yapayım!"

"Hala aynı noktadayım. O dönem TFF Başkanı'ydım. Yarın akşam inşallah Fenerbahçe Başkanı olacağım. O günlerde yaşananlar gerçekten vahimdi. Savcı bana '6222 Sayılı Kanun değişmezse bu insanlar içeriden çıkamaz' dedi. Bunu Sayın Başbakan'a ilettim. Ben 'Durum vahim' demeseydim UEFA bu cezayı vermez miydi!"

"O zaman istifa etseydim bugün salona omuzlarda girerdim. Ben zor işleri severim. O yüzden biraz daha kalmak istedim."

"Bugün Fenerbahçe'nin konsolide borcunu bile anlatamadılar. Fenerbahçe'nin borcunu net olarak bilmiyoruz. Hiçbir bilgi paylaşılmıyor. İnsanlar sürekli yanıltılıyor. Gazetedeki '1 milyon 200 bin TL borç var' haberi yalanlanmadı. Borç başka bir şey, varlık başka bir şey. Fenerium 300 milyon TL ediyor. Bu gerekçe değil. Yarın 30 milyon TL etmez belki de."

"Aziz Yıldırım beni bugün sesli mesajla 2 kez oy için aradı!"

"Başkan olursam kulüpte işini iyi yapan kimseyi işten çıkarmayacağım. Tüzüğe göre kulüp çalışanları oy kullanamıyor. Bugün işlerine son verildiği, yarın oy kullanacakları, pazartesi de işlerine yeniden dönecekleri iddiası var. Bunun takipçisiyiz. Doğruysa bu iş kongre iptaline kadar gider."

"Aziz Yıldırım iyi bir liste yapamadığı için açıklamıyor. Böyle bir kongre olur mu!  Yönetim kurulunda kimlerin olduğunu insanlar bilmek istemez mi!"

"7-8 bin katılım olur. En az 4 bin oy alırım. Biz bu seçimi kazanacağız. Yüzde 60'a yüzde 40 oy oranıyla kazanırız. Aksini düşünemiyorum. Elimizde böyle liste var. Karşımızda liste yok. Seçimi siyasileştiriyorlar."

"Biz bu stadın tapusunu alacağız. Sportif başarıyı getireceğiz. Biz eğitim değil spor kulübüyüz. Üniversiteye karşıyım. Kulübe ne faydası olacak. Fenerbahçe Koleji'nin bir faydası var mı!"

"Fenerbahçe'nin bankayla ne işi var. Aziz Yıldırım'ın bana 'Nasıl Avrupa'nın en iyi 5 kulübünden biri yapacaksın?' diye sormuş. Kaynakları doğru yönetirseniz başarı gelir. Bunu söylemek ayıp ama gerekirse cebimizden vereceğiz."

"Şampiyonlar Ligi şampiyonu yaparsam tatmin olurum. Türkiye Ligi şampiyonluğu beni asla tatmin etmez. Tamamen sportif başarıya odaklanacağız. Spor ekonomisi dünyanın en önemli ekonomilerinden biri."

"Dünyanın ikinci büyük sağlık zincirinin en büyük hissedarıyım."

"Taraftarlar hep yanlış yönlendirildi. Taraftar, Fenerbahçe Başkanı'na bakar. Başkan kimse onunla birlikte olur."

"İçi boş taahhütte bulunmam. Başkan olursam Avrupa'dan men cezasının düşmesi için elimden geleni yaparım."

"Değerlerimizi çabuk kaybediyoruz. Alex'e jübile yaparız. Futbol okulu açarız. Eğer kabul ederse, onunla ömür boyu devam edecek kalıcı projeler yapmak isteriz."

"Ersun Yanal iyi bir teknik direktör. Eğer başkan olursak sonuna kadar arkasında oluruz."

"Aziz Yıldırım'ın kitapçığını okumadım. Üslup ve seviyeyi beğenmedim."

"Zamanında Nihat Özdemir'e 'Benden ne istiyorsunuz?' dedim. O da bana 'Başkan seni en büyük rakibi olarak görüyor' yanıtını verdi."

"Adıma atılan iftiralar aday olmamın nedenlerindendir. Ferit Şahenk, Hamdi Akın veya Ali Koç aday olsalardı, ben aday olmazdım. Yarın ben seçimi kazanacağım."

"Aziz Yıldırım'a hem kızgın hem de kırgınım. Taraftarlar, Avrupa'da önde giden bir takım görmek istiyorsa, onu başaracak kişi işte burada."